Šta je novo?

HITNO misljenje o Chaintech 7AJA2

Jap

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
604
Jos uvek vozim na K6-II na 400.Prilicno iznenada iskrsla mi je varjanta da zavrsim jako povoljno Chaintech-ovu plocu(i naravno ako s plocom sve prodje OK da pazarim i neki CPU).E sad, u igri su 7AJA2(KT133A) i 7AJA2E(KT133E).Interesuje me koja je razlika i kakve su ploce inace.Koji CPU za ovu djuntu?Bilo bi dobro da ponesto od ovoga saznam sto pre, jer bih varijantu morao da zavrsim u naredna 2 dana!

ma uzimaj i ne misli mnogo...

ako ti sljaka (ili ts vec) ostavlja na izbor samo maticne ploce Chaintech - i to samo ta dva modela uzmi AJA2 (KT133A). Nemoj AJAE (KT133E). razlika je sto sa "A" modelom mozes da teras procesore na magistrali od 133 i vise, sto neces moci sa "E" modelom.
e ako mozes i druge chaintech ploce onda uzi 7VJDA (KT266A)
a ako mozes i neki drugi proizvod onda Gigabyte (KT333)
toliko

Jeftina i pouzdaba plocha
Siljni mi na mail gde si je nasao

Na 7aja2A imam jako lepa secanja :) , apsolutna preporuka , naravno ne za 7aja2e!
pretpostavljam da zadrzavas sdram, inace kupi kt333, pozdrav!

Sjajna ploča. Imamo je na poslu preko godinu dana. Nikakvih problema sa njom nema.

ukratko razlika ove dve ploce je u tome sto na 7aja2e mozes samo durone da vozis a 7aja2 cini mi se da osim durona i t-birdova podrzava i xp ali ne znam do kojeg takta(verovatno bar do 1800+)
ovo za xp nisam 100% siguran (jedno 97,3%)
:)

Mogu i Thunderi na 7aja2e, oni sa magistralom na 100 fsb.
Naravno, i ja se slazem da je 7aja2 mnogo bolje resenje...
Sa poslednjim updateom BIOS-a podrzava XP do 2200+.

Vidis i ja sam ga hvalio dok sam ga imao i dok je radio ali...dosli su problemi: crko mu BIOS, pa mi zamenili plocu, pa ova nova nikad nije radio normalno sa XP-om, itd. I kod moje stare Chaintech ploce 6BTA2 je riknuo BIOS, tako da u moju masinu vise ne ulazi Chaintech, makar pravili i extra-super Apogee-je.
Znaci pogledaj i drugu stranu medalje i razmisli zbog cega je to mozda tako jeftino.

Vrh Dno