Šta je novo?

Hitno mi treba savet!!!

Poglavica

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
609
Kolio danas treba da uzmem graficku pa me interesuje posto nema nigde MSI fx5900xt,a nasao sam Asus V9950se/td(fx5900xt),da li postoji neka razlika izmedju ove dve???

A što ne uzmeš Albatrona?

A sto Albatrona kad mogu asusa??Jer ima neke razlike u performansama izmedju ovih karti??

MSI je VIVO!

Nema, pa isti je GPU!

Moze samo da bude razlike u tome koliko koja moze da se overclockuje!

Heinz je napisao(la):
A što ne uzmeš Albatrona?
Kakv je taj Albatron?
Vidi da ga Sasa prodaje za 165e

Dobar je!
Procesljaj malo na netu (Google:))!

p.s. Ja ipak mislim da se isplati za VIVO dati 10€ vise ili malo sacekati, tek sada ce cene poceti da padaju! Za mesec dana ce garant moci 9800pro da se uzme za ~180€, a to je po meni mnogo bolja kartica!

Delija je napisao(la):
Dobar je!
Procesljaj malo na netu (Google:))!

p.s. Ja ipak mislim da se isplati za VIVO dati 10€ vise ili malo sacekati, tek sada ce cene poceti da padaju! Za mesec dana ce garant moci 9800pro da se uzme za ~180€, a to je po meni mnogo bolja kartica!
Garantujem da novih 9800pro nece biti za 200e.Samo ce da nestanu sa trzista a na njihovo mesto ce da se usele 9800xt

Možda malo kasnim, ali zar ne postoji razlika u MSI XT i SP? Kolko se meni "čini" XT radi 390/690 i nema hladnjak razvučen preko memorije, dok je SP varijanta 400/700 sa hladnjacima preko memorije. Inače toplo preporučujem Asusa. Jeste nema VIVO, al' opet ima 3 god. garanciju. Kažete da nema razlike između Asusa i Albatrona pa kako onda "iste" karte na istom računaru daju različit rezultat u 3DMarku03. Asus 5311, Albatron 5121. Probano više puta razlike su 10 poena +/-. I još nešto Albatron se nakon 1-2h "umori" u Far Cry, dok Asus ne. :bottle:

Šta da se radi, ali na istim setovanjima u igri "verihaj" sem vode na "ultrahaj" to se dešavalo! Konfiguracija je ista 2.4"C",P4C800DL,4X256DDR400 sa 56.72.FarCryDVD sa integrisanom zakrpom 1.1.org. :bottle:

simpson H je napisao(la):
Garantujem da novih 9800pro nece biti za 200e.Samo ce da nestanu sa trzista a na njihovo mesto ce da se usele 9800xt
Pa nisam bas siguran. Club3d 9800pro vec mozes naci za 220EU (Nabavna cena)
,,:)

Definisi "umori"!
Sta joj se desi, pocne da se znoji? :D

Naravno bez uvrede, al' "umori" znači sledeće na istim nivoima... zatvoreni prostori, zgrade... i tom prilikom da se puca iz nekog oružja u Far Cry kartica nakon izvesnog vremana 1-2h počne da secka. To sa ovom Asusovom kartom nije dešavalo. Ja nikako ne tvrdim da Albatron nevalja već navodim samo jedan čudan primer jer na kraju radi se o istim karticama različitih firmi. Ko ne veruje može slobodno da se uveri kod mene u firmi. Samo sve ovo je toliko nebitno jer moja namera nije bila da ispljujem Albatron kojeg upravo obratno cenim inače ga nebi ni prodavao u konfiguracijama. Hteo sam samo da navedem ovaj primer. Mislim... pa forumi zato i služe... razmena iskustava... :bottle:

Nije mi bilo jasno, zato sam pitao!

poz!

Priznajem da sam se malo glupo izrazijo... u buduće ću biti jasniji! :bottle:

Slazem se sa Simpsonom da ce 9800pro nestati sa trzista onog momenta kada cena dodje do 200EUR. Tako je bilo i sa 9700pro i sa 9500pro pre njega.
Inace, 9800pro se vec pre mesec dana mogao naci u prodaji za oko 220 - 225 EUR.

Skupio sam jos malo kesa i uzecu Gigabyte radeon 9800pro za 225 evra,jer sam iz vasih prica zakljucio da je ova kartica mnogo bolji izbor od dve gore navedene.Hvala svima na savetima!!!

Vrh Dno