Šta je novo?

hitno mi treba pomoc oko ovoga..

Crnogorac081

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Crko mi je kompjuter..uh muke te.. A posto odavno nisam pratio sta je sve novo izaslo treba mi Vasa pomoc. Inace od starog kucista mi ostaju 2 hard diska i dvd rezac a sve ostalo ide u smece. Treba mi da mi sto prije pomognete u sklapanju novog jer kakve su cijene po podgorici (btw C2duo e6300 najjeftiniji u pg je 240 eura.. uzas..) moracu nekog prijatelja da zamolim u bg da mi to kupi i donese (iha ha dako se sastavim s njim za 15-20 dana :D ). Ja sam otprilike zamislio nesto ovako:

1. Cpu - Core 2 Duo E6320 2,13 MHz 4mb ~ 200 Eura
2. MB - nemam pojima koja..??? pomagajte,neka malo bolja.. treba mi neka koja ima 2 "slota" za ide kabal jer imam 2 obicna ide hard diska i dvd rezac.. ~ 120 E.
3. 1 GB ram memorije e sad ne znam jeli treba DDR ili DDR II i koja bi odgovarala za maticnu plocu..??? 1GB je ovdje u PG 150 E.. preporucite neku maximalno do 150 e,btw brze memorije me ne interesuju
4. Graficka - nemam pojima koja ali zelio bih neku 128-bitnu sa 512 MB na njoj - do 150 eura.. (vidio sam neku 7600gs al negdje pise da ima 256 a negdje 512 mb ????)

Kuciste cu ovdje kupiti jer mi je staro malo za sve to :crash: ako imate neko do 40 - 50 eura da mi preporucite bio bih vam zahvalan..
Eto toliko nadam se da vas necu puno iscimat s mojim mukama... :)))

Moze li mi neko rec koja je najbolja ploca za C2D E6420 koja ima 2 x IDE ulaz i kosta do 150 eura.. ?? eto sve ostalo sam nasao i provjerio samo sam u dilemi zbog ploce...

Poslednja izmena:
Čekaj, nemoj da daješ ni u ludilu 150e za memoriju! Cenu su katastrofalne dole, pazi šta uzimaš, bolje ti je da izneseš ovde konfiguraciju koju nameravaš da kupiš da bi ti drugi dali savete šta je bolje da kupiš. Ovde u Beogradu možeš naći E6400 za oko 190e, zatim za memoriju ti je dovljno 80e da kupiš 2 giga rama, recimo pqi ddr2 800, a o grafičkoj bolje da ne pričam. Inače za oko 150e imaš da nadješ asus P5B Deluxe, za koju kažu da je dobra.

pa ni ne namjeravam, uzecu ovo 99% sigurno: cpu - Intel C2Duo 2,13GHz 4MB E6420 ~ 185 eura, VGA - Asus EN7600GS 512MB 128bitna ~ 115eura, Vjerovatno ovaj RAM, jer nisam cuo za taj PQI i to, nesto mi je sigurnije ovo malo "markiranije" - Transcend 2 GB - 2 x 1GB DDR2 PC 800 Mhz CL5 ~ 130 eura, ne znam kolko stvarno vrijedi ova memorija ili da uzmem neku obicnu..???.. Sto se ploce tice mislim da cu uzeti Asus P5ND2 SE ~ 74 eura, najvise zbog toga jer sam naisao na komentare da je ok ploca i da STO MI JE IZUZETNO ZNACAJNO ima 2xIDE jer imam 2 ide hard diska i IDE dvd rezac.. A mislio sam da uzmem P5B Deluxe ali ima 1XIDE i pise da treba da se fleshuje bios za core2duo procesor... Ne znam sta da radim za plocu, ima li koja ploca sa wirelesom za soket 775 koja ima 2xIDE ?? Ne mora da bude ASUS samo da bude neka da se slaze uz sve ovo moze i gigabyte ili msi ili bilo koja samo da nije neka "kineska" - do 170 eura maximalno....

ASUS P5N-E SLI nForce 650

ASUS P5N-E SLI nVIDIA nFORCE 650 SLI CHIPSET ATX FORM FACTOR 2xPCI-E(X16)/1xPCI-E(X1)/2xPCI/4xDDR2 W/SATA2 RAID,LAN(Gb),1394,USB 2.0 & AUDIO ...

Poslednja izmena:
hvala brate za plocu, vjeruj mi ne bih je ni pogledao nego sam mislio da uzmem neku p5nd2 se samo zato jer sam samo nju do tada dok sam trazio naso sa 2xide.. HVALA.. long live te king :)... mislim ovaj forum :D

Poslednja izmena:
Nema na cemu. Tu smo da se pomazemo.

Ja sam uzeo ovu plocu iz potpisa jer tada kada sam ja uzimao nije bilo tih ploca (775 socket a da ima dva ide).

Vrh Dno