Šta je novo?

Hitno Lenovo bios update problem

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16 G6
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Đavo me terao da radim update biosa na laptopu Lenovo V17 G4. Sve je išlo dobro završio je na 100% i posle restarta mi pokazao ekran kao na slici. Šta da ukucam posle reči grub da bi se sve završilo. Ranija verzija biosa je bila mccn31ww iz januara a ova je iz marta ove godine mccn33ww. Ne smem da ga restartujem da ne zeznem nešto.IMG_20250527_133042.jpg. Sa sajta sam skinuo exe fajl i započeo instalaciju. Kada sam instalirao staru verziju ne sećam se da mi je pokazao ovakav ekran.

1. insmod part_gpt
  2. insmod chain
  3. set root=(hd1, 1) Or set root=(hd0,1) Or set root=(hd0,gpt1) (Verovatno prva opcija)
  4. chainloader /EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
  5. boot

Uh ovo nije baš jednostavno. Znači bios nije prošao kako treba. Jel posle svakog rednog broja ide Enter.

Da.

1. insmod part_gpt
  2. insmod chain
  3. set root=(hd1, 1)
  4. chainloader /EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
  5. boot

Zahvaljujem Megaskotu. Nije prošla opcija hd1,1 več druga opcija hd0,1. Više ne radim update biosa. Vidim da je bios sada uspešno apdejtovan ali da nije bilo tebe ne znam šta bih radio. Ove dodatne opcije u CMDu sigurno nisu predviđene. Nešto nije bilo dobro. Ja ništa nisam pogrešio samo sam kliknuo na exe fajl i on je sve sam odradio do 100%. Pozdrav Megaskotu.

Da li si imao dualboot Windowsa i Linuxa na tom laptopu?

Bravo za pitanje. Imao sam trial boot Win10 LTSC, Win 10 pro, Win 11 pro, SSD 1Tb, 3 particije po 100GB i jedna 650GB bez sistema za podatke. Posle rastarta biram neki od ova 3 i na nedelju dana menjam koji ću. Moguće da je tu problem, da znam ubuduće da ne menjam bios kod multiboota.

Poslednja izmena:
Od skoro penzija. Ne možeš ceo dan da šetaš i kafana. Malo eksperimenti sa programima.

Imao sam slican problem, isto dual boot, tako sam znao resenje. :ROFLMAO:

Bar da je neki Linux, a ne 3 Windows-a :(

Imam stariji laptop HP, CPU i5 8250. Ima Win7, Win10 pro i Linuxmint. I on se povremeno pali. Tamo nisam menjao bios.

Nazad
Vrh Dno