Šta je novo?

HITNO - Kako se reshiti zaglavljenog pixela do sutra?

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Imam problem sa pixelom koji se zaglavio i svetli zeleno na svim podlogama sem bele. Monitor je danas kupljen u pitanju je LG L204WS i chim je izvadjen iz kutije imao je dva zaglavljena pixela jedan plavi u gornjem desnom cosku i jedan otprilike na serdini, rech je o ovom zelenom. Probao sam Stucksweep i chachkao ih sa stilusom i plavi se vishe ne vidi, ali ovaj zeleni je josh uvek uochljiv. Monitor nije za mene vec za kuma koji me je zamolio da mu sklopim neku mashinicu za cerku i daje solidnu kintu za komp (a u iste se ne razume) pa bi nekako da se reshim tog pixela na sred ekrana jer bi bio red da sve radi perfektno kad je vec novo. Otvoren sam za sve predloge samo da ga odglavim. On najverovatnije dolazi da sutra pokupi komp zato mi je hitno.

:wave:

Poslednja izmena:
Druze, probaj sa UDPixel programom. Ako ti treba, ostavi na pm e-mail, da ti posaljem. Ja sam za njim resio svoja dva zaglavljena pixela. Imam jos dosta slicnih programa, pa mozes probati.

Masaža je najefektnija, lupkaj lagano jagodicom čvrge tom pikselu.

Stisni malo podalje od tog pixella pa vidi sta se desava. Ja sam u radnji imao Samsunga sa 3-4 komada i sve sam ih tako eliminisao. Ali nista oko pixella vec sam za svaki od njih morao da izmasiram malte ne drugi deo displeja... :)

Mozda bi mu najvise godila Tajlandska masaza :S::d (a i meni bi...:d:d:d).

Poslednja izmena:
Ovaj je neki zhilav :D

Koliko dugo da masiram, koliki pritisak?

Pa nemam pojma, masiranje je individualna stvar. Nekome treba manje nekome vise masaze :d:d:d:d:d

Sala na stranu, to moras sam da odredis. Nece se monitor ostetiti, ali ce se videti tragovi prstiju po njemu, ***.

Ostavi bre udf program da radi. Nek ti one dve tackice titraju najbrze sto moze. Zaglavelji pixeli ima da nestanu i postanu normalni. Nemoj gasiti posle sat dva, vec ostavi bar 12h.

Zvuci neverovatno ali meni npr. masaza nije htela da odglavi zeleni pixel kad je tamna (crna) pozadina vec neka svetla nijansa, i to iz vise puta. Uostalom, svako ko kupi monitor preuzima rizik od pojave tih bad pixela, nisi ti tu nista kriv, pa cak i ako si naplatio sklapanje ne mozes da garantujes za 0 BP kad ni uvoznici ne garantuju. Jedino ako si obecao kumu da nece biti BP, onda imas problem :)

Zvuci neverovatno ali meni npr. masaza nije htela da odglavi zeleni pixel kad je tamna (crna) pozadina vec neka svetla nijansa, i to iz vise puta. Uostalom, svako ko kupi monitor preuzima rizik od pojave tih bad pixela, nisi ti tu nista kriv, pa cak i ako si naplatio sklapanje ne mozes da garantujes za 0 BP kad ni uvoznici ne garantuju. Jedino ako si obecao kumu da nece biti BP, onda imas problem :)

Ma problem je shto on ni ne zna shta je BP :)
Al shta da se radi ovaj zaglavni nece da mrdne :S:

Bitno je da si se ti potrudio da to sve bude savrseno,ali ocigledno ti se nije dalo,visa sila:(

Nece kum to ni da vidi. Mozda se preterano nerviras. Sutra ce biti poruka, sve je super, kum nije nista primetio i svi srecni.

Nece kum to ni da vidi. Mozda se preterano nerviras. Sutra ce biti poruka, sve je super, kum nije nista primetio i svi srecni.

Za sad nije video :)
Odneo je komp malopre, al na crnoj (tamnoj) podlozi se vidi. Da nije na sred ekrana ne bi sigurno primetio ovako postoje sanse :p
Al ja se iskreno nadam da nece videti.

:wave:

Nazad
Vrh Dno