Već duže vreme gledam da uzmem Ixus 75, bio sam se bukvalno već i odlučio, samo sam lovu čekao. E sad, danas je i to rešeno i sutra sam hteo da odem po njega, ali je iskrslo nešto - Panasonic Lumix DMC-TZ3. Preko drugara imam da ga nabavim po istoj ceni kao i Ixus 75, dakle nećemo da raspravljamo o ceni, već samo o karakteristikama i kvalitetu slike.
Ja sam ovaj Lumix već dobio na probu večeras, evo tu je kod mene, čekam da se napuni baterija da isprobam malo šta i kako može. Napravio sam nekoliko slika dok je trajala baterija (u sobi, sa blicem, onako out of the box, bez ikakvih podešavanja) i nekako mi deluju preblago, nedovoljno oštro, ne znam... Čitao sam malo po netu, dosta ljudi hvali te Lumixe, ali nisam do sada ništa detaljnije imao prilike da čujem.
Ono što sam ja uspeo da "skontam" je da ovaj Panasonic ima mnogo veći objektiv (senzor, kako već, zaista se izvinjavam, ne razumem se još uvek dovoljno u aparate da bih znao šta je šta :S
, ima brutalan 10X zum, ekran je fenomenalan, doduše, sigurno je i na Ixusu, ista je dijagonala (3"), a za razliku od Ixusa ima i stabilizaciju. Izuzetno je kvalitetno napravljen, zaista brutalno deluje u ruci... Ne znam kakav je Ixus, kakve slike pravi, nisam imao prilike da probam, znam samo da je malo manji i lakši, ali i ovo je sjajno za nošenje...
Jedan review Panasonica - http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz3/
Dakle, šta bi vi uzeli, Ixus 75 ili Lumix TZ3? Molim vas, nemojte predlagati neki drugi aparat, uzeću sigurno jedan od ova dva, cena je prema meni ista.
Hvala unapred na brzim odgovorima. :wave:
Ja sam ovaj Lumix već dobio na probu večeras, evo tu je kod mene, čekam da se napuni baterija da isprobam malo šta i kako može. Napravio sam nekoliko slika dok je trajala baterija (u sobi, sa blicem, onako out of the box, bez ikakvih podešavanja) i nekako mi deluju preblago, nedovoljno oštro, ne znam... Čitao sam malo po netu, dosta ljudi hvali te Lumixe, ali nisam do sada ništa detaljnije imao prilike da čujem.
Ono što sam ja uspeo da "skontam" je da ovaj Panasonic ima mnogo veći objektiv (senzor, kako već, zaista se izvinjavam, ne razumem se još uvek dovoljno u aparate da bih znao šta je šta :S
Jedan review Panasonica - http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz3/
Dakle, šta bi vi uzeli, Ixus 75 ili Lumix TZ3? Molim vas, nemojte predlagati neki drugi aparat, uzeću sigurno jedan od ova dva, cena je prema meni ista.
Hvala unapred na brzim odgovorima. :wave: