Šta je novo?

HITNO!!! - ima li kod od vas Cisco 1712?

salac

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.08.2001
Poena
679
Na mome stolu nalazi se jedan potpuno bespomocan Ciscov 1712 ruter, kojem je izbrisan IOS kao i SDM (Security Device Manager - web interfejs za setovanje ove lepe sprave). Molim za pomoc - poterban mi je cisco IOS imidz kao i SDM fajlovi (tj kompletan sadrzaj flash memorije) koji se na poprilicno jednostavan nacin mogu iskopirati sa nekog od 1712 rutera koji rade, kako bi ovaj jadnicak stao na noge.
Ukoliko neko ima ovakav uredjaj neka mi se javi na
[email protected]

A sto ovi iz Cisca nece da ti daju?

Koji iz Cisca? :) Sa kojim papirima? Kako kad nisam registrovan kupac na njihovom sajtu? I nemam naravno nikakve dokumente i ostale dzidza-bidze kod sebe.....mislim ako neko ima ovakvu spravicu neka siba image, bez veze mi je da platim ovima iz MDS-a za nesto sto nije mnogo komplikovanije od flashovanja biosa mobo-a.

salac je napisao(la):
Koji iz Cisca? :) ...bez veze mi je da platim ovima iz MDS-a za nesto sto nije mnogo komplikovanije od flashovanja biosa mobo-a...

Sta da ti kazem?
Ako je tako prosto, sto se "dekodiranje telefona" jos uvek naplacuje ?

zormanic je napisao(la):
Sta da ti kazem?
Ako je tako prosto, sto se "dekodiranje telefona" jos uvek naplacuje ?

Ne znam :) Ja sam svoj mobilni dekodovao sam ,)

ps. mobo = motherboard

salac je napisao(la):
Koji iz Cisca? :) Sa kojim papirima? Kako kad nisam registrovan kupac na njihovom sajtu? I nemam naravno nikakve dokumente i ostale dzidza-bidze kod sebe.....mislim ako neko ima ovakvu spravicu neka siba image, bez veze mi je da platim ovima iz MDS-a za nesto sto nije mnogo komplikovanije od flashovanja biosa mobo-a.
Pazi, obzirom da IOS nije stvar na koju se nalece svakodnevnim surfovanjem netom mislim da je ipak lakse da cimnes ove iz MDS-a i da ti jednostavno oni posalju IOS i SDM jer ce tako problem biti najbrze resen.

Nije bas da ne moze da se nadje....nasao sam preko eMule 100-ak IOS-a za sve moguce varijante 1700 familije kao i SDM v1.2. Kako nisam uspeo da nadjem bas onaj IOS koji dolazi uz 1712, metodom pokusaja/promasaja sam izmenjao jedno 15-ak imidza dok nisam ubo jedan koji radi.
I tako se sad na ciscu vrti IOS 12.3.9-T , a preporuceni IOS (sto sam video na ciscovom sajtu) je 12.2.15-ZL1.

Pa ako neko ima imidz cije je ime c1700-k9o3sy7-12.2.15.ZL1 (ne mora da bude samo na 1712 modelu, njega stavljaju i na 1710/1711/1750/1751 itd.) neka mi se javi

salac je napisao(la):
Nije bas da ne moze da se nadje....nasao sam preko eMule 100-ak IOS-a za sve moguce varijante 1700 familije kao i SDM v1.2. Kako nisam uspeo da nadjem bas onaj IOS koji dolazi uz 1712, metodom pokusaja/promasaja sam izmenjao jedno 15-ak imidza dok nisam ubo jedan koji radi.
I tako se sad na ciscu vrti IOS 12.3.9-T , a preporuceni IOS (sto sam video na ciscovom sajtu) je 12.2.15-ZL1.

Pa ako neko ima imidz cije je ime c1700-k9o3sy7-12.2.15.ZL1 (ne mora da bude samo na 1712 modelu, njega stavljaju i na 1710/1711/1750/1751 itd.) neka mi se javi
Ali pazi kad mi nikad ne bi palo da na eMule trazim ios za Cisco :D
Super ideja

Sta ce ti 12.2 kada vec imas 12.3? :))
Doduse, cini mi se da to slovo T u imenu znaci da je to test verzija, zaboravio sam te njihove oznake vec, pa je moguce da imas poneki bug. Ako bas hoces taj 12.2, skinucu ti ga sa ciscovog sajta :D

Uz to, sta ce ti taj security manager, sta li vec, za te rutere command line je zakon

Poslednja izmena:
vladojko je napisao(la):
Sta ce ti 12.2 kada vec imas 12.3? :))
Doduse, cini mi se da to slovo T u imenu znaci da je to test verzija, zaboravio sam te njihove oznake vec, pa je moguce da imas poneki bug. Ako bas hoces taj 12.2, skinucu ti ga sa ciscovog sajta :D

Uz to, sta ce ti taj security manager, sta li vec, za te rutere command line je zakon

Stvar je resena, nasao sam image, ruter srecno radi vec neko vreme :)
Btw, ne znam da li bi mogao da mi skines ovaj imidz - covek je probao i nije imao dovoljno privilegija za to jer 1712 ima 3des enkripciju za vpn (za razliku od ostalih produkata iz 17xx serije). Pa je na kraju isciman belgijanac iz cisca koji je bio ljubazan i prosledio image.
A SDM je fina stvarcica za pravljenje inspect i access lista, izbegava se besomucno tftp-ovanja konfiguracionog fajla, editovanje,vracanje nazad i sl. Mada sam otkrio nekoliko nezgodnih bagova, tako da svakako uvek sledi cekiranje sta je SDM uradio pre nego se pusti da sibne na ruter running-config. CLI je naravno obavezan jer SDM ne moze da uradi sve moguce stvari, nesto je ipak ekskluziva CLI-ja. I verovatno najvazniji ZA u korist SDM-a je taj sto admin gde ce ruter biti udomljen nema blage veze sa CLIjem i izgubi se cim je osujecen u kliktanju misem :)

Ne reche koji image, onaj iz prethodnog posta? Mislim da na poslu imam 1712 sa svim mogucim enkripcijama i firewall feature setom (ovo poslednje moram da proverim) pa cu ga skinuti.

Nego, da nisi ti onaj chupavi Salac sa etf-a, nekadashnji irc manijak? ;-)

Pozdrav
Vlade

Jao, irc, rcetf...davno je to bilo :) Vladojko demaskirao si me, samo sto je duzina kose redukovana za 90% pre 4 god :)

Ako imas 1712 'ocu njegov image - nije da nemam poverenja u belgijanca, al' za svaki slucaj.........saljem ti PM.

pazi.... demaskirao te...
de si bre Salac.
samo da te pozdravim
massive aka. Chelios

massive je napisao(la):
pazi.... demaskirao te...
de si bre Salac.
samo da te pozdravim
massive aka. Chelios

Fala Jovicicu, otpozdrav :eyebrows:

Nazad
Vrh Dno