Šta je novo?

HITNO - IE i modem problem !!!!!!

Neo_Matrix

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
649
Na laptopu imam nakacen externi modem marke Conexant, laptop je na 133MHz. Modem se nakaci na 48000, ali u Internet Explorer-u nece da otvori nista... Krene onaj status bar, kao radi, ali nista da se pojavi od sajta. Ne izbacuje ni Page Cannot be displayed. Win je 97 sa IE 5.0.
Ovo nije moj komp, i nisam ga pogledao, ali za jedno 2 sata idem da ga nekako namestim, pa bi da cujem sta da radim?

BTW, mozda nije pravo mesto za ovo Operativni sistem, ali nekako mi tu najvise lici ?

Moze da bude gomila stvari, ali za pocetak ga nateraj da se zakaci na manjoj brzini (45.333, 44.000...) - imam osecaj da u tom grmu lezi zec...

Ma nece da se spusti ispod 48000 nikako, a pored sata nema onih klasicnih monitorcica nego dve tackice(crvene)...
Nije da samo nece da otvara stranice, nego nece ni poruke da prima ni nista u vezi sa internetom...
Ajd sad cu da format, pa sta mu bog da...

Imas ovde uputstvo kako da mu ogranicis max. i min. brzinu preko inicijalizacionog stringa, pa pogledaj...

A gde to ovde ?

Koji je provajder? Mozda trazi obavezno konektovanje preko proxyja? Tako je nekada davno bilo na veratu ili jos uvek na Tesli

Neo_Matrix je napisao(la):
Ma nece da se spusti ispod 48000 nikako, a pored sata nema onih klasicnih monitorcica nego dve tackice(crvene)...
Nije da samo nece da otvara stranice, nego nece ni poruke da prima ni nista u vezi sa internetom...
Ajd sad cu da format, pa sta mu bog da...
Predjoh preko ovoga... 🙁 Onda verovatno nije problem sa proxyjem...

E, a jer ima neko ideju kako da u Microsoft Outlooku 2000 snimin Contact i Calendar kad nece da radi import, export...
Poz.

Sto se tice usporavanja modema,
Nece, bilo sta da mu ukucam u polje 'extra settings' on javlja sledecu gresku :
The computer is not receiving a response from modem.
Check that the modem is plugged in, and if necessary, turn the modem off, and then turn it back on...
STA DA RADIM !!!

E, ovako
Resio sam da formatiram, sve sam sacuvao, ali sad sistemska iz Wina 95,98 i Me ne poznaje CD rom...
Sta da radim?
HITNO JE !!!
I nemogu da udjem u Bios, jer nema delete-a...

Sad sam podigao Win 98Se, sa simstemskom ME-a hoce, sredio sam sve osim tastature, pa molim one koji imaju iskustva oko laptopova da mi kazu kako da sredim, koliko jer imam ponudjeno samo 101/102 tastera i 84... I modem neznam ni ja vise koji je sad cu da otvorim, pa valjda negde pise...
Ajde molim za pomoc oko tastature, a za modem cu da se javim kasnije...
Hvala!

Nazad
Vrh Dno