Šta je novo?

HITNO - Gold memory prepoznaje samo 1MB sistemskog rama

Učlanjen(a)
17.01.2005
Poena
320
Pre neki dan sam uzeo plocu Asus K8N-E Deluxe i do danas sam cekao procesor za nju. Kada sam ga konacno dobio, a u pitanju je Sempron 3000+ desilo se nesto cudno. BIOS memoriju vidi korektno tj 256MB za modul od 256MB i 512 za 512 ali kada pustim gold memory on memoriju ocita kao 1026kb i tako vrti test. Da ne pominjem da ne mogu da instaliram win niti da ga podignem sa liveCD-a.
Da li je neko imao slican problem? Sta tu u stvari ne stima?

Imao sam slican problem,ali samo sa ocitavanjem memorije, neka starija ploca je bila u pitanju i hirens boot cd 8.8, kada sam ubacio 8.2 pokazao je tacnu kolicinu memorije. mada je win radio Ok.Tako da ti nisam nesto pomogao ali ...

Pre neki dan sam uzeo plocu Asus K8N-E Deluxe i do danas sam cekao procesor za nju. Kada sam ga konacno dobio, a u pitanju je Sempron 3000+ desilo se nesto cudno. BIOS memoriju vidi korektno tj 256MB za modul od 256MB i 512 za 512 ali kada pustim gold memory on memoriju ocita kao 1026kb i tako vrti test. Da ne pominjem da ne mogu da instaliram win niti da ga podignem sa liveCD-a.
Da li je neko imao slican problem? Sta tu u stvari ne stima?

Koja revizija ploce ? Ako je neka stara revizija verovatno ni sa Bartonom ne ume da izadje na kraj kako treba.
Promeni BIOS ako mozes barem u DOS da stignes.

Nazad
Vrh Dno