Šta je novo?

Hitno & bitno, kacenje na SBB

deki_mg

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2002
Poena
619
treba mi uputstvo sta sve treba da se podesi za kacenje na kablovski net SBBa.
Naime, kod komsinice ne radi net (kako ona kaze, samo je prestalo da radi) vec neko vreme, pa je resila ponovo da proba i uplatila je i opet ne radi...
Sta ima da se konfigurise, odnosno sta je moglo da se razdesi?

hvala

D

SBB je prešao sa fiksnih IP adresa na dinamičke pre par meseci kod mene, tako da proveri to; treba da stoji obtain an IP address automatically isto i za DNS.
I ima fora da resetuješ modem tako što ga isključiš iz struje i ponovo uključiš.
I uvek postoji mogućnos da lepo pozoveš njihovu podršku koja naravno ne radi 24h nego od nekih 8h do 22h i lepo to sa njima raspraviš što mislim da je najlakše pa nek oni obijaju glavu šta ne valja.
E da ako je slučajno WIN98 na toj mašini (a ima i takvih ja kod druga instalirao winXP pošto sa 98com nije hteo da radi net iako sam pokušavao sve moguće varijante zajedno sa onima iz SBBa) to odma da menjaš jer ima puno problema ovaj njihov net sa win98-com.

Poslednja izmena:
zaboravih da napomenem da je winXP...
znaci sve na automatiku i ima da fercera?

Ne znam ovako da li je do toga ali probaj pa ako ne upali obavezno zovi podršku. Sigurno će se potruditi da ti pomognu jer se svi razgovori snimaju :banana: .

dzaba sto se snima kad ne moz' da ih dobijes po 100 godina...

slicno je meni bilo... probaj kao sto je vec receno da modem iskljucis iz struje pa opet ukljucis (ili samo dugme reset, mada kazu da je ovo prvo bolje - lepse te skapira masina sta 'oces :p )
druga stvar je sto je SBB promenio na automatske IP adrese (doduse to je bilo bas davno, valjda oko nove godine, ne secam se vise...), tako da na kompu namesti sve na utomatic, resetuj modem, onda desni klik na lan konekciju (kod mene je nakaceno preko lan kabla) i onda odaberes "repair" i sacekas malo i trebalo bi da uspe...
trece sto se meni desilo pre 2 godine, bukvalno je bez ikakvog razloga sve prestalo da radi, onda su usledila maratonska zvanja podrske (tv mi radio skroz normalno) da bi utvrdili da mi signal nije dovoljno jak za internet, pa sam cekao cekao i docekao njihove ljude koji su na terasi namestili pojacivac i od tada radi besprekorno, chuk, chuk...

poz
:wave:

Docsys, mm milina...

Si skenirao masinu na spyware i viruse. Imas li ukljucen firewall?

outpost firewall ga ne blokira (tako kaze log), windows-ov je disejblovan.
modem se kaci usb kablom...
ako hocu da ga zakacim lan kablom, kakav treba (twisted pair ili obican)

edit: i skenirao sam masinu na spyware

Poslednja izmena:
obican kabl, mada iako si na USB-u medju konekcijama bi trebalo da postoji negde ta SBBova (ako se ne varam..)

kod komsije se masina resetovala na random osnovi, zbog toga sto mu je bio vezan na USB i tek sa najnovijim drajverima za modem i plocu je resetovanje prestalo... izmedju ostalog zbog toga sam u pocetku presao na LAN kabl, a sada imam i ruter i mini mrezu kuci tako da je sve LAN ..

:wave:

reseno, automatika je odradila posao

Hvala svima na pomoci cheers

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno