Šta je novo?

HITNA REANIMACIJA HDD-a

Dr.Sloba

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2008
Poena
304
Kao novi član foruma, pozdravljam administratora :type: kao i mnogobrojne članove i one koji posećuju ovaj zaista odličan forum sa ciljem da reše svoj problem ili da nauče nešto novo!

Moj problem je sledeći:
nakon premeštanja fajlova sa jedne od particija prvog harda na drugi, i gašenja comp-a zbog sitnih sati, pa ponovnog logovanja u XP admin nalog, ovom drugom hardu se ne može pristupiti! Traži mi formatiranje HDD-a.
Ovo i nije neki problem da mi nije nestalo 120GB muzike!
šta da radim i kako da spasim muziku ako je to uopšte moguće.:wall:

Crko HDD

Mada nije bas sve najjasnije iz tvoje price (kako si ranije formatirao hdd,iz kog programa itd...) dajem ti zracak nade. Postoji niz programa za spasavanje podataka sa crklih hdd ili sa formatiranih hdd,najbitnije je da vise nista ne radis sa tim hardom na kom ti je muzika.
Najbolje je ako se snalazis sa HIRENS BOOT cdom mozes povratiti podatke sa hdd,tamo ima lom boziji programcica za to i najbolje je raditi iz dosa.
Znaci, butujes racunar sa HIRENS boot cdom, nadjes adekvatan alat i povratis sto se povratiti da.:banana:

ako ne postoji neki fizicki kvar na disku i ako nije radjen "format /u" (posle kog nema vracanja podataka) to znaci da je verovatnoca da se podaci vrate veoma velika, gotovo izvesna.
Samo je pitanje problema tj. alata i vremena potrebnog da se podaci vrate

Fajlovi su verovatno jos tu ali je (pretpostavljam) pukla fat tabela ili podaci o particijama.

Partition Table Doctor - vraca particije, ako ti se nevidi recimo disk D ovaj bi to trebao da vrati, sve traje par minuta i akon toga hdd je kao nov...ne treba nikakav format, reinstal ili slicno....ako je to u pitanju

Imas razne programe koji vracaju poatke sa ostecenih particija/diskova: R-Studio, Easy Recovery, Active Partiton Recovery, Active Data Recoevry, Get Data Back, Recover My Files i sl...ima ih zaista dosta.

U svakom slucaju pretpostavljam da ce ti vracanje podataka uzeti dosta vremea, pa trebas samo biti strpljiv...ako ti posao ne odradi jedan program , mozda ce drugi ...

@setac73

Gde si bio protekla dva meseca :D ???
15.05.2008. 18:55 - 14.07.2008. 17:57

Nazad
Vrh Dno