Šta je novo?

Hitna pomoc potrebna za TFT Monitor !!!!!

Rezolucija monitora je jedno a osobine i velicine koriscenih fontova na desktopu nesto sasvim drugo.

1. Znaci da MORAS da postavish rezoluciju na 1280x1024 u Tabu : Display->Properties->Setings

2. Podesiis velicine koriscenih fontova ili izaberes odgovarajucu Scheme u Tabu: Display->Properties->Appearance.

Ako ti ni sada nije jasnoi vreme je da potrazish NEKOG da ti pomogne na licu mesta.

Izludeo sam!!!
Da li je normalno na TFT monitoru od 8ms da su tekst i likovi u igricama kockastiji nego na obicnim monitorima i to u rezoluciji 1024X748?

Covece, ti imas problema sa sobom! Procitaj sta su ti ljudi pisali u vezi rezolucije pa ponovo nesto napisi!

Pa cekaj bre, jel ti mislis da sam retardina budala pa da posle prvog posta u vezi rezolucije nisam uradio to sto su mi rekli u vezi rezolucije. Nemoj me *****avati, molim te, ako mozes, pomozi ako ne, nemoj me nervirati...
Naravno da sam namestio tu native rezoluciju, ali sem sto su ikonice na desktopu manje i tekst NA DESKTOPU malo zategnutiji, nikakve neke vece razlike nema. Pricam prevashodno o igrama, gde kad je font mali u igrama, jedva je citljivo...
Da li sve ovo znaci da treba da igram sve igre u rezoluciji 1280X1024 na ovoj mojoj 6600GT da bi dobio ono sto ocekujem a da pritom patim zbog pada FPSa u igrama zbog ove ******ske rezolucije????

STA DA RADIM ???? ODLEPICU !!!!!

Za igre podesi u drajverima za graficku da ti graficka skalira sliku a ne monitor. Tako nece slova biti kockasta, ali nece biti bas ni cista i precizna kao sto bi bila u prirodnoj rezoluciji. Ne znam koje igre igras, ali 6600gt vecinu igara opusteno tera u 1280, mozda sa malo smanjenim detaljima (naravno FEAR ne racunam ovde).

@ja nebi da se ponavljam ali @chechic utility pomaze sigurno ;)

@Leksa
Gde se podesi u drajverima za graficku da ti graficka skalira sliku a ne monitor?

Ne mogu da se setim tacno za nvidia drajvere, ali mislim da se zove Flat Panel Options ili tako nesto. Ima 4 opcije - da monitor skalira sliku sa manjih rezolucija preko celog ekrana (sto je default ukljuceno), da slika ostane nepromenjena (centrirana u sredini u pravoj rezoluciji, okolo crno), da graficka kartica skalira sliku (onda ona salje sliku kao da je 1280 rezolucija, tako da monitor nema posla), i ne mogu da se setim sta bese cetvrta opcija, ali je nebitna svakako.

@Leksa
Hvala ti na pomoci, ali ja nemam tu opciju "Flat Panel Options", mislim barem je ja nisam nasao. Moram da napomenem da nisam instalirao nikakve drivere za monitor, tako da neznam da li to ima nekakve veze. Ako te ne mrzi, molim te vidi da mi kazes gde ta opcija ima za nvidiu, i da li kada "graficka kartica skalira sliku (onda ona salje sliku kao da je 1280 rezolucija)" igra ide u toj rezoluciji 1280X1024 i samim tim umanjuje FPS....Ajde molim te, pomozi mi ako nije problem. Znam da smaram, ali vidim da se razumes daleko bolje od mene i znacilo bi mi da konacno zavrsim sa svim ovim *****avanjem....HVALA UNAPRED!

***** li ga...sad sam jos vise zbunjen. Navodno da je ovaj TFT Samsung SyncMaster 740N analogni, a ne digitalni, i samim tim nema nikakve veze/razlike da li je prikljucen na DVI ulaz ili obican. ***** li ga sta to sve znaci?????

Samo da se nadovezem, zasto u igrici FEAR nemam mogucnost da podesim rezoluciju 1280x1024? Isto imam TFT monitor VX724.

uz novi racunar uzeo sam i TFT i to bas 740n i kod mene nema nikakvih problema sto se tice boje,kontrasta i slicnih stvari,drzim ga na 1280x1024 na 32 bitnoj paleti,na osvezenju 75Hz-a.jesi li probao da pritisnes dugme koje se nalazi odmah pored power dugmeta,ono ti automatski namesti najboilji izgled slike,kontrasta i svih ostalih gluposti u datoj situaciji(prilicno korisna stvarcica).probaj to sto sam ti rekao,mada ko zna,mozda si ubo i los primerak...

Dragan1985 je napisao(la):
Samo da se nadovezem, zasto u igrici FEAR nemam mogucnost da podesim rezoluciju 1280x1024? Isto imam TFT monitor VX724.

Nadji settings.cfg fajl
Po default instalaciji on se nalazi u ovom folderu

C:\Documents and Settings\All Users\Shared Documents\Monolith\F.E.A.R.\

Otvori ga pomocu notepad-a ili nekog tekst editora,
nadji red "screen width" i promeni na 1280
nadji red "screen height"i promeni na 1024
Sacuvaj promene i to je to

Jos neke novije igre ne podrzavaju "native" rezoluciju pa je potrebno
tweak-ovati konfiguracione fajlove a nekada treba prepravljati sam
shortcut za pokretanje igre stavljanjem dodatnih switch-eva posle
.exe fajla
pokretanje