Šta je novo?

Hitna pomoc oko hard diska!!!

bSecurity

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2002
Poena
660
Imam jednu ABIT plocu unutra sa PIII 450 chipom. Na ploci su cak 4 kontrolera ATA. IDE 1 i 2 su obicni a 3 i 4 su ATA 66 (UDMA3 i UDMA4) Stari hard disk koji ostavljam u tom kompjuteru je ATA66 dok je novi koji prebacujem da napravim prostora za server je ATA100. Ranije sam imao jednom ovakav raspored i radilo je sve. Imao sam na UDMA3 Prvom ATA66 kontroleru prikljucen sa onim 80pin kablom kao master ovaj mali disk a kao slave na istom kablu je ovaj novi ATA100. Tako mi je radilo a sad nece.

E sad moram dodati da su kontroleri ugradjeni na ploci HighPoint Tech 366 UDMA 66 kontroleri za koje imaju spec. drajveri koje sam skinuo sa neta...najnovije. Prilikom instalacije win2000 potrebno je stisnuti F6 da bi posle pitao za tzv. "third party drivers" za kontroler.
kad me pita kasnije nakon druge instalacione diskete da ubacim drajver disketu za HPT366 kontrolere ja ubacim i on nadje drajvere i instalira. Kad nastavi dalje ja uspem da formatiram disk, i instalacija win2000 pocne. kad pita da resetuje ja kliknem da i on kad se ponovo upali pre prikazivanja logo-a Win2000 prikaze neki crni kao dos ekran i kaze da nesto drajveri za kontrolere nisu ok.
ne razumem.
inace imam spec. bios za HPT366 koji se pojavi posle onog ekrana gde odbrojava memoriju i na tom ekranu HPT biosa prikaze mi status diskova. Nasao ih oba i lepo kaze koji je master koji slave. Inace sve kablove i one jumpere sam proverio 100 puta i sve je ok.
Inace posle pokusaja sa win 2000 ja probam 98se. Udjem u FDISK i izbrisem NTFS (nonDOS particiju) onda napravim DOS i aktiviram.
resetujem i onda idem na setup sa CD-a. Ali prilikom pocetka setup-a kad mi kaze skenirace diskove i takodje registry, ja vidim poruku da kao Windows trazi ne znam koliko prostora za stup...a cim to pokazuje ocigledno nije nasao tu kolicinu prostora???? zasto??? kad je sve formatirano iz pocetka???

molim pomoc bilo kakvu!!!

mislim da ti nema pomoci. smaram se vec nedelju dve pokusavajuci slicnu stvar da popravim. koliko sam video na netu htp kontroleri do serije 370/372 rade ocajno sa win2k.

meni rikne kad god stavim neki uredjaj na secondary raid. sve normalno radi pod oslaim windowsima ali raid je katastrofa.

pokusaj sve da prebacis na obicne ide kanale. iako ti je disk ata100 kao i meni, mnogooooooo bolje rezultate ce dati na obicnom ata66 nego sa raidom 100. cak duplo veci protok. pogledaj slike.

jos nesto. ako te zanima malo da se cimas, mozda ti i proradi. prilikom instalacije odaberi drajvere za NT a ne za win2000 ako imas opciju. nakon instalacije, ako uspes da dodjes u win2000 login, upgrejduj drajvere. ako nece da radi, iskljuci jedan po jedan kanal, pa vidi da li ti pravi problema sa dva ili cak samo sa jednim raid kanalom.

ajde javi sta si uradio

Nazad
Vrh Dno