Šta je novo?

Hitna Dell Latitude D600

dsc64am2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.08.2009
Poena
169
imam laptop iz naslova, fabricki dolazi sa hardom od 40gb (ata),koji je crko, nasao sam povoljno hard od 120gb pitanje glasi da li mogu da ga ugradim da nebude da ima neku blokadu pa da ne prepoznaje vece od 40gb (tako nesto sam vidjao kod starijih racunara da ne citaju ceo hdd nego prepoznaju samo do 40gb. mozda je glupo pitanje ali ne baca mi se novac bez potrebe. ili ako neko ima neki ispravan ata hard 2.5" da proda nebitna velicina ali cena je presudna neka se javi na pp.

Dell Latitude D600 serija podržava ATA diskove do 120GB. Moguće je koristiti i 160GB diskove ali će sistem videti samo 137GB.
Imaš ovde i objašnjenje zbog čega.

Pre instalacije ne bi bilo loše da sa prethodno napravljenog bootabilnog USB diska nadogradiš BIOS laptopa na poslednju, u tvom slučaju, verziju A16.

vec je narucen hard od 120 gb znaci sa njim nece biti problema, imam xp live verziju na cd koja prepoznaje usb fleseve, moze li tako da se apdejtuje bios. i postoji li sansa da prilikom abdejta nesto zeznem. nikada nisam abdejtovao bios (mada za sve postoji prvi put) ili je bolje da ostavim postojecu verziju?

Ne bi trebao da imaš problema sa instalacijom iz live XP-a.

http://support.euro.dell.com/support/downloads/format.aspx?releaseid=R103802
Windows/DOS
D600_A16.EXE
Description: This file format consists of a BIOS executable file. The Universal (Windows/MS DOS) format can be used to install from Windows XP, Windows 2000, NT, Windows 9X, Windows ME or a MS DOS environment.

Postoji šansa i da će ti postojeća verzija koja je na njemu videti ceo hard. U tom slučaju ne moraš da se cimaš sa nadogradnjom, mada to uvek savetujem.

ma samo me strah da nesto ne zeznem nikad nisam abdejtovao bios, danas bi trebalo da stigne hard pa cemo da vidimo kako ga prepoznaje. . .

stigao je hard prepoznaje ga celog nisam dirao bios

Nazad
Vrh Dno