Šta je novo?

Hitan savet potreban, kupovina u US

Ji 4Tze

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
09.04.2001
Poena
845
Imam par dana da se odlučim šta da pazarim, a pošto ne mogu da nađem neki refurbished D40 sa garancijom, našao sam nov 500D za 700$ to je u stvari jedino što sam i video u Frys-u (radnja u "komšiluku"). www.bestbuy.com nije bestbuy... Ima li šta pametnije za te pare?

Je l treba još neki dodatak uz fotoaparat kad već imam priliku - cene doduše nisu nešto bolesno manje obzirom na jak dolar ali...

Nikon D40 refurbished ? :) Pa shto ne kupish neki duplo bolji polovan aparat za iste pare ? :d

Za 730$ se na ebayu moze kupiti novi 550D, niko tamo ne kupuje u "Metrou", online je najpovoljnije :d Glupo je da kupish 500D kada je 550 mnogo bolji, a pogotovo ne da uzmesh D40 koji je smeshan za oba, a i mator "5 godina" :d

A shto se tiche dodataka, treba ti gomila, problem je shto ne znash shta ti prvo treba, jer ni ne znash shta postoji :d

Ја бих само хтео да препоручим да не тражиш d40 јер сада има набијене цене пошто се не производи а има донекле култни статус. Пре годину дана си нпр могао да га набавиш за 350$ refurb али сада се никако не исплати. Гањај тај 550d ако га има за мале паре, ово јефтиније од Кенона баш и не вреди пара. Ја сам пре 3.5 месеца у Адорами узео d5000 kit refurb за 520$, мислим да та понуда још увек важи, мада *** код њих се купује преко нета што теби не одговара :)
И не знам шта гледаш гаранцију када овде у Србији сигурно нећеш моћи да је оствариш.

Mislish na D40 ? :) Pa kazem ti ako imash kesha bolje je uzeti bilo koji polovan aparat nego taj refurbished. D40 je dno dna, namerno osakacen i napravljen da bude najjeftiniji dslr, kakav kultni status, uvek se kupovao po supermarketima i prodavao jedva u oglasima za dzabe (ja sam prodao 2 komada za prijatelje, jedva). D50 koji je stariji je u isto vreme uvek vishe vredeo na trzishtu.

Ne znam koji ti je budzet, ali nikako ne preporuchujem D40, uzmi bilo shta drugo, ali najvishe cesh dobiti sa 550D kit ako mozesh da se pruzish, i necesh ga menjati za 6 meseci kad provalish koliko su drugi bolji :)

Jeste, ali oni bash i nemaju veze, 40D ima mnogo bolje telo i ergonomiju, i brzi je od 550D, samo nema vidoje :) Njega bih ti prvog preporuchio da kupish, ako se ne gadish polovnog, za te pare (500ak dolara) on ubija..

Poslednja izmena:
Ako kupiš kvalitetno i povoljno,
vrlo povoljno ćeš kvalitetno prodati po povratku ;)
ako ti se sprava ne dopadne.

PS
Nalaziš se u postojbini jednog čudesnog bića znanog kao Largemouth Bass koji se najradije hrani sa Lunker City: Slug-Go, Fin-S Shad i sličnim igračkicama (ne većim od desetak cm. za naše uslove) pa kada si već tamo baci oko na Cabelas, Bass Pro Shop i slična mesta.

Možda tako stekneš uslove za fotografisanje nekih nestašnih ribica po Vojvođanskim kanalima.

Vrh Dno