Šta je novo?

Hitan problem od malopre WinXP Sp2

Sveki

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2006
Poena
320
Malopre sam citao po netu forum i b92 sajt i primetih da je zauzece procesora u trenutku veliko , i nije proslo par sekundi winXP Sp2 se zakuca.
Odradim reset medjutim saceka me sledece poruka taman pred ulaz u Windows:

Windows cannot load the locally stored profile. Possible causes of this error include insufficient security rights or a corrupt local profile. If this problem persists, contact your network administrator.

Na desktopu samo par ikonica: ona za Adsl ,Firefox i Acdsee,a pre toga sam imao dsota shortcatova i download fajlova na desktopu.Odmah sam proverio da nisu obrisani,medjutim srecom svi su na C disku gde su bili i ranije,ali ih na desktopu nema.
Cak mi je Windovs ponudio i new tour kao kad se prvi put instalira win.

Malopre sma pokrenuo firefox ,on takodje nudi sve opcije kao da sam ga tek instalirao,nema bookmarkove sacuvaeno ni history,nishta.

KAV Antivirus je oduvek na masini sa redovnim updejtvoima i Spyware Terminator

Jel ima neku ideju sta se desilo i kako da vratim stanje na predjasnje?

Sam si odgovorio na pitanje. System restore uradis. start/accessories/system tools.

Poslednja izmena:
Ajd proveri ti jel ti hard disk u redu, bad sektori na njemu mogu da prouzrokuju ovakav problem. Ne tvrdim, da je to sigurno razlog, ali postoji verovatnoca.

Zadnjih 1h sam radio backup fajlova sa sistemskog diska na storage i tom prilikom sam izgleda shvatio u cemu je problem ali i dalje ne mogu da ga resim.

Windows izgleda ne mzoe da ucita moj profil koji je jedini i koriscen na kompu(ne delim ga sa drugima),i posle onih prozoora sa greskaam on otvori svoj TEMP profil zato mi i nisu zapamcena nijedna podesavanja.

USpeo sam da nadjem u C:/Documents and Settings/(moj user name) fajlove koji su izgleda odgovrni za definiciju profila:
NTUSER.DAT 6600kb
ntuser.dat.LOG 185kb
ntuser.ini 0kb

Prilikom pokusaja kopiranja ovih fajlova an storage disk ntuser.dat. LOG i ntuser.ini se iskopriaju odmah ali ovaj prvi najveci i verovatno najbitniji nece ,izlazi poruka u Total comanderu : Cannot read fajl.

Ima li pomoci, mnogo su mi bitna podesavanja mog profila?

I meni lici na bad sektore na HDD-u. Skeniraj disk.

Najverovatnije ti se desilo nešto sa registry-jem.Pokušaj da odradiš neki registry clean-up ili repair sa nekim od alata za to.

Najverovatnije ti se desilo nešto sa registry-jem.Pokušaj da odradiš neki registry clean-up ili repair sa nekim od alata za to.

Nisam ih nikad koristio ,koji mi mozete preporuciti?

P.S i dalje nisam resio problem,da li mogu barem u medjuvremenu da kreiram novi nalog a ne ovako iznova da koristim Temp user?

Odradio si restart kada je windows sredjivao svoje baze.
Verovatno se sada logujes kao Administrator.
Prvo proveri u Computer Management da li je tvoj nalog pridruzen bilo kojoj grupi: Users, Power Users itd. (znaci tvoj nalog - Properties - Member Of).
Ako tvoj nalog ne pripada ni jednoj grupi onda je tu problem.
Sledi provera grupe Users i koji se njeni clanovi. Ako nisi clan te osnovne grupe, dodaj se sa Add, pa da viddimo dalje.

Nazad
Vrh Dno