Šta je novo?

Hitachi prenosni hard izbacuje error

ShaX_91

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2007
Poena
320
Imam hitachi prenosni hard disk od 320gb koji izbaci sledecu gresku kad ga prikljucim na racunar: gore u prozoru pise RunDLL, a ispod There was a problem starting ~$WFUM.USBDrv
The specified module could not be found

Do pre 2 dana je normalno radio... Skenirao sam ga avastom da vidim da li ima viruse, skenirao sam nek registry cleanerom, bezuspesno...

Vadi ga napolje i uključi u kompjuter direktno pa ga proveri. Ako radi u redu onda ti je nešto sa USB adapterom ili drajverima za MB. Moguće je da ima neki program za zaštitu u njemu ili windowsima koji je prestao da radi.

Kako to mislis da ga izvadim napolje i kacim direktno na kompjuter? Ovaj prenosni se samo preko usb-a napaja :/ mozda se nismo razumeli, ili ja nisan shvatio dobro sta zelis da kazes :)

To je samo običan 2.5 inča HDD u nekom kućištu i na sebi ima SATA konektore koji su sti unutra i za laptop i za desktop. Ako radi normalno bez USB adaptera na njemu onda znaš gde je greška. Pre toga možeš da proveriš i nekim programom za testiranje običnih HDD da vidiš dali je file sistem u redu. Proveri i drajvere za ploču da nije možda nešto do njih.

aha, kapiram kapiram, provericu onda pa javljam, thanks :)

Jedan quick format je resio problem... Nisam bas bio rad to da uradim uzevsi u obzir da se tamo nalazilo preko 250gb podataka, uglavnom muzike i filmova ali i dosta slika za koje nisam bas siguran da li sam sve prebacio na laptop i racunar, ali nema veze, radi, sve je ok :) Hvala na pomoci! :)

Nazad
Vrh Dno