Šta je novo?

Hitachi dilema?

ivanhoe.ja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2007
Poena
301
Da li je hitachi HDP725032GLA360 vredan uzimanja ili ne? Da li je to sto ovaj HDD ima dva diska za zapis podataka prednost ili mana? Koji od hitachijevih 320gb je dobro uzeti?

Da li je hitachi HDP725032GLA360 vredan uzimanja ili ne? Da li je to sto ovaj HDD ima dva diska za zapis podataka prednost ili mana? Koji od hitachijevih 320gb je dobro uzeti?

Dosta slabije performanse od 320aaks. Ja sam imao hitachi 320Gb sa 2 ploce, ne znam oznaku, sa 8MB cache-a i disk se grije dosta vise od WD-a tako da mu je trebalo aktivno hladjenje.

Malo je skuplji 500Gb/16Mb od tog 320Gb a najbrži je od svih 500Gb na našem tržištu.

Upravo taj model imam u rack-u sa sopstvenim napajanjem i prikacen je na usb tako da za brzinu ne mogu nista da kazem. Sluzi mi za backup. Nikad ga nisam stavljao u kuciste. Sto se grejanja tice, tacno je da se greje malo vise posebno ovaj moj posto je u rack-u. Vibrira kao lud pa sam morao da ga sklonim sa stola jer me nerviralo koliko trese. Posto sam ga napunio fajlovima (slobodan prostor 3,79GB)
poceo je da pravi i buku. Prodacu ga i kupiti drugi. Nisam ga jos testirao nikakvim
software alatima.

Ja imam 320gb sataII Hitachi,isti kao taj samo je moj ako me secanje dobro sluzi 6 meseci stariji i zato nosi oznaku VLA360.Drugar ima GLA360 i zato kazem da su bukvalno isti.
Kod mene je max temp koju sam video za hdd 45C(mozda je i bilo vise,ali ja sam uhvatio tu temp.),inace je u idle temperatura 33-35C zavisno od sobne temperature.Ni sam ne znam kakve su ovo temp,al ja zadovoljan s obzirom da ga ne hladim:)
Moj hdd se u pocetku cuo,kako sam ga vremenom punio,tako se stisavao.Jedino cime nisam zadovoljan jesu maalo vece vibracije nego sto bih voleo,ali imam u planu da resim i to,trakom ili cime vec.Ja sam zadovoljan,sto naravno ne znaci da ces i ti biti sigurno zadovoljan ako ga budes uzeo.

Poslednja izmena:
Dosta slabije performanse od 320aaks. Ja sam imao hitachi 320Gb sa 2 ploce, ne znam oznaku, sa 8MB cache-a i disk se grije dosta vise od WD-a tako da mu je trebalo aktivno hladjenje.
Ako mislis na WD 320aaks to je najvece ****** od hhda koje sam ikada imao u kompu,hitachi-ja mi je dosta proslo kroz ruke i preporucujem ga jer nikad s njima nisam imao problema(niti ljudi kojima sam ga ugradio-preporucio),ne greju se niti su bucni a izdrzljivi su a ovaj wd 320aaks sto imam zalim dan kad sam ga kupio....

Poslednja izmena:
Ako mislis na WD 320aaks to je najvece ****** od hhda koje sam ikada imao u kompu,hitachi-ja mi je dosta proslo kroz ruke i preporucujem ga jer nikad s njima nisam imao problema(niti ljudi kojima sam ga ugradio-preporucio),ne greju se niti su bucni a izdrzljivi su a ovaj wd 320aaks sto imam zalim dan kad sam ga kupio....

Mislim na taj WD, u cemu je problem sa njim? Pitam jer ga je prijatelj kupio neki dan i apsolutno se ne cuje. Average read mu je oko 90 MB/s po hdtach-u dok je jedino average seek malo veci, 16ms, ali to je normalno za 320GB AAKS?

Mislim na taj WD, u cemu je problem sa njim? Pitam jer ga je prijatelj kupio neki dan i apsolutno se ne cuje. Average read mu je oko 90 MB/s po hdtach-u dok je jedino average seek malo veci, 16ms, ali to je normalno za 320GB AAKS?

A sta nije problem ,bar kod mene,u pocetku je radio lepo,a onda kad sam hteo da povecam sistemsku particiju radi prelazenja na vistu poceo je da tripuje da ima bad sectore na c,pa nije dao da se poveca particija,pa je poceo da se cuje,proveravan hddregeneratorom,spinrite-om i gomilom drugih programa-nema ni 1 gresku:S:topliji je od hitachija za 5',onda programi za info o hddu unutar wina nece da pokazu stanje diska vec jedino to mogu da vidim preko hirens boota(nije do wina jer je probano i na xpu i na visti,a druga 2 hitacija koja imam lepo iz wina pokazuju sve informacije takod a ne verujem ni d aje do ploce),...i tako te gluposti zbog kojih mi ide na zivce:wall:

Svasta, moguce da je do serije jer 320GB serija stize u raznim kucistima. Neka su slim neka su normalna... ko zna sta jos rade i na cemu stede. Ja licno kao sto sam napisao nisam imao problem sa Hitachijem izuzev sto se malo vise grijao ali to mu je valjda opis posla :) Sa ovim blue diskovima od 640GB nemam ama bas nikakvih problema, ali pretpostavljam da su ili preveliki ili preskupi postavljacu teme.

ne znam moj wd 320nije slim ali def kako ti zapadne a i dosta ljudi se bunilo po netu an wd aaks seriju velicine 320 i 640 gb

Nazad
Vrh Dno