Šta je novo?

Hitachi 7k1000.b - ima li neko iskustva sa ovom serijom diskova?

disha_m

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2007
Poena
385
Video sam od skora u cenovnicima domacih firmi Hitachi diskove od 750GB sa 8MB kesa za nekih 6000din.

Rekao bih da su to modeli iz ove nove serije 7k1000.b koja je lansirana letos i za koju nesto nema mnogo review-a na netu (nasao sam samo na Tominom hardveru).

Ako moze neko da da potvrdu da se radi o modelima iz ove serije (konkretno HDT721075SLA380) i da napise iskustva sa ovim diskovima kakvim su se pokazali za storage, za sistem, in general i tako...

Hvala za info nekako mi promakla ova tema iako sam pretrazivao ceo forum.

Gledao sam ono sa Hitachijevog sajta nego mene vise zanimalo neko iskustvo iz prve ruke.
Pa ispada da je verzija od 1TB sa 16MB ispala kod Tome ista kao i 750GB/8MB koju si ti kupio bar sto se proseka citanja tice (kod njih je average bio oko 92MB/s), a zanimljivo da imas i malo bolji acces time (mozda zbog razlicitog test sistema/programa), sto bi se reklo da manji(veci) kes nesto ne utice mnogo na performanse.

Kako ti se cini ovako subjektivno tvoj utisak u radu (citanje, pisanje, buka, odziv)?

:wave:

Hitachi nije tih ali se da utisati sa njihovim alatom, ali pouzdanost im je po mom iskustvu izuzetna imao sam i dosta i nikad mi nijedan nije pravio probleme.

Hitachi nije tih ali se da utisati sa njihovim alatom, ali pouzdanost im je po mom iskustvu izuzetna imao sam i dosta i nikad mi nijedan nije pravio probleme.

Verujem da si u pravu sto se pouzdanosti tice nego meni nekako u secanju ona sala za deathstar (deskstar) diskove al to je valjda bilo dok su bili IBM.

Nego da pitam sta mislite kakav bi ovaj Hitachi bio kao sistemski umesto WD1600AAJS?
Da l' bi tu bilo neke pozitivne razlike il' bolje da se prikaci za storage (posto WD ima mnogo bolji acces time a Hitachi brzi upis/citanje)?

Win se brze dize, ostalo ne znam.. ne vidim neku razliku golim okom u odnosu

na Samsung 160gb. Ipak je malo bucniji od S'sunga narocito kad dize sistem.

Evo i hd tune, tu imas i temp.

Prilozi

• samsung.jpg
    samsung.jpg
    74.9 KB · Pregleda: 71
  • hitachi.jpg
    hitachi.jpg
    70.8 KB · Pregleda: 74
Nazad
Vrh Dno