Šta je novo?

Hitachi 2.5" 320GB se zaglupi u ocitvanju nekih podataka

bandzo87

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2007
Poena
349
Naime posedujem HDD izvadjen iz HP-ovog laptop-a, u pitanju je 2.5" sata 320gb stavljen u sata usb rack. Na njemu se nalazi gomila video materijala, u jednom folderu imam 150 fajlova od po 550MB. Hard disk je poprilicno pun, ima a3gb na jednoj a na drugoj 6gb slobodno. Sve radi i ocitava se kako treba samo iz tog foldera ( fajlovi od 13 pa na dalje nece da rade), i jos nekih drugih na drugoj particiji...., hard se zaglupi i na reku u kojem se nalazi non stop sija crvena lampica kao da nesto ocitava....

E sad, pitanje je sledece:
Da li je u pitanju reck, posto nemam drugog nacina da proverim radi li, ili je do samog HDD-a?
Jel moze uz pomoc spin rite-a da se osveze sektori na hard disku, pa da postanu citljivi, ili...

Pomagajte, fajlovi su mi jako bitni!

Poslednja izmena:
Pre ce biti da ti rack koji je na USBu ispada iz OSa,meni se to desava sa eSATA na 3.5'' HDu,nikada se ne zna kada ce prestati da ocitava podatke,isto to..crvena lampica sve vreme aktivna kao da u beskonacno ocitava podatke sa HDa,tek kada ga tako 'on the fly' diskonektujem i ponovo konektujem eSATA kabl,onda ga ocita.MOze da bude i do kontrolera na MB,moze da bude da je USB konckcija zeza,moze da bude do samog kabla..sve zavisi.

Da je do USB kontrolera, nebih rekao. Stavim isti taj HDD na drugi komp i opet ista prica. Sve je do juce radilo normalno dok nisam uzeo da rezem diskove sa tim materijalo, i kad sam narezao 10 dvd diskova, negde na 62 fajlu mi je prestalo sa rezanjem sa porukom input for file 62.avi failed.... to i bi...

Poslednja izmena:
otvori rek i proveri kablove, mozda je samo to
jedini nacin da budes siguran je da zakacih hard direktno na komp, kablovi su isti kao i za 3.5 hard

Evo nakacio sam hard na desk, i opet ista prica, zablokirao mi citav sistem dok nisam fizicki otkacio hard

Meni se isto to desava,zablokira i kursor i sve stoji dok ne ocita HD,kada ga ocita,za nekoliko sekundi,onda radi oK,isto tako se desava da sve stoji (smrzne),dok ne iskljucim HDRack.

Vrh Dno