Šta je novo?

Hitachi 1TB SATA Hard-disk..

1. Cross-posting je zabranjen, kao 6-godišnji član to bi trebalo da znaš.

2. Pogledaj ovde

1 - Nemam pojma o cemu govorish? Mislis na to sto sam u sobi "gde da kupim" pitao gde da kupim ovaj hard, a u sobi "storage" pitao kakav je? Pa sta tu nije u redu leba ti!? Ccc ovaj forum polako postaje zesce sumanut.. Ono ne dolazim mesecima, i kad dodjem - neko sam novonastalo pravilo u medjuvremenu prekrshio..

2 - Hvala :wave:

Mene samo zanima koliko je ovaj hard pouzdan. Jer u pitanju je terabajt podataka. To ako vrisne, mogu samo da se roknem..

Npr ne svidja mi se sto mu je elektronika dole gola : dok je kod WD-a od 500 to lepse resheno, pa josh crni, nekako deluje pouzdanije. Ovo mi nekako izgleda ko stari maxtor.

Poslednja izmena:
Ovako nesto neces drzati bez bilo kog vida backup-a, da li incremental, mirror, R5/R6 svejedno. Ma koliko bio pouzdan, i da je SCSI disk u pitanju, ako nemas backup, tvoja greska.
(znam da je skup, ali stvarno ovde nema izbora)

Stvar je u tome da pošto već pričamo o novom proizvodu koji se tek pojavio na tržištu, koncentrišemo odgovore i isustva u jednoj, a ne više tema. Npr. sada tamo treba da ti kažem: "Da, uskoro će i Seagate/Maxtor, Fujitsu, WD i Samsung dati svoje odgovore".

O pouzdanosti - pa u pitanju je nov proizvod i nema konkretnih iskustava, a uvek stoji i ono: izgubiti 100 GB je jedno, ali izgubiti 1000 GB nešto sasvim drugo. Sa druge strane, ne vidim zbog čega bi ovaj disk bio 'manje pouzdan' od npr. 160 il 250 GB modela? Za kritične stvari neki mirror RAID niz ili dodatni eksterni disk je uvek poželjan.

Uzeo se Hitachi, da se prekrstim i levom i desnom..

Eh pazarih taj hard, pa nek mi je Bog u pomoci da ne crkne - 1000 gigabjta - 1000 GIGABAJTA! podataka da izgubim u trenutku bi bilo previshe za moj nervni sistem. Ako crkne, ima Hitachi da dignem u vazduh!

Cijena - sitnica..

Evo nekih boljih slicica harda:

odozdo:

Uff ta golishava elektronika mi uopste ne uliva poverenje.. Totalni Maxtor fazon..

odozgo:

Da li me oci varaju, ili ono pishe "MADE IN THAILAND"!? Hm, zhasu, moja iskustva sa Tajlandom su sve, samo ne ozbiljna, mislim na letovanja. Nekako ishuvishe opusten narod, da bi napravili nesto pouzdano.. Valjda zbog klime.. Uf uf..

od napred:

Ima ove slojeve gvozdja - poprilicno tezak hard, ono masivan..

od pozadi:

potpuno strejt - standardno..

E sad, ako vash josh nesto zanima a vi pitajte, ono ako ocete neki test da pokrenem itd. Samo mi dajte tacno linkove i koji su to programi za testiranje, posto ja to ne znam, nisam bash upucen u testiranje harda. Imam neki HD tune od pre milijun godina, i to je sve..

E i nadam se da nisam ponovo jedini ludjak ovdije sa ovakvim parcetom hardvera. Ko nekada sa kucistem. Ne bi bilo loshe da josh neko ko ima takav hard ovde postuje svoje utiske, posto udarih search i nenadjoh nista konkretno o ovom hardu ovde..

Samo da ne crkne..

Poslednja izmena:
Eh pazarih taj hard, pa nek mi je Bog u pomoci da ne crkne - 1000 gigabjta - 1000 GIGABAJTA! podataka da izgubim u trenutku bi bilo previshe za moj nervni sistem. Ako crkne, ima Hitachi da dignem u vazduh!
Ja sam ludak koji drzi sve na RAID0, ali ni ja ovako nesto ne bih bez nekog backup-a :D

Cijena - sitnica..
Pa pricaj, koliko je ispalo, nemoj da nas drzis u neizvesnosti :D

Uff ta golishava elektronika mi uopste ne uliva poverenje.. Totalni Maxtor fazon..
Eh, koliko je SCSI diskova takvo;-) Hmm, pa i Raptora :D

E i nadam se da nisam ponovo jedini ludjak ovdije sa ovakvim parcetom hardvera. Ko nekada sa kucistem. Ne bi bilo loshe da josh neko ko ima takav hard ovde postuje svoje utiske, posto udarih search i nenadjoh nista konkretno o ovom hardu ovde..
Nisi, znam jos jednog, zovu ga HUBbit ;-) (nisam ja u pitanju :D)

cena mu je negde oko 350 evra.

Poslednja izmena:
Znam kolika je vani, pitam koliko je njega kostao ;-)

pa ja kazem za koliko mi je ponudio prijatelj = 300 eura + pdv. sa garancijom od 3 godine.

pitacu opet danas, za svaki slucaj.

Ako su ti podaci bitni , a ne zelis da kupis rezervni backup hdd (pa ih drzis u raid1 )onda bar obezbedi dobro hladjenje istog , po mogucnost nekim ventilatorom sto duva u njega . Sto se tice elektronike kod maxtora nije problem bio u tome sto su chipovi na dole , nego sto je elektronika generalno bila losa tj. cesto se pregrevala , sto znaci da je los dizajn (elektronike) u pitanju .razlika kod chipova okrenutim prema kucistu hdd-a je u tome sto se tada oni hlade preko metalnog tela diska , ali i to opet zavisi od toga kakav je spoj izmedju chipa i metala ( dali prileze ili ne )

Poslednja izmena od urednika:
Josh ga nisam namontirao - horor - ko ce da otvara ovo moje cudoviste, al sam ga zbudzio, kako sam ga otvorio, odma sam ga zatvorio i otishao po pivo da se smirim.. Sad mi ni Tesla ne bi mogao pomoci, ko ce ovo razmrsiti hebemu zhivot :bottle:..

Hm, pa sasvim sigurno cu ga staviti u cooldrive, i to tripujem cooldrive 5, a tu mu je dobro hladjenje zagarantovano. Bar po citanju teparatura u HD-tune-u..

Odradi testove, bas me interesuje kako sljaka, koja je radna temp bez hladjenja...

Haha, vidi koliko stara tema!

Sada gledam da uzmem neki HDD, pa mi recite,
1TB Hitachi, HT0A3816, SATA2, 16MB 7.570 din
1TB Hitachi, Deskstar HDT721010SLA360 7247 din

ima li neko iskustva sa ovim HDDovima? Cene su i vise nego konkurentne, pa me interesuju ostale karakteristike!

imas u mom threadu g/tech externi drive... link ka testu nekoliko 1TB diskova, medju njima i predstavnici hitachi deskstar serija.

Koliko kosta otprilike HDD od 1tb u proseku?
Hitno mi je,imam ponudu ali ne znam da li je cena realna.
Unapred hvala

Koji?
Imaš Hitachi od oko 7500 pa sve do 10000 za neke modele.
Sve ovo uz pisanu garanciju od minimum 3 godine, pa kod nekih i do 5.

pa test je vise nego OK. Odnosno ja nisam nasao neki drugi test gde se pominje HDE721010SLA330.

Nazad
Vrh Dno