Šta je novo?

Hisense U7KQ vs TLC C805

Učlanjen(a)
26.08.2016
Poena
365
Može li neko poređenje c805 i u7kq?

Pre svega interesuje me koji bolje obrađuje sliku sa domaćeg kabla, verujem da je 4k DV i HDR tu negde sličan na oba modela.

Vida OS mi ne pravi problem jer uvek u kući postoji neki box viška…

Ja sam mojima uzeo u7kq i prezadovoljan sam PQ, ali da uzimam za sebe ipak bih išao na c805 jer Mini led i google tv OS(što je tebi manje bitno). Oba tv-a su solidna kupovina.

Može li neko poređenje c805 i u7kq?

Pre svega interesuje me koji bolje obrađuje sliku sa domaćeg kabla, verujem da je 4k DV i HDR tu negde sličan na oba modela.

Vida OS mi ne pravi problem jer uvek u kući postoji neki box viška…
Oba su MiniLed ali je jedina razlika sto TLC ima dijagonalu od 50 inca za C805 model dok je Hisense najmanja od 55.
Takodje po sturim specifikacijama mogu samo da vidim da je TLC svetliji sa 600 naspram 500 i ima visoku maks vrednost od 1300 nita ali ne pise koliko zona ima.

A sto se tice obrade slike sa domaceg kabla to najvise zavisi od samog TV boxa koji uglavnom sam skalira na 4k rezoluciju. Jedino je pitanje koji od ta dva sistema ima nativnu aplikaciju za neku od kablovskih televizija pa tu mozda bude razlike.
Ali svakako imaju slicne procesore za obradu slike i kao i po obicaju svi su sturi sa informacijama jer ne daj boze da se uporede televizori.

Ja sam mojima uzeo u7kq i prezadovoljan sam PQ, ali da uzimam za sebe ipak bih išao na c805 jer Mini led i google tv OS(što je tebi manje bitno). Oba tv-a su solidna kupovina.
Izvinjavam se mojima sam uzeo u7qf i to je običan direct LED. U7kq je mini led i tu je u klasi sa c805.

@Gorth @Antara Hvala na informacijama. U suštini znači to je ta klasa, nema nekih velikih razlika i prednosti određenog modela (osim OS na c805 što nekome igra bitnu ulogu ali ne i meni).

C805 bi trebalo da ima local diming, a u7kq mislim da ne. To je mnogo bitna razlika.

Vrh Dno