Šta je novo?

Hisense televizori

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Dali neko ima situacija so Hisense A4 K televizorima sa DVB-T signalom?
Preko jedna antena, imam prijem na dva televizora od kloji jedan je LG dodeka drugi Hisense. LG nema problema sa signalom uhvata sve ponudene kanale dodeka Hisense samo mali dio.

Novi update o kome sam pisao postaje još gori... Nema više "Audio only" opcije za aplikacije, samo za televiziju 🤬

Pozdrav drugari trebao bi do kraja godine kupiti novi TV, razmišljam da uzmem Hisense 43 "A6K, čini se po osobinama da je OK a nije skup, ima li neko iskustva sa tim modelom

I ja bih uzeo ovaj model, ako moze neko da podeli iskustvo.
Konkretno za DV/HDR, da li je pravi HDR ili sivkast ili nesto trece?
Za Move aplikaciju znam da ne moze dok Iris i Eon mogu :)

A6K, kao što je već rečeno, je najsnovniji 4K i tu nema šta da se misli o HDR. ume da prepozna HDR i to je to.
43" su inače lošiji modeli u odnosu na veću braću, zakinuti su na nekoliko mesta, da se tako izrazim.

Znaci cela A6K serija je bez obzira na ince za zaobici po pitanju HDR-a? :D
Inci nemaju veze sa HDR prikazom.
Moj telefon ima bolje HDR mogucnosti nego 99% televizora.

Kao sto momsab rece, prepoznace HDR signal i pustiti ga i to je to.
I dalje ces gledati u SDR sliku koja ce verovatno izgledati isprano i nikakvo jer TV jednostavno nema mogućnosti da je prikaze kako treba.

Inci nemaju veze sa HDR prikazom.
Moj telefon ima bolje HDR mogucnosti nego 99% televizora.
Ma to naravno, nego ne znam sta to fali ovom od 43 a sto imaju 50 i 55 :D
koliko para toliko muzike. Treba ti minimum 500-600 evra da oceses HDR i da ne izgleda kao smece kad TV prepozna signal.
I pretpostavio sam da je tako, zato rekoh bolje da pitam ovde za neka iskustva nego da se zaletim bezveze

i meni, prema recenziji

To je odlicna ponuda, ali svakako nece biti jedina, ide crni petak, ng, samo treba biti strpljiv... zanimljivo je da na kp lik na oglasu drzi sliku sa bench recenzije :ROFLMAO:

hmmm može li se gledati film sa srt prevodom u integrisanom plejeru na Vidaa ? Ne prepoznaje titl 😵‍💫. Ima li neko rešenje
Naravno da može samo treba prelistati malo temu unazad i sve će vam se kazati...o tome se pisalo i pisalo.
Joj ali ima 247 stranica 😩...takođe, znam da je lični utisak ali da li postoji neka najbolja kalibracija slike, model je e7kq. Hvala unapred

Poslednja izmena:
hmmm može li se gledati film sa srt prevodom u integrisanom plejeru na Vidaa ? Ne prepoznaje titl 😵‍💫. Ima li neko rešenje

Joj ali ima 247 stranica 😩...takođe, znam da je lični utisak ali da li postoji neka najbolja kalibracija slike, model je e7kq. Hvala unapred
Nije bas mnogo unazad, skoro se raspravljalo o tome. Kalibracija je stvar za sebe, sto se meni svidja ne mora i vama, sve je individualno. Ima i toga u temi. Moracete eksperimentisati.

kako to misliš? inače, to je mator model, od pre 4 generacije (valjda se nisam zabrojao)

Pa zato sto ima IPS panel a ne VA.

Hisense U8HQ je najnoviji model U8 serije koja tradicionalno privlači pažnju kupaca. Prošlogodišnji model nije baš opravdao očekivanja nakon izvanrednog U8QF..."

Zbog čega je podbacio?
"

Poslednja izmena:
pretpostavljam zato što su prethodne generacije imale samo/uglavnom VA tip panela, od G su počeli da mešaju. a i taj IPS je ADS, malo poboljšani IPS a za potrebe televizora.

no, to pitanje deluje kao iz neba u rebra. sad će neko da se seća razloga za kritikovanje modela koji se pojavio u vreme pandemije

Zašto mi je slika na mom starom Fox tv (IPS panel) toliko kvalitetnija, bolja i čistija nego na mom novom Hisense tv (VA panel). Sva podešavanja sam probao ali jednostavno ne ide. Jeli do mene i moje navike na stari tv ili jednostavno televizori sa VA panelima su limitirani što se tiče kvaliteta prikaza (zasićenost boja, svetlina, čistina). Delimično je bolje kada je na "movie day" podešavanjima uz dodatne modifikacije ali prosto nije to to, čak ni u odnosu na "domaći" Fox. Ima li tu pomoći oko podešavanja ili je prosto tako kako je? Da li je do vrste panela ili ?

VA se ne gleda iz uglova nego pravo. pitanje je i koji model Hisense-a, nije isto osnovni model i namuljeni MiniLED sa milion zona
ali, da, navikao si se na IPS

VA se ne gleda iz uglova nego pravo. pitanje je i koji model Hisense-a, nije isto osnovni model i namuljeni MiniLED sa milion zona
ali, da, navikao si se na IPS
Model e7kq od 55'. Nije miniled ali je qled. Ako ne uspem da ništa podesim da mi valja za oko imam opciju 14 dana odustanka od kupovine (ako prihvate). Ima li neki kršteni IPS Hisense qled do 65k u tom slučaju?

koliko vidim, ovogodišnji 55A6N i prošlogodišnji 55A6K su IPS

no, A6 je osnovni 4K model i mislim da nije pametno da uzmeš. eventualno da se navikneš na VA, zbog većeg kontrasta i bolje crne a i bolji je za gledanje u mraku

no, A6 je osnovni 4K model i mislim da nije pametno da uzmeš. eventualno da se navikneš na VA, zbog većeg kontrasta i bolje crne a i bolji je za gledanje u mraku
Zar ne postoji ni jedan QLED IPS ?

u aktuelnim generacijama nema, kako stvari stoje. ispraviće me neko ako grešim. starije generacije (G i H) verovatno imaju

Hisense uglavnom gura VA.

A dobro, uz određena podešavanja slika je ok. Nema prevelikog crnila, gumenih lica i slično što se dobije po default podešavanjima
Jel i vama ima zaglavljivnaje slike na pola sekunde kada se uključi smooth motion/izrazito glatka kretanja?
Na mom modelu 55e7kq nisam primetio taj problem. Pri gledanju kog sadržaja (tv kanali, youtube, film...) ti se to dešava?

Poslednja izmena:
A dobro, uz određena podešavanja slika je ok. Nema prevelikog crnila, gumenih lica i slično što se dobije po default podešavanjima

Na mom modelu 55e7kq nisam primetio taj problem. Pri gledanju kog sadržaja (tv kanali, youtube, film...) ti se to dešava?
Tv kanali i mali broj filmova/serija online preko kodi preko android box

Nazad
Vrh Dno