Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Kod modela a6k koji su jos aktuelne mane sem va panela (na koji sam navikao jer imam va monitor), planiram 55a6k koji bi povezao na pc zarad surfovanja, youtube-a, filmova, serija, ne ocekujem nista vrhunsko vec samo korektno?

Postoje li alternative drugih proizvodjaca u tom cenovnom rangu?

Poslednja izmena:
Posle instalacije windowsa 11 na lap topu ne mogu da preslikam ekran na tv.Sve poznate varijante koje sam ranije koristio sada ne mogu.Kada pritisnem zajedno taster windows i P na desnoj strani lap topa pojave se varijante preslikavanja ali ne prepoznaje mrezu za konekciju.TV je U7QF.Oba uredjaja su na istoj Wi-Fi mrezi.
Konekciju sa tableta(android) na tv odradim bez problema.Kada gledam yuo tube samo kliknem gledaj na tv.

Zar tu ne treba opcija Cast? Ili Wireless display? koje su u Windowsu. Win+p uglavnom koriste za kablovsku vezu.

Pozdrav,juče pazario 65u7nq za nekih105k.Ja već imam u7qf odličan tv, ovaj drugi je za decu useljenje u novi stan i novi tv.Bilo je razmišljanja između njega i c805,ali odluka je pala na hisense..Neznam da li sam pogrešio,,čitajući karakteristike slični su.:unsure:

Spremi za decu poklon uz tv i neki smart box ako im treba za aplikacije koje nema na vidaa sistemu 😁
Inače na papiru jako dobar tv 🙂

treba za aplikacije koje nema na vidaa sistemu
što je novija verzija VIDAA U operativnog sistema, to ima više striming servisa. doduše, ne znam kakva je situacija sa Move u 🇷🇸

sad se setih: ima li RTS Planete?

1000002575.png
U8K, zbog jačine osvetljenja, broja zona i ozvučenja

Sin planira kupovinu Tv-a za svoju sobu i usled ogranicenja jedina opcija je 43 inca. 43A6N je prvi favorit ali ne mogu da pronadjem koju verziu Vidaa ima instaliranu i da li je panel IPS ili VA kao i EON kompatibilnost zbog SBBa. Ovih dana je objavljeno da Vidaa verzije 6 7 podrzavaju Max sto nam je isto bitno. Dvoumimo se izmedju njega i Samsung CU 7000 serije. Sony KD43X75WLPAEP je bio prva opcija zbog androida i priljucaka ali je preskup.Tv ce sluziti i za igrice PS4 a posto je uska soba bitni su nam i uglovi gledanja zato me plasi ako je panel VA. Svaka informacija je dobrodosla.

@toni67 postoji podforum "šta kupiti" za pitanja koji TV uzeti.

43A6N ima VA tip panela, to se može zaključiti na osnovu https://forum.benchmark.rs/forums/Šta-da-kupim.199/ 4000:1 (od 3000:1 je sigurno VA). verzija sistema nije ispod prethodne verzije kod poslednje generacije. N je poslednja generacija, 6 je prethodna verzija, tako da su i EON i Max podržani.
inače, ne preporučujem A6 jer su to najosnovniji, najslabiji 4K modeli

Pojavila se Move Vidda aplikacija MTS ali bar kod mene jer sam na Super novoj neće da prihvati mi jednu kombinaciju akreditva, niti sken bar koda niti broj za uparivanje, inače što se tiče računa i nove šifre prebačen na MTS

pretragom ove teme za 43E7KQ dođe se do ove poruke iz juna https://forum.benchmark.rs/threads/hisense-televizori.428379/page-238#post-7200566

N je ovogodišnja generacija, skoro su se pojavili modeli tako da 99% nema ko da podeli utiske

prema specifikacijama, N ima bolji i svetliji ekran

Poslednja izmena:
Kod modela a6k koji su jos aktuelne mane sem va panela (na koji sam navikao jer imam va monitor), planiram 55a6k koji bi povezao na pc zarad surfovanja, youtube-a, filmova, serija, ne ocekujem nista vrhunsko vec samo korektno?

Postoje li alternative drugih proizvodjaca u tom cenovnom rangu?
kao najvecu manu bi istakao probijanje svetla sa leve i desne strane Tva dok igras FC igru, valjda je osetljiv na zelenu boju, u mraku je najizrazenije dok to neces primetiti u veoma osvetljenim prostorijama kao sto su prodajni saloni (tamo je pojacano svetlo a oni jos smanje svetlost na tvu i to se ne vidi uopste). Dok se gleda televizija i filmovi nije toliko primetno pa cak i minimalno. Vremenom se naviknes ali msm da bi zbog toga ubuduce ipak izbegao ovaj model bolje doplati malo vise za neki drugi ali ako bas oces do ove cene onda je skroz ok tv i msm da je za tu cenu najbolji.

Vidaa sistem nije toliko loš da ima normalna ponuda aplikacija, generalno radi fluidno kod mene (dok sam ga koristio) ali na mom starijem modelu sa starijom verzijom vidaa nema ovih novih aplikacija. Ja to rešio mi boxom, ali to je neka dodatna investicija i dodatni kabl pored ostale šume kablova oko tv-a.

43A 6K 4K SMART -stalni problem,bagovanje

Kupio sam ovaj tv preko sbb-a na rate pre jedno mesec dana i od prvog dana tv radi sporo i čim ga malo deca opterete da tako kažem stiskanjem više puta dugmića na daljinskom on zabaguje da bukvalno moram iz struje da vadim kabl da bih ga ponovo pokrenuo jer po pola sata ne reaguje ni na kakvo dugme na daljinskom.

Poslednja izmena od urednika:
Factoey reset?Ne snalazim se baš najbolje sa tehnikom ali ajde probaći kući kad stignem da mu nađem to resetova je i da vidim dal će imati razlike.Ovo da mi je neko pričao ne bi mu verovao da ovako sporo može da radi tv i da mu ne možeš ništa kad zabaguje osim da ga isključiš iz struje.

Dvoumim se šta je bolje kupiti. U pitanju su 75E7NQ Pro i 65U8KQ modeli. 75E7NQ je novi model za 2024god, qled televizor sa IPS, dok je 65U8KQ mini led i VA panelom. Šta je po Vama bolja kupovina? Cena je skoro ista za oba modela. Više bih želeo veći televizor, ali ako je dosta bolja slika na ovom modelu od 65inca i ako je mini led bolji uzeo bi taj od 65.

Ako ces veci onda kupi taj sto je veci, ako gledas kvalitet prikaza, onda def U8KQ. Ali nista nam nisi rekao o svojim navikama i za sta ces koristiti TV to je najbitnije u celoj prici.

Pa u principu ja i ne gledam puno tv, volim da pogledam neku utakmicu, seriju, film ali ne tako često. Sredjujem dnevni boravak a stari TV je za zamenu. Sin igra Sony, a koliko sam video i jedan i drugi su dobri za to. Sad ja sam hteo veću dijagonalu pošto je dnevni boravak veliki, lepše bi se ukolpio, ali ako mislite da je dosta kvalitetnija slika na ovom od 65inca onda ću naručiti njega. Mislio sam da nema velike razlike pa da idem na veću dijagonalu

65" definitivno, i još U8

postoji podforum "šta da kupim" za takva pitanja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno