Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
zaboravih da stavim napomenu da je u najavi. dodah upravo
no, ima li još nekih servisa?

evo mene ponovo sa istim problemom na 50” A7GQ, u pitanju je serija Fallout. Na Lg 55UQ75006LF fajl radi, dok na hisensu piše file not supported. Pri tom fajl nije ni DV ni HDR

Hisense:
Pogledajte prilog 452445

Lg:
Pogledajte prilog 452446
Medianinfo:
Pogledajte prilog 452447
Kako majku mu? Pa na mom 4 godine starom Fox-u radi rade svi mogući formati, jedino noviji AV1 ne radi. Ako neki format slučajno neće da pusti ugrađeni plejer, pustiće ga VLC. Dal je to do VIDAA pošto je moj Fox android ne znam. Dal neko zna puštaju li ovi noviji Hisense televizori AV1 format?

na aktuelnoj verziji VIDAA U operativnog sistema dostupni su sledeći servisi, ako sam dobro ispratio:
  • YouTube
  • Netflix
  • Prime video
  • BBC
  • Max
  • EON
  • Orion TV
  • Iris
  • Move Smart (Supernova) - nezvanično je najavljeno

@jaksa007 preko provajdera nema 4K, ne samo Dolby Vision 😁 tema za Max https://forum.benchmark.rs/threads/max-nije-tema-o-hbo-max-ni-o-supernovi.493401/page-41#unread
Za koju verziju VIDAA je ovo ubaceno? Posto ja nemam na uredjaju H50U7QF, verzija OS je N0530

aktuelna je 6 ili 7. pogubih se više sa verzijama. a te oznake verzija su mi oduvek bile čudne

aktuelna je 6 ili 7. pogubih se više sa verzijama. a te oznake verzija su mi oduvek bile čudne
Znam da ce svi reci uzmi box, ali je sramota da je Hisense model star 3-4 godine vec odavno ostao bez podrske, odnosno azuriranja sistema.
Tako da, pruzena sansa ovoj kompaniji, kad crkne ide novi proizvodjac.

Ne znam sto na evropskom trzistu guraju mrtvi Vidaa sistem kad je na americkom google tv..

na američkom tržištu Hisense ima i Rokuu (ili kako već) modele, koliko sam ispratio

@vemiessubdentem a U7QF još i ima ažuriranja. ono, izlazile nove verzije sistema. bilo je već reči o tome, iznenadili smo se. U7QF je najbolja serija modela koja se ikad pojavila otkako je Hisense (opet?) na ovim prostorima. sumnjam da će se opet zeznuti tako 😁

@dragan76 ne postoje televizori sa Apple-ovim operativnim sistemom

na američkom tržištu Hisense ima i Rokuu (ili kako već) modele, koliko sam ispratio

@vemiessubdentem a U7QF još i ima ažuriranja. ono, izlazile nove verzije sistema. bilo je već reči o tome, iznenadili smo se. U7QF je najbolja serija modela koja se ikad pojavila otkako je Hisense (opet?) na ovim prostorima. sumnjam da će se opet zeznuti tako 😁

Ja taman mislio da prodam svoje U7QF a da uzmem U8KQ za igraonicu :) Sad sam u dilemi hah.

Jesi li možda instalirao N0712? Ima li nekih novih aplikacija? Ja sam i dalje na M0518 mislim.

nemam U7QF

Imam Hisense 65 qled iz 2023 godine, od kada ga imam televizor ima problem sa titlovima sa usb-a, učitava ali preskače. Više preskoči nego što prikaže. Probao sam sve moguće opcije što se tiče fajla, podešavanja fleške i ne znam više šta da radim ali ovo me izluđuje.

Neki jeftin android box i instaliras VLC ili neki drugi player.

nisam primetio. koristim mkv sa ugrađenim srt titlovima. ako se koriste titlovi kao zasebni srt fajlovi, generalna preporuka je da budu u UTF-8

Probao sam, ne funkcioniše i dalje. TV ima problem da pročita naša specifična slova, pa pasuse sa takvim rečima preskače. Npr prevod filma bez naših slova teče bez problema. Srpski je postavljen za jezik podnaslova

ajde lepo prebaci fajl titla u UTF-8 i onda pusti na televizoru. prebacivanje možeš da uradiš sa nekim programom za obradu titlova, poput Subtitle Edit. ako je titl u UTF-8, nema potrebe da nameštaš jezik titla

Pokušao ali i dalje ne radi. Svaki već postojeći prevod je već u utf-8 formatu a probao sam i with BOM I without BOM. Problem je negde dublje, možda do konkretnog modela. TV kaže da koristi poslednju verziju softvera.

Meni na u7k radi samo stavis character set na central (ili eastern) europe, ne secam se sad.

Da li je uspeo neko da koristi Iris aplikaciju? Ja se ulogujem i zabode tv, crn ekran, nema nista. Radi samo exit i home dugme. U7K

Da li postoji Move (Supernova) aplikacija za VIDAA OS?

Misli da je bila ali nesto nije radila u Srb, sad vidim da nema vise. Mozda je popravljaju.

@jaksa007 yup, izgleda geoblock za yettel mrezu 😬

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno