Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

Ja sam poredio i sa uticnicom nije bila razlika veca od 10%...vidim i ovde po forumu iskustva se razlikuju od da je tacna pa sve do masenja od 35%

Pa to je zato sto i uticnice za merenje nisu sve 100% tacne. Ja imam onu prosto analognu gde samo mogu da vidim potrosnju za ceo mesec. na app mi je 208 potrosnja a na uticnici 265 za oktobar

Претпостављам да није до утичнице већ до изолације и квадратуре. Апликација не мери већ софтвер израчунава неку просечну потрошњу у односу на задате параметре.

Ne znam o cemu se radi, ali kod mene na i feel trosi duplo vise po aplikaciji. Ovo je bila podsena na 23c. Dostigne temperaturu, u sobi je priblizna (negde 23, negde 24), ali nista od modulacije na bar 500w. Roka preko 1,2kw.
IMG_3830.png

Druze nesto ti tu nije uredu definitivno zovi servis, mozda ti iscureo gas. Ja imam dve nordic isto kao te. Kuca neizolovana samo tavan 15-20cm vune na spratu dupli prozori drveni dole alu stolarija. Na spratu u sobi od 27 kvadrata na 20 stpeni vidis potrosnju 5.5 + 20%. A dole gde cekam majstore da mi dodaju jos jednu klimu trenutno ista ta greje 75-80 kvadrata i muci se na 23 stepena jer nije namenjena da greje toliki prostor pa je potrosnja 23 + 20% Jedina druga stvar sto mozes da testiras jeste da stavis nove baterije mozda baguju senzor pa ne salje lepo signal klimi i ona misli da je ladnije. Ali da je taj problem ti ne bi mogao da doses u sobi koja je vrucina1000019829.png1000019828.png

Poslednja izmena:
I meni prestalo da meri jutros od 9 nije se vratilo jos uvek

Ja sam nordic bacio na mucenje treba da izdrzi do sled nedelje kad stize 18tica. Nordic trenutno odrzava 80kv neizolovanih na 23c. do 12 uvece izgura bez defrosta a onda na svakih sat jadna odlazi u defrost do ujutru dok ne izadje iz minusa. bije 17-20kv dnevno sa sve defrostima. Ali drzi temp
Da li dostigne pa se izgasi ili radi non-stop?
Unutrasnji ventilator prestane da duva, krilo ostane u polozaju (ne podize se) i on/off lampica na unutrasnjoj pocne da treperi, onda se napolju cuju neki razni zvukovi i jedan koji je grublji pri kraju i onda se opet pali i duva, jel ovo DEFROST ciklus ili?
Da li se cuje jako i da li krci?

Poslednja izmena:
Da li dostigne pa se izgasi ili radi non-stop?

Radi non stop danas sam je skinuo jer sutra na to mesto dolazi 18kmta a nju stavljam u dnevnu. A imao sam i sta da vidim kad sam je skinuo. gospoda ovlasceni serviser upreo crevo do zla boga pitanje je i kod mene dal zbog ovoga klima je trosila toliko

Prilozi

• PXL_20241112_201112606.jpg
    PXL_20241112_201112606.jpg
    252.6 KB · Pregleda: 149
Sto je najgore hiseance ih preporucuje u Kragujevcu nasao broj kad dobio klimu. To su isti oni sto mi stavili nosace kratke do zida i kad sam im rekao da zamene prestali da se javljaju.

Moje misljenje da su 70% servisera takvi (mangupi na baterije)... Sto pre da ti postave/roknu klimu i da uzmu pare... A posle ko j#$@ kupca kad krene cirkus

Poslednja izmena:
Katastrofa, pa ti onda plati 150e za ugradnju.

A to je najgore ja imam ujaka 30 god se bavi time covek i grejanjem ali je u penziji i krastavac nema taj pecat da mi uvaze garanciju. Sad sam njegao zvao da skine ovu nordik i ako je u garanciji nisam hteo da dam 150e da mi samo izbuse novu rupu i prebace u drugu sobu. On se slogirao kad video crevo kaze ovde jedva prolazio gas... :(

Klima je top za sada.
Grejem celu kuću 70 kvadrata bez izolacije samo PVC prozori.
Klima radi konstanto i ne gasi se nikada,preko noći držim temperaturu na 22c pa sve dok ne dodjem sa posla prebacim na 24c.Fan držim na max jer tako mi bude nešto veća temperatura u ostalim sobama.
Evo potrošnje i raspored prostorija.
U dnevnoj sobi temp 23-24 u spavaćoj 22,trpezarija 21 a kupatilo i soba 19-19.5c.

Prilozi

• IMG_20240809_210925.jpg
    IMG_20240809_210925.jpg
    370.1 KB · Pregleda: 104
  • Screenshot_2024_1112_224556.jpg
    Screenshot_2024_1112_224556.jpg
    44.1 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot_2024_1112_224605.jpg
    Screenshot_2024_1112_224605.jpg
    44 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_2024_1112_224623.jpg
    Screenshot_2024_1112_224623.jpg
    44.2 KB · Pregleda: 46
Ne cuje se uopste jako, nista glasnije od medium fana na kom ne i koristim.
Na samom kraju ima neki malo glasniji zvuk na pola sekunde i to je to.

Meni je postavljena u spavacu sobu i ne pravi mi nikakav problem sa zvukom a zivim u potpuno mirnoj sredini bez ikakvih zvukova oko sebe tako da sam navikao na tisinu.

Juce sam prvi put ceo dan pustio da radi klima. Stavio auto na fan. Dodajem slike potrosnje obe klime. Stavio 22 steoena bez ifeel to je 24 u sobama.

Pojavio mi se jedan problem u obe sobe kondenz ali samo u jednom cosku sobe verovatno najhladnijem spoljnjem.
Da li imate neko resenje tipa provetravanje 4 puta dnevno po 10 minuta, neko kaze ovlazivac vazduha, chat got kaze swing opcija na klimi. Neko kaze dodavanje izolacije ali s obzirom da je ovo stambena zgrada to je verovatno skupo i neizvodljivo. Tako da qko imate savete pomagajte.

Prilozi

• 1000047086.jpg
    1000047086.jpg
    44.5 KB · Pregleda: 33
  • 1000047085.jpg
    1000047085.jpg
    44.9 KB · Pregleda: 41
Juce sam prvi put ceo dan pustio da radi klima. Stavio auto na fan. Dodajem slike potrosnje obe klime. Stavio 22 steoena bez ifeel to je 24 u sobama.

Pojavio mi se jedan problem u obe sobe kondenz ali samo u jednom cosku sobe verovatno najhladnijem spoljnjem.
Da li imate neko resenje tipa provetravanje 4 puta dnevno po 10 minuta, neko kaze ovlazivac vazduha, chat got kaze swing opcija na klimi. Neko kaze dodavanje izolacije ali s obzirom da je ovo stambena zgrada to je verovatno skupo i neizvodljivo. Tako da qko imate savete pomagajte.
Ja sam imao isti problem, donekle pomaze provjetravanje 3 puta dnevno širom prozori na 5 min ali kada zaredaju kiše nije pomagalo. Prestane kada pocnu klime raditi i po noci. Sada u prelaznom koristim odvlazivac i nema problema

Ja sam imao isti problem, donekle pomaze provjetravanje 3 puta dnevno širom prozori na 5 min ali kada zaredaju kiše nije pomagalo. Prestane kada pocnu klime raditi i po noci. Sada u prelaznom koristim odvlazivac i nema problema
Hvala, koji koristis odvlazivac ima neki hisense d12hw verovatno je okej.

Mislio sam taj uzeti ali nadjem fujiair katana, iste specifikacije samo nema wifi, u bosni oko 60e jeftiniji. Koji god da uzmes posluzice dobro
Uspeo sam da resim provetravanjem 3 puta po 10 minuta i smanjenjem temperature tokom noci. I sada nema kondeza u tim uglovima. Probacu sa ovom rutinom pa ako ne bude radila posao uzecu i osvlazivac ali za sada radi.
Uzeo u lidlu 3 ona meraca temperature i vlaznosti.
Inace ti lidlovi meraci ako je na klimi 20 oni pokazuju 19 a apliakcija pokazuje 22 tako da verujem da je broj na klimi i merac tacniji nego aplikacija.

Uspeo sam da resim provetravanjem 3 puta po 10 minuta i smanjenjem temperature tokom noci. I sada nema kondeza u tim uglovima. Probacu sa ovom rutinom pa ako ne bude radila posao uzecu i osvlazivac ali za sada radi.
Uzeo u lidlu 3 ona meraca temperature i vlaznosti.
Inace ti lidlovi meraci ako je na klimi 20 oni pokazuju 19 a apliakcija pokazuje 22 tako da verujem da je broj na klimi i merac tacniji nego aplikacija.
prati vlaznost, na 60% i preko na duzi period se javlja pljesan

Da li i kod vas na unutrasnjoj kada je mrtva tisina i kada je na grejanju ali u tom trenutku ne greje vec su zatvorena krilca cuje se blagi zvuk tk tk tk i tako u krug.
Na obe se cuje ali nisam primetio dok se ne priblizim i dok nije tisina. Verovatno dok je u tom idle modu nesto mu radi i odrzava.

1000005923.jpg
Meni je ovo FASCINANTNA potrosnja za sobu od 15 kvadrata, prethodnih dana kada je bilo hladno trosila je od 13-15kwh po aplikaciji, i nocas je bilo -2, -1 i ide minimum 1kw po satu od tad, cisto sumnjam da je klima neispravna sa obzirom da svaki put kada sam proverio duvao je topao ili mlak vazduh, fan je na 3 bio, i opet kazem, soba 15 kvadrata neizolovana, pvc, 2 spoljna zida i gore neizolovan tavan, 2 unutrasnja zida imaju po hladnu sobu iza i takodje ispod nje je hladna soba, ocekivao sam vecu potrosnju ali ovo je bas mnogo

Pogledajte prilog 466657
Meni je ovo FASCINANTNA potrosnja za sobu od 15 kvadrata, prethodnih dana kada je bilo hladno trosila je od 13-15kwh po aplikaciji, i nocas je bilo -2, -1 i ide minimum 1kw po satu od tad, cisto sumnjam da je klima neispravna sa obzirom da svaki put kada sam proverio duvao je topao ili mlak vazduh, fan je na 3 bio, i opet kazem, soba 15 kvadrata neizolovana, pvc, 2 spoljna zida i gore neizolovan tavan, 2 unutrasnja zida imaju po hladnu sobu iza i takodje ispod nje je hladna soba, ocekivao sam vecu potrosnju ali ovo je bas mnogo
Стави утичницу па измери потрошњу, апликација ти није меродавна. Изолација велику разлику прави код грејања на климу.

Izolacija pravi razliku kako god da se grejes, jednostavno imas velike toplotne gubitke.
Sta god da stavis i na koji god nacin grejanja da se grejes imaces iste toplotne gubitke.
Razmisli o izolaciji, ja bih krenuo od tavana jer ti je to najefikasnije za dat novac.

Kod mene recimo Energy Pro+ u ~28 m² juče potrošila 20 kWh. Greje se na ~23°C, neposredna okolina Niša. Ali, prizemna kuća bez izolacije, 2 spoljna zida, bez objekata u neposrednoj blizini, tavanski deo takođe bez izolacije. Stolarija nova, ali samo po sebi to nije dovoljno.

Energy Se 9 je potrošila 6 kWh u sobi od 10 m² u istom objektu.

Dakle bez izolacije potrošnja zna da se vine u nebesa.

probajte malo smanjite temp probajte 22. Meni u spavacoj sobi od 27 kvadrata gde nije izolovana kuca samo je izolovan tavan 15cm vuna i donji sprat se greje stara stolarija dupli prozori. Posto tu samo spavam drzim ili 19 ili 20 stepeni. juce sam bas drzao 19 ukupno za 24h potrosila 5kw. Ali ne moj da smanjujete kad niste tu probao sam to da smanjim pa posle pojacam samo potrosi vise. Samo probajte stepen manje vidite dal ce da vam prija. Jer zbog toplotnih gubitaka moze taj jedan stepen da smanji drasticno potrosnju.

Prilozi

• Screenshot_20241115-124536.png
    Screenshot_20241115-124536.png
    56.5 KB · Pregleda: 32
Nazad
Vrh Dno