Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

Oko 40 kvadrata po danu stavim na 26 ifeel po noci 25

Prilozi

• Screenshot_20250109-222935_ConnectLife.png
    Screenshot_20250109-222935_ConnectLife.png
    80 KB · Pregleda: 81
Grejem 27 kvadrata, napisao sam u prethodnih nekoliko postova! Sumnjam da kod mene klima nesto nije kako treba. Daljinac drzim gde treba, na sredini sobe na stolu, zasticen od bilo kakvih spoljsnjih uticaja, uperen u klimu, od klime nekih 3 metra. Znam za toliko, ali potrosnja je takva.
Trosi verovatno toliko zbog I-Feel!
@PapaHet11
Iskljuci I-Feel pa uporedi do sutra :)

I sam si potvrdio da vuce 40% vise na I-Feel i ipak je drzis na I-Feel
Drzao sam je bez i feel celog novembra i decembra, ovo sam sad probao da vidim kako ce se ponasati.

Evo ja kao laik koji se informise na ovom forumu izrazavam duboku sumnju da je to sve kako treba. Na tolikom plusu koliko kW daje takva ispravna klima? 4kW? 4kW grejno telo u 27 kvadrata u plusu mora da zapali vazduh posle nekoliko sati rada. Pa koliko potrosi na -5? Koliku temperaturu odrzava za to vreme?

@PapaHet11 Да ли су ти мајстори радили вакумирање приликом уградње?

@PapaHet11 Да ли су ти мајстори радили вакумирање приликом уградње?
Da, radio je servis preporucen od strane Hisense. Da napomenem sada je namestena na 23 stepeni, I feel, ventilator na max. U sobi na termometru je 24.5 stepeni. Sada je potrosnja 11kwh za 18h rada. Videcemo narednih dana kada zahladni. Drzacu je na i feel nekoliko dana da vidim kako ce se kretati potrosnja.

Pa to sad zvuci kud i kamo bolje. Da odrzava temp u sobi 22 stepena potrosio bi 7-8 kW za 18 sati, 10 za 24 sata. Deluje mi kao dobar deal.

Ne znam sta grejes konkretno al to je mnogo velika potrosnja za ovako lepo vreme. nesto ti tu nije uredu cim radi na max preko noci evo ti moja nordic u 27 kvadrata izolovan tavan postavljena na 21. al donji sprat se gre pa dolazi i toplota odozdo gde su dve klime na 23. Al opet mnogo
Sta moze da bude Energy Pro X sa temeperaturom da lazira ja sam nocas morao da je drzim na 26 da bi u stanu bilo 24 nordik moras da satavis na 21 da bi bilo 23
Neku gresku imaju

Sta moze da bude Energy Pro X sa temeperaturom da lazira ja sam nocas morao da je drzim na 26 da bi u stanu bilo 24 nordik moras da satavis na 21 da bi bilo 23
Neku gresku imaju
Мислим да је до услова спољне температуре и изолованости простора који се греје. Немогуће је подесити једну температуру на унутрашњој јединици без обзира на промене спољне температуре. На некој спољној, на пример 10 степени ће бити прецизна. Кад је температура иде горе прегреваће а кад иде доле неће довољно загревати. Бар моје искуство је овакво. Ја сам отприлике пронашао како да постављам задату температуру у односу на спољне температуре. Мислим да је код сваког другачије у односу на величину и изолованост простора и да свако треба код себе да експериментише.

Neku gresku imaju
Moje misljenje je da jednostavno izabrali su lose senzore koje su stavili da bi ustedeli. I da jednostavno sam algoritam odrzavanja temp uz los sezor dobijes rezultat da svako mora steluje u odnosu na kucni termostat. I meni je to bilo malo razocaravajuce posto imam on off klimu samsung staru 15 godina koja je odrzavala temp u celzius. Al *** sta je tu je. Ja i dalje smatram nordic best buy za 55k koliko sam je platio sa dvorednim izmenjivacem grejacem tacne pokazala se da na velikim minusima moze da odrzava temp u neizolovanoj kuci.

"Najmanji" je problem skontati, na koliko podesiti da bi bilo onoliko koliko zelimo... jeste malo nervira ali... Problem je, sto ako mora da se podesi na npr. 27-28c da bi bilo u prostoriji 24c, ona ce i da trosi kao da greje stvarno tih 27-28c. To vec nije +200w nego duplo od normalne...e tu ja vidim problematiku.
Neko je pitao: "zasto drzati na 28c ako vec ni 24c ne moze da postigne?"
To sam i ja radio...zato sto sam pokusavao da je nateram da konacno duva toplo i tako dostigne neku normalnu temp.

"Najmanji" je problem skontati, na koliko podesiti da bi bilo onoliko koliko zelimo... jeste malo nervira ali... Problem je, sto ako mora da se podesi na npr. 27-28c da bi bilo u prostoriji 24c, ona ce i da trosi kao da greje stvarno tih 27-28c. To vec nije +200w nego duplo od normalne...e tu ja vidim problematiku.
Neko je pitao: "zasto drzati na 28c ako vec ni 24c ne moze da postigne?"
To sam i ja radio...zato sto sam pokusavao da je nateram da konacno duva toplo i tako dostigne neku normalnu temp.
Fizika ne fukcionise tako 😂

@veeljkoo
eee bas si mi pomogao!
Ne funkcionise, ali kada nesto nije ok sa klimom ili prostorom tj. gubitkom toplote...uostalom, zasto bi bilo ko podesavao na 28c?
Iz mog primera: podesena na 24c trosi 400w, podesena na 28c trosi preko 800w, a u prostoriji 5c manje od podesene.
Ponavljam , pokusavao sam da vidim, hoce li sa nekim setovanjem konacno poceti da duva toplo i poceti da dize temperaturu i dostici neku prijatnu.
Znas...kada je danima drzis na 24-25c a ti se smrzavas, onda poludis i krenes da radis takve stvari.
Gde sam pogresio?

Evo ja sam je vratio na staro. Podesim na 27 bez i feel, u sobi otprilike 24 i to je to, trosi recimo oko 600w po satu. Kad je na i feel stavljena na 23, trosi 1kw.

Prilozi

• 0f646f50-2c94-4a93-867d-e098625edfea.jpg
    0f646f50-2c94-4a93-867d-e098625edfea.jpg
    56.7 KB · Pregleda: 41
  • 4319a853-a496-486e-aa3d-446d56b69953.jpg
    4319a853-a496-486e-aa3d-446d56b69953.jpg
    59.2 KB · Pregleda: 43
600w ti je ok ja ovom ladnom vremenu. Al cisto da znas ne veruj Hiseanse aplikaciji za potrosnju. Evo ti kod mene 40kwh je razlika za 12 dana.

Prilozi

• Screenshot_20250112-164528.png
    Screenshot_20250112-164528.png
    93 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20250112-164538.png
    Screenshot_20250112-164538.png
    91.4 KB · Pregleda: 34
Ma taman posla da verujem, nego eto pratim koliko toliko. Imam je od pocetka oktobra, nisam je ugasio. Bitno da nam je toplo u sobi, a sad dal je racun 2000 din gore dole, nije neki problem.

Pozdrav ljudi,
Prvi put u životu kupujem klimu pa me zanima buka koju stvara unutrašnja jedinica. Želim da kupim klimu-HISENSE Energy Pro X 12K QH35XV3AG. U opisu proizvoda na svim internet stranicama koje sam pregledao piše da je buka koju stvara klima sledeća: 54 dB za unutrašnju jedinicu i 61 dB za spoljašnju jedinicu. Naravno ova klima ima i tihi mod od 18 dB. Ali mene zanima koliko se glasno čuje taj mod kada radi na 54 dB. Sa čim se to može uporediti? Da li može sa bukom koju stvara TA peć ( nju trenutno imam pa mi je tako najlakše da uporedim) ili je zvuk ipak slabiji? Ne želim da se vodim time da klima ima tihi mod od 18 dB kada u tom slučaju nije moguće da hladi ili greje kao kada radi na 54 dB. Imam frižider koji radi na 38 dB i takva buka mi ne smeta. Pa bi mi značilo da mi date objašnjenje sa čim je uporediva buka od 54 dB jer ako je suviše glasno, recimo na nivou TA peći, verovatno bih uzeo drugi model.
Hvala unapred na odgovoru.

Ne razumem zasto ti trosi vise preko ifeel ako ti je u sobi bila ista temperatura, gde ide ta silna energija onda :D

Evo i ja ne znam. Koju god temperaturu da podesim, vise trosi preko i feel. 🤷‍♂️

Očigledno je da postoji problem sa ovim modelom što se tice održavanja temperature bez i feel.Za ostale stvari nemam nekih zamerki,super radi.
Kod mene masi za 4-5 stepeni bez i feel.
Kad stavim na 27 greje mi na 22-23 bez i feel.(Probao sam samo na svega par sati).
Na 24 neće ni da krene da greje kad je 20 u sobi bez i feel.
Koristim je iskljucivo na i feel na 24 setovana i održava temperaturu prilično precizno 23.5-24.5 ali zato troši brale oko 1-1.2kw po satu konstantno.
Probacu danas opet da stavim bez i feel na 27 i držati par dana da vidimo kako će se ponašati i kakva će biti potrošnja.

Ja se nadao da sa novim modelom ce da isprave bag-ove sto su imale stare kad ono jos gore. Kod nordic i stari pro ako zelis 23 stepena stavis na 20 i ona nagura 23. U prelaznom periodu malo kaska zna da spusti na 21 da ponovo nagura 23 ali kad je ladno odrzava lepo.

Očigledno je da postoji problem sa ovim modelom što se tice održavanja temperature bez i feel.Za ostale stvari nemam nekih zamerki,super radi.
Kad stavim na 27 greje mi na 22-23 bez i feel.(Probao sam samo na svega par sati).
Koristim je iskljucivo na i feel na 24 setovana i održava temperaturu prilično precizno 23.5-24.5 ali zato troši brale oko 1-1.2kw po satu konstantno.
Probacu danas opet da stavim bez i feel na 27 i držati par dana da vidimo kako će se ponašati i kakva će biti potrošnja.
Ja ocekujem da ce trositi isto struje ako bude odrzavala temp u prostoriji isto. Ako bude niza temp trosice manje. Mada je sam eksperiment diskutabilan iz ugla spoljasnjih uslova. Par stepeni razlike, vlaznost , vetar, sunce... moze dosta da utice da dobijeni rezultat navede na kriv zakljucak.

24 stepena u sobi je za sedenje u majici, ne cudi me da trosi toliko. Ja kad idem na spavanje smanjim na 20, a preko dana 22 ponekad i 21 kad napolju nije nesto hladno

Ja imam 2 klime pro x i obje rade na 24 setovane održavaju temperaturu 24.5 do 25 .5 kada je toplije prebaci za dva stepena i gasi se.Mislim da je jako bitan fan brzina ventilatora kod mene je na 3 ili 4 crtice.

Pozdrav ljudi,
Prvi put u životu kupujem klimu pa me zanima buka koju stvara unutrašnja jedinica. Želim da kupim klimu-HISENSE Energy Pro X 12K QH35XV3AG. U opisu proizvoda na svim internet stranicama koje sam pregledao piše da je buka koju stvara klima sledeća: 54 dB za unutrašnju jedinicu i 61 dB za spoljašnju jedinicu. Naravno ova klima ima i tihi mod od 18 dB. Ali mene zanima koliko se glasno čuje taj mod kada radi na 54 dB. Sa čim se to može uporediti? Da li može sa bukom koju stvara TA peć ( nju trenutno imam pa mi je tako najlakše da uporedim) ili je zvuk ipak slabiji? Ne želim da se vodim time da klima ima tihi mod od 18 dB kada u tom slučaju nije moguće da hladi ili greje kao kada radi na 54 dB. Imam frižider koji radi na 38 dB i takva buka mi ne smeta. Pa bi mi značilo da mi date objašnjenje sa čim je uporediva buka od 54 dB jer ako je suviše glasno, recimo na nivou TA peći, verovatno bih uzeo drugi model.
Hvala unapred na odgovoru.
ove klime su baš tihe. ne znam tačno šta ti očekuješ ali iz mog iskustva ova klima je najtiša klima koju sam do sad čuo i plus retko ili skoro nikad se ne čuje krckanje plastike dok se greje metal unutra. spoljna je isto nečujna.

ove klime su baš tihe. ne znam tačno šta ti očekuješ ali iz mog iskustva ova klima je najtiša klima koju sam do sad čuo i plus retko ili skoro nikad se ne čuje krckanje plastike dok se greje metal unutra. spoljna je isto nečujna.
Prvi put kupujem klimu. Nisam imao iskustva da mogu da procenim. Jedino što mogu da znam jesu parametri koji pišu u opisu proizvoda. Klima mi se cini prilično dobrom. Jedino što me je brinulo jeste jačina zvuka. Unutrašnja jedinica je 54 dB a spoljašnja 61 dB. Video sam da postoje klime kojima unutrašnja jedinica radi na recimo 38,39,41 dB a spoljašnja 46,47 pa do nekih 51,52 dB. Pritom su sličnog cenovno ranga. Iz tog razloga me zanima koliko je bučna ova klima jer sam video da postoje klime koje radi sa manjim brojem dB. Jer ako neka druga radi na 40 dB a ovaj model na 54 dB to mi deluje kao velika razlika. Osim ako broj dB nije relevantan pa neka od 40 dB proizvodi sličnu buku kao ova od 54 dB. Bitno mi je da mogu da obavljam svakodnevne aktivnosti a da ne osećam da mi klima uređaj smeta i da me ometa bukom.
Hvala ti na odgovoru znači mi svaka informacija.

Prvi put kupujem klimu. Nisam imao iskustva da mogu da procenim. Jedino što mogu da znam jesu parametri koji pišu u opisu proizvoda. Klima mi se cini prilično dobrom. Jedino što me je brinulo jeste jačina zvuka. Unutrašnja jedinica je 54 dB a spoljašnja 61 dB. Video sam da postoje klime kojima unutrašnja jedinica radi na recimo 38,39,41 dB a spoljašnja 46,47 pa do nekih 51,52 dB. Pritom su sličnog cenovno ranga. Iz tog razloga me zanima koliko je bučna ova klima jer sam video da postoje klime koje radi sa manjim brojem dB. Jer ako neka druga radi na 40 dB a ovaj model na 54 dB to mi deluje kao velika razlika. Osim ako broj dB nije relevantan pa neka od 40 dB proizvodi sličnu buku kao ova od 54 dB. Bitno mi je da mogu da obavljam svakodnevne aktivnosti a da ne osećam da mi klima uređaj smeta i da me ometa bukom.
Hvala ti na odgovoru znači mi svaka informacija.
Ne vezano za ovu klimu, ali svakoj klimi ce se cuti huk, to jest vazduh koji prolazi kroz nju. Mada i to zavisi od prostora koji se grije. Nije isto ako je klima u 16 ili 30 kvadrata, u 16 ce se cuti na drugoj brzini, dok u 30 nece.

Evo da vam kazem sta se desava.Klima pro x ugradjena 18.12.2024 ugradio ovlaceni servis njihov hisense sve pedantno.Zvao sam ih jer nije normalno da drzim na 27 stepeni da bi ona nagurala na 23 eventualno 24 vecu brzinu ne stavljam jer nije mi prijatno da duvka ladnije,pritom retko kad ide u sistem odrzavanja temperature.Prijavim rejlamaciju korisnickom servisu izadje isti majstor koji je ugradio.Skuvam kafu i ceka da klima na zadatoj temperaturi udje u sistem odrzavanja.Ona ne ulazi daje mi predlog posto je imao kod coveka problem isti kod mene.Tom coveku narucio elektroniku posto je u garanciji zamenio dok su pili kafu klima je nabila zeljenu brzinu i odmah usla u sistem odrzavanja.Problem bio do elektronike.Tako da mi je dao predlog da naruci novu elektroniku da eleminise nju ako i to neresi problem onda ce traziti zamenu za nov uredjaj.Pitao sam ga za ifeel kaze ok ali ona bi i bez toga morala da radi do korekcije 2-3 stepena meni lazira mnogo tako da cekam elektroniku pa javljam kako radi koliko masi

Nazad
Vrh Dno