Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

Masi dva stepena fabricki, nema veze sa prostorom koji greje.
Meni na 22 podesena greje na 24.

Meni je tako letos bilo, namestao na 26 u sobi bilo 24 🤣
Kako god okrenes 2 stepena omasi.
Ne bih rekao da se muci sa obzirom da mu je trosila 400w/h prosečno sto je daleko od maksimuma koji moze.

Kod mene je obrnuto, laze 2 manje u odnosu na zadatu temperaturu. To je tako fabricki, kod nekog 2 dole, a kod nekog 2 gore.

Koji termometar za sobu ja da kupim da bih i ja video koliko i kako moja laze?😂

Zavisi sta trazis, imas one najjeftinije kineske od 300-1000 din a imas i one bolje skuplje na wifi od po par hiljada sto imaju i grafikone i cuda.

Ja sam sa alija uzeo neki za 400 din sto meri temperaturu, vlaznost i ima sat i evo radi posao vec 4 godine.

Ovaj je odlican, jeftin i precizan, a mozes i preko blututa da vidis koja je temp. unazad bila, ako te to zanima.
Takav slican imam ali bez bluetooth...kupio u Lidl dodju 3 komada za 1000.- solidno precizni, poredio sam sa jednog od Hama(1500.-) razlika bila samo u vlaznost 3%
Sutradan jos jedan paket kupio za gornjeg sprata :LOL:
Mali i prakticni
Druga slika je posle kupovine da uporedim...

Prilozi

• IMG_20241130_174952.jpg
    IMG_20241130_174952.jpg
    138.5 KB · Pregleda: 37
  • IMG_20241017_122050_HDR.jpg
    IMG_20241017_122050_HDR.jpg
    182.9 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Video sam ove iz Lidla al kasno, propustio sam. Vidi se da su bas tacni kad ih ovako poredjas.
Ako budu ponovo uzimam i ja 2 paketa, rasporedim po celoj kuci, i eto ti zanimacije :)

Klima ugradjena juce drugari, zanemario sam ostecenje na plavom limu i nisam pogresio! Par pitanja:
  • sta treba da uradim da povezem klimu na wifi? Hocu da se povezem sa aplikacijom ConnectLife. Da li postoji inace neka alternativna aplikacija a da je bolja?
  • koliko sam razumeo ifeel opcija je tacnija u pogadjanju temperature, ispravite me ako gresim
Javljam utiske za koji dan!

Klima ugradjena juce drugari, zanemario sam ostecenje na plavom limu i nisam pogresio! Par pitanja:
  • sta treba da uradim da povezem klimu na wifi? Hocu da se povezem sa aplikacijom ConnectLife. Da li postoji inace neka alternativna aplikacija a da je bolja?
  • koliko sam razumeo ifeel opcija je tacnija u pogadjanju temperature, ispravite me ako gresim
Uspeo, gresio sam, trazio Inverter a ne SplitAir uredjaj 🤣

Pokusaj prvo bez ifeel, stimaj 2 stepena nize nego što želiš, ako zelis 24, stimaj 22 i neka tako par dana i vidi da li ce tako odrzavati. Fan stimaj ručno u zavisnosti od velicine prostorije na 3-4 crtice. Krilca dole

Ja cistim na mesec dana ali nema pusaca, ljubimaca i dece da trce po kuci i dižu prasinu haha

Tutorijala imas na jutjubu mali milion, samo ukucaj "kako ocisititi filter klime".

Koliko cesto treba da se ciste filteri? I jel ima neko uputstvo ili snimak vezan za to?
Ja vala kada se koristi i preko noci cistim na 10tak dana a kada samo preko dana (prelazni mjeseci) na 15tak dana. Poprilično smo uredni i čisti, stan je relaticvno nov/renoviran, jedna klima u dnevnoj, nema tepiha i onako i ne bude nesto prljav filter, tek se malo uhvati ali druga klima je u djecijoj sobi gdje su debeli tepisi i dvoje djece skace po citav dan, bude jedno 3 puta vise prasine na filteru. A prve godine kada sam se poceo grijati na klimu sam bio zaboravio ocistiti filtere 2 mjeseca i ogrmona razlika je bila u protoku vazduha i klima je mnogo lakse grijala kada sam oprao filtere da mi je to bilo nejvjerovatno, od tada redovno

E upravo to, dosta zavisi od prostora u kom se koristi.
Krenes na dve nedelje pa povecavas ako vidis da nema potrebe posle dve nedelje i da nije prljav filter.
Posao je kad se uvezbas mozda 5-10 minuta maksimalno.

Koliko ste kwh potrosili za novembar? App mi pokazuje 233, kad uporedim sa brojilom nije velika razlika mozda nekih 30kwh vise, dakle oko 263kwh samo klima. Radila je 613 sati.

I sta je bitno ko je koliko potrošio kad nemate uslove za poređenje. Da je makar m2 napisao svako od vas. I čemu to ko je koliko ppotrošiokad su različite spoljnje temperature, kvadrature...

Pa pretpostavljam da je vecina ovde iz Srbije, tako da su spoljne temperature manje-vise iste. Oko 35-40kv je kod mene

Bukvalno nije. Meni matori zivi u gradu sve asfalt na 3km od mog naselja u Kg-u. Kod njega 5 stepeni. Ja sam u slepoj ulici makadam prigradcko naselje kod mene 1 stepen. Tako da temp moze mnogo da varira. Ja letos sam uzivao u prijatnom vremenu kod mene a sad krastavac ladnije nego u gradu uvek

Bukvalno nije. Meni matori zivi u gradu sve asfalt na 3km od mog naselja u Kg-u. Kod njega 5 stepeni. Ja sam u slepoj ulici makadam prigradcko naselje kod mene 1 stepen. Tako da temp moze mnogo da varira. Ja letos sam uzivao u prijatnom vremenu kod mene a sad krastavac ladnije nego u gradu uvek
Po njegovom komentaru ispada na kraju da je u Sjenici ista temperatura zimi kao u ostalim delova :LOL:

Mikroklima, i na 2 km udaljenosti se moze razlikovati kao nebo i zemlja, jel
Po njegovom komentaru ispada na kraju da je u Sjenici ista temperatura zimi kao u ostalim delova :LOL:
Ta prica :)
Ta Cuprija je zanimljiva skroz, kad je u Krusevcu - 2, Cuprija - 18...karikiram, ali mnogo hladnije, a blizu je, nije mi jasno, al tako je

Ta Cuprija je zanimljiva skroz, kad je u Krusevcu - 2, Cuprija - 18...karikiram, ali mnogo hladnije, a blizu je, nije mi jasno, al tako je
Najtopliji ali moze da bude i Najhladniji grad
Evo jedan zanimljiv tekst

Užarena tepsija:
Ćuprija se nalazi u Pomoravskom okrugu, na obali Velike Morave. Sam grad smešten je u dolini, dok ga sa istočne i zapadne strane okružuju Kučajske planine i planina Juhor.
Kada vreo vazduh pristiže iz pravca juga, on pri svom kretanju nailazi na orografsku prepreku, u ovom slučaju planinski venac.
Vazduh se uzdiže uz navetrenu stranu planine, prelazi preko planinskog vrha i onda se spušta niz zavetrenu stranu. Prilikom spuštanja na manju nadmorsku visinu, vazduh dolazi u područje višeg vazdušnog pritiska, zbog čega se dodatno zagreva.
Ćuprija je u kotlini, okružena sa više strana planinama i u danima bez vetra iznad grada formira se takozvano jezero toplog vazduha. Zato grad podseća na užarenu tepsiju, objašnjavaju stručnjaci.
Zbog specifičnog strujanja vazduha, dolinsko područje pored reke u kom se ovaj grad nalazi zimi se može ohladiti do veoma niskih temperatura, uz formiranje magli radijacionog tipa.

Skoro pa kao Sarajevo, slican opis. Pojma nisam imao, a nij ni 20 km od mene :)
Zaboravih gore, i leti, kad je ovde 35c, Cuprija 40+
Bitno da ti klime nisu besposlene, jel :)

Pomesao sam ja, ja sam na umu imao Cicevac, to je 18-20 km od Krusevca, ali, znas, kad se setim, na autoputu smo od Pojata do Paracina za ravno 2 minuta stizali, sa nekim cudom od audija ( rs2 ) ja najbrze sto sam imao, kockica 320 i :) Uglavnom Cuprija je fenomen zaista, sa temperaturama. Ti si uboo tacno taj Amber, imao si srecu :)
Preseli se u KS, da ti nadjem povoljno imanje na proidaju, da se manes Morave, to je za mog brata, i bratanca, koga je zarazio pecanjem, da pobegnes iz kotline.
Mada, ti mozes da odes u Svedsku, i kazes, meni smeta ta kotlina, da nafilujes pricu, i dace ti person numer ( licnu kartu ) pa posle, zezaj se kako ti volja.

Poslednja izmena:
Pomesao sam ja, ja sam na umu imao Cicevac, to je 18-20 km od Krusevca, ali, znas, kad se setim, na autoputu smo od Pojata do Paracina za ravno 2 minuta stizali, sa nekim cudom od audija ( rs2 ) ja najbrze sto sam imao, kockica 320 i :) Uglavnom Cuprija je fenomen zaista, sa temperaturama. Ti si uboo tacno taj Amber, imao si srecu :)
Pa ja sam hteo tad da kupim Gree Viola 18btu a majstor ako mislis da zaboravis na drva onda Amber 9 :ROFLMAO: ali ok zime nisu vise toliko hladne... jedino ona 2012 (-27c) ali tad rokala drva :ROFLMAO:
Samo jos da vidim sta cu gore da postavim gde je sad Muse valjda do marta cu da nadjem nesto kako treba :unsure:

Nazad
Vrh Dno