master97
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 26.01.2023
- Poena
- 85
@Branko Petrovic Koji model Midea klime imas?
Niko ne vredja nego df je najnormalnija stvar,ako vam smeta onda lepo predjite na drugi vid grejanja.Niko nekuka zbog defrosta samo delimo iskustva sa istom klimom u razlicitim uslovima. Nema potebe da se vredjaju ljudi koji smatraju da Im klima ne radi kako treba
MS11P1U-12HRFN1-QRD0W@Branko Petrovic Koji model Midea klime imas?
Da sigurno,o tome smo ranije vec diskutovali?Da li klima odgovara kvadraturi?
Ako se neko nasao uvrijedjen, ja mu se izvinjavam. Moj post se odnosio samo po pitanju defrosta i kako to klima ne treba da radi. Naravno da trebaju svi da iznesu kako se klima ponasa u njihovom prostoru, svako ko smatra da mu klima ili bilo koji drugi uredjaj ne radi kako treba, da pokusa da ga vrati. Zasto bi neko dao pare za nesto, a nezadovoljan je njegovim radom.Niko nekuka zbog defrosta samo delimo iskustva sa istom klimom u razlicitim uslovima. Nema potebe da se vredjaju ljudi koji smatraju da Im klima ne radi kako treba
A za koliko nadoknadi tih 2 stepena,meni padne mozda 1 stepen ali za 5 minuta posle df nadoknadi pa ono ne vidim problem i da ga radi na 30 min sta znam.MS11P1U-12HRFN1-QRD0W
Da sigurno,o tome smo ranije vec diskutovali?
Ja sam vec bio na drugom vidu grejanja i jednostavno hteo sam da predjem na cistije i humanije grejanje. Ne bih se vracao na staro,briket i drva??Niko ne vredja nego df je najnormalnija stvar,ako vam smeta onda lepo predjite na drugi vid grejanja.
To se slazem,ja sam ove zime prvi put na klime i batalio drva,da sam znao pre,drva nikad vise pa makar radila df na 15 minuta😂Ja sam vec bio na drugom vidu grejanja i jednostavno hteo sam da predjem na cistije i humanije grejanje. Ne bih se vracao na staro,briket i drva??
Jako dobar model Midee. Zato si ti sa njim i zadovoljan, taman je u rangu sa Hisense.MS11P1U-12HRFN1-QRD0W
Prvo istina je da se pitanja ponavljaju i da ljudi nece da citaju. Drugo, klima se napreze, ako ide na 30 min u defrost. Trece kontrolni (vremenski) defrost ne traje 7 minuta, vec 2,3 min. Davno se ovdje polemisalo i da li postoji kontrolni defrost😄Napadate i vrijedjate covjeka, prozivate ga da maltretira zenu i da batali klime pa onda komentarisete kako ljudi pitaju ista pitanja i nece da procitaju u nazad nista, pa onda pitate koliko prostor grije i sto se žali a čovjek je napisao nekoliko puta.
Prostor mu jeste malo veci ali mislim da je i dalje ok za ovu klimu jer grije uredno i ok je potrosnja, znaci da se ne pati klima.
Kod njega je problem jer mu je defrost znao ici na pola sata dok ostalima ide na 45 minuta.
Poenta nase priče je da je klima dosta jaka i efikasna i jeste propust vremenski programiran defrost na 45 minuta, ako je temperatura +2, klima staje svakih 45 minuta na 7 minuta defrosta a iz nje ni kap vode ne izadje niti ima inja i mraza, jednostavno su taj algoritam mogli pomjeriti za par stepeni nizu temperaturu, a zamislite kako je kod njega kada mu radi i na 30 i manje minuta
Kontrolni ili ne, taj sto je na 45 minuta kod mene traje tacno 7 minuta od stajanja do pcoetka grijanjaPrvo istina je da se pitanja ponavljaju i da ljudi nece da citaju. Drugo, klima se napreze, ako ide na 30 min u defrost. Trece kontrolni (vremenski) defrost ne traje 7 minuta, vec 2,3 min. Davno se ovdje polemisalo i da li postoji kontrolni defrost😄
Posto si se grijao na nju i na niskim temperaturama, koliko traje defrost kada je inje na njemu, posto si skoro primijetio ovaj na svakih 45min?Pa u tom je u štos, radi ga bespotrebno osim ako temperature bas niske
isto 7Posto si se grijao na nju i na niskim temperaturama, koliko traje defrost kada je inje na njemu, posto si skoro primijetio ovaj na svakih 45min?
pa ne znam kako to misliš da može da ima razlog. jedini razlog da se spoljna odleđuje je što ne može da radi kad je na njoj led zbog toga što je on dobar toplotni izolator i efikasnost razmene toplote sa okolinom se smanjuje. očigledno može da se to radi tek kad uređaj 'vidi' tj izmeri da je efikasnost smanjena i da po tome zna da je na izmenjivaču led i da ga mora otopiti. i to oni i rade kad je potrebno a u isto vreme neki modeli to rade i kad izgleda ne treba. kod mene kako sam rekao je taj model koji to nikad ne radi bez potrebe i sve radi superNiko nije lud da proizvede klimu koja će bez ikakve potrebe da prekida grejanje, Proizvođač je odredio da kod te i te klime njen firmware radi to što radi, tako da nesumnjivo postoje razlozi zašto.
pa očigledno da nije tako ali očigledno i da ne treba. dokazano nepotrebno. da baš sve rade na taj problematičan način onda bi svi i prihvatili da ne drugačije i ne može i da se ništa ne može promeniti. isto teško zamisliti u čemu bi takva stvar mogla da pomogne. za 3 min koliko kažu da to rade ne može se skinuti led sa spoljne.Da je tako kako kažeš tada bi sve klime svih proizvođača radile defrost jedino kada su potpuno okovane ledom. Očigledno je da nije tako.
pa nije to MOJ ideal nego Hisense Nordic radi DF samo kad se zaledi spoljna i nikad osim tad. Onda posle toga ne bih nikad kupio klimu dok ne proverim da li slučajno ne radi 'kontrolni' DF jer ne želim da kupim uređaj koji tako radiMnoge, kako najskuplje, tako i najjeftinije klime odstupaju od tvog zamišljenog zlatnog ideala kako treba klima da se ponaša.
Tako da objasni molim te proizvođačima da nemaju pojma, očigledno znaš bolje.
TCL isto radi tako bori se ko spartanac sa ledom dok ga skroz ne okuje led i onda pali DFpa nije to MOJ ideal nego Hisense Nordic radi DF samo kad se zaledi spoljna i nikad osim tad. Onda posle toga ne bih nikad kupio klimu dok ne proverim da li slučajno ne radi 'kontrolni' DF jer ne želim da kupim uređaj koji tako radi
TCL mi je za sad skoro prvi na listi za drugu klimu koju hoću da ugradim možda za sledeću sezonu grejanja. Pored njihovih razmatram i Hier ali nema baš dovoljno da se pročita o njihovim modelima. Sviđaju mi se već Flexis i Nordic (Nebuloza, tako nešto)TCL isto radi tako bori se ko spartanac sa ledom dok ga skroz ne okuje led i onda pali DF
Ja imam 2 tcl i prezadovoljanTCL mi je za sad skoro prvi na listi za drugu klimu koju hoću da ugradim možda za sledeću sezonu grejanja. Pored njihovih razmatram i Hier ali nema baš dovoljno da se pročita o njihovim modelima. Sviđaju mi se već Flexis i Nordic (Nebuloza, tako nešto)
Kod Hier mi se stvarno sviđa ta filozofija perfekcionizma koji se ne bi očekivao od kineza.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari