Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

Niko nekuka zbog defrosta samo delimo iskustva sa istom klimom u razlicitim uslovima. Nema potebe da se vredjaju ljudi koji smatraju da Im klima ne radi kako treba

Niko nekuka zbog defrosta samo delimo iskustva sa istom klimom u razlicitim uslovima. Nema potebe da se vredjaju ljudi koji smatraju da Im klima ne radi kako treba
Ako se neko nasao uvrijedjen, ja mu se izvinjavam. Moj post se odnosio samo po pitanju defrosta i kako to klima ne treba da radi. Naravno da trebaju svi da iznesu kako se klima ponasa u njihovom prostoru, svako ko smatra da mu klima ili bilo koji drugi uredjaj ne radi kako treba, da pokusa da ga vrati. Zasto bi neko dao pare za nesto, a nezadovoljan je njegovim radom.

Napadate i vrijedjate covjeka, prozivate ga da maltretira zenu i da batali klime pa onda komentarisete kako ljudi pitaju ista pitanja i nece da procitaju u nazad nista, pa onda pitate koliko prostor grije i sto se žali a čovjek je napisao nekoliko puta.
Prostor mu jeste malo veci ali mislim da je i dalje ok za ovu klimu jer grije uredno i ok je potrosnja, znaci da se ne pati klima.
Kod njega je problem jer mu je defrost znao ici na pola sata dok ostalima ide na 45 minuta.

Poenta nase priče je da je klima dosta jaka i efikasna i jeste propust vremenski programiran defrost na 45 minuta, ako je temperatura +2, klima staje svakih 45 minuta na 7 minuta defrosta a iz nje ni kap vode ne izadje niti ima inja i mraza, jednostavno su taj algoritam mogli pomjeriti za par stepeni nizu temperaturu, a zamislite kako je kod njega kada mu radi i na 30 i manje minuta

I kod mene na minusu radi kontrolni DF na svakih 45-60 min koji traju 2-3 min max. Ne svidja mi se algoritam, ali opet za pare koje sam dao ja sam zadovoljan.
Ovu klimu sam platio 440 eur i plus ugradnja 120 eur, tako da mi taj kontrolni DF uopste ne smeta. Bitnije mi je da je unutrasnja i vanjska jedinica tiha u radu, a pri tome greje dobro.

Recimo samo da bih bio poprilicno iznerviran da sam dao +1500 eur za nekog japanca i imao iste, ako ne i cesce kontrolne DF koji bi verovatno bili bucniji nego na Hisensu...

Napadate i vrijedjate covjeka, prozivate ga da maltretira zenu i da batali klime pa onda komentarisete kako ljudi pitaju ista pitanja i nece da procitaju u nazad nista, pa onda pitate koliko prostor grije i sto se žali a čovjek je napisao nekoliko puta.
Prostor mu jeste malo veci ali mislim da je i dalje ok za ovu klimu jer grije uredno i ok je potrosnja, znaci da se ne pati klima.
Kod njega je problem jer mu je defrost znao ici na pola sata dok ostalima ide na 45 minuta.

Poenta nase priče je da je klima dosta jaka i efikasna i jeste propust vremenski programiran defrost na 45 minuta, ako je temperatura +2, klima staje svakih 45 minuta na 7 minuta defrosta a iz nje ni kap vode ne izadje niti ima inja i mraza, jednostavno su taj algoritam mogli pomjeriti za par stepeni nizu temperaturu, a zamislite kako je kod njega kada mu radi i na 30 i manje minuta
Prvo istina je da se pitanja ponavljaju i da ljudi nece da citaju. Drugo, klima se napreze, ako ide na 30 min u defrost. Trece kontrolni (vremenski) defrost ne traje 7 minuta, vec 2,3 min. Davno se ovdje polemisalo i da li postoji kontrolni defrost😄

Prvo istina je da se pitanja ponavljaju i da ljudi nece da citaju. Drugo, klima se napreze, ako ide na 30 min u defrost. Trece kontrolni (vremenski) defrost ne traje 7 minuta, vec 2,3 min. Davno se ovdje polemisalo i da li postoji kontrolni defrost😄
Kontrolni ili ne, taj sto je na 45 minuta kod mene traje tacno 7 minuta od stajanja do pcoetka grijanja

Tako napisite. To je defrost. Samo mi nije jasno sta mice, ako inja nema 7 minuta?

Pa u tom je u štos, radi ga bespotrebno osim ako temperature bas niske

Opet moram da pitam iskusnije sa ovog foruma.DF je sastavna procedura kod svih klima.I to je Ok.Zna se kako se aktivira i kad klima pocinje da radi.Za "kontrolni"DF ovde sam prvi put procitao.

A iskreno bez veze napadate ljude kad je jasno da nije normalan redovan DF na sat ili manje ili više kada je SJ potpuno suva. Čak i da nije za ta 3 minuta šta bi mogla ona da odledi. Isto tako smo ustanovili da drugi modeli kao Hisense Hordic to nikad ne radi osim kad je stvarno zaleđen. Znači da je moguće odrediti kad treba grejati spoljnu da bi se uklonio led i da to npr drugi model radi skroz dobro. Ja sam slučajno kupio taj Nordic pre nego što sam i znao za ovaj forum i bio sam sasvim zadovoljan sa njim. Onda sam tek shvatio koliko sam imao sreće što sam odabrao baš nju. Očigledno da može da se izmeri kad treba grejati i odleđavati spoljnu i da to sasvim dobro radi. Iskreno da meni klima radi na način na koji se ovi ljudi ovde žale i ja bi bio jako nezadovoljan. Još gluplja stvar je kad pročitaš da toliko hvaljeni i preskupi japanci skoro svi rade po istom takvom algoritmu. Ok da se to smatra normalno ali ja ne bih takvu klimu nikad kupio.

Niko nije lud da proizvede klimu koja će bez ikakve potrebe da prekida grejanje, Proizvođač je odredio da kod te i te klime njen firmware radi to što radi, tako da nesumnjivo postoje razlozi zašto.
pa ne znam kako to misliš da može da ima razlog. jedini razlog da se spoljna odleđuje je što ne može da radi kad je na njoj led zbog toga što je on dobar toplotni izolator i efikasnost razmene toplote sa okolinom se smanjuje. očigledno može da se to radi tek kad uređaj 'vidi' tj izmeri da je efikasnost smanjena i da po tome zna da je na izmenjivaču led i da ga mora otopiti. i to oni i rade kad je potrebno a u isto vreme neki modeli to rade i kad izgleda ne treba. kod mene kako sam rekao je taj model koji to nikad ne radi bez potrebe i sve radi super

Da je tako kako kažeš tada bi sve klime svih proizvođača radile defrost jedino kada su potpuno okovane ledom. Očigledno je da nije tako.
pa očigledno da nije tako ali očigledno i da ne treba. dokazano nepotrebno. da baš sve rade na taj problematičan način onda bi svi i prihvatili da ne drugačije i ne može i da se ništa ne može promeniti. isto teško zamisliti u čemu bi takva stvar mogla da pomogne. za 3 min koliko kažu da to rade ne može se skinuti led sa spoljne.

Mnoge, kako najskuplje, tako i najjeftinije klime odstupaju od tvog zamišljenog zlatnog ideala kako treba klima da se ponaša.
Tako da objasni molim te proizvođačima da nemaju pojma, očigledno znaš bolje.
pa nije to MOJ ideal nego Hisense Nordic radi DF samo kad se zaledi spoljna i nikad osim tad. Onda posle toga ne bih nikad kupio klimu dok ne proverim da li slučajno ne radi 'kontrolni' DF jer ne želim da kupim uređaj koji tako radi

pa nije to MOJ ideal nego Hisense Nordic radi DF samo kad se zaledi spoljna i nikad osim tad. Onda posle toga ne bih nikad kupio klimu dok ne proverim da li slučajno ne radi 'kontrolni' DF jer ne želim da kupim uređaj koji tako radi
TCL isto radi tako bori se ko spartanac sa ledom dok ga skroz ne okuje led i onda pali DF

TCL isto radi tako bori se ko spartanac sa ledom dok ga skroz ne okuje led i onda pali DF
TCL mi je za sad skoro prvi na listi za drugu klimu koju hoću da ugradim možda za sledeću sezonu grejanja. Pored njihovih razmatram i Hier ali nema baš dovoljno da se pročita o njihovim modelima. Sviđaju mi se već Flexis i Nordic (Nebuloza, tako nešto) :p
Kod Hier mi se stvarno sviđa ta filozofija perfekcionizma koji se ne bi očekivao od kineza. :sneaky:

TCL mi je za sad skoro prvi na listi za drugu klimu koju hoću da ugradim možda za sledeću sezonu grejanja. Pored njihovih razmatram i Hier ali nema baš dovoljno da se pročita o njihovim modelima. Sviđaju mi se već Flexis i Nordic (Nebuloza, tako nešto) :p
Kod Hier mi se stvarno sviđa ta filozofija perfekcionizma koji se ne bi očekivao od kineza. :sneaky:
Ja imam 2 tcl i prezadovoljan

Nazad
Vrh Dno