Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

Ja na grejanju stavljam na 27 da bude 25 a na hladjenju na 26 da bude 24.
Tako da nisi jedini.

Nemam pojma do cega je tacno ali meni ne smeta, jer kad znam da je razlika dva stepena i namestim koliko hocu onda odrzava u stepen a to mi je jedino bitno.

@tablet_fan i @vargax6 kolike prostore grijete i kako podesavate brzinu ventilora ?
30 kvadrata, 1 soba i to sa spuštenim plafonom, imam pvc i dobru izolaciju. Kuća u pitanju.

Pa probao sam ventilator i medium i high, isto se dešava. Plus ga klima prebaci sama na auto, jer po njenom je dositigla temperaturu iako u sobi nije toliko stepeni.

Ja na auto ne drzim nikada jer ga klima jako brzo spusti na 1 brzinu, cak i kada nije dostignuta temperatura

Ja stavim medium ili high, klima sama prebaci na auto
Imao sam isti problem na modelu energy pro x.
Rešio sam ga sa i feel.Kada stavim 25c na klimi ona postigne 25.5 i precizno održava celo vreme,potrošnja oko 500w po satu.Grejem celu kuću bez izolacije 70 kvadrata .Nocas je temperarura bila 2 stepena a za 8 sati rada preko noći potrošila je 4.2kw.

Imao sam isti problem na modelu energy pro x.
Rešio sam ga sa i feel.Kada stavim 25c na klimi ona postigne 25.5 i precizno održava celo vreme,potrošnja oko 500w po satu.Grejem celu kuću bez izolacije 70 kvadrata .Nocas je temperarura bila 2 stepena a za 8 sati rada preko noći potrošila je 4.2kw.
Kad staviš ifeel ne preporučuje se da se pali aplikacija na telefonu?

Stisneš "iFeel" dugme. Zadnji red, u sredini. Ali trebalo bi da daljinski ostaviš negde tako da je usmeren ka klimi, kako bi joj slao podatak o temperaturi.

Da li vasa energy pro plus kada dostigne temperaturu pa udje u stand by pa da li nakon nekog vremena prestane u potpunosti da duva dok je u stand by ili pirka lagano ?
Ja svoju u zadnje vrijeme kako je toplo vani uhvatim da skroz prestane puhati, krilce na pola otvoreno, a kao bio sam ubjedjen da konstantno pirka dok je stand by

I kod mene je tako

To je onda to, evo i kod mene. Zakleo bi se da je bilo drugacije, nesto me prebacilo.
Hvala momci

Jel tako funkcioniše zbog senzora lošeg ili nečeg drugog?
Klima ima temperaturnu kompenzaciju 5°C u režimu grejanja. Ukoliko to nekome ne odgovara može da isključi senzor na unutrašnjoj jedinici i uključi senzor na daljinskom upravljaču, funkcija "I Feel". Kada se koristi ova funkcija daljinski mora da stoji usmeren prema unutrašnjoj jedinici, najbolje u visini grudi, da bi mogao da joj šalje podatke koje očitava senzor.

зЗдраво браћо! Ја сам из Бугарске и имам исту климу Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG иQG25XVOEG. Пишем вам преко Гугл преводиоца и надам се да ме разумете! Моје питање је да QG35 ! Да ли сте приметили да клима "спава" у режиму грејања? Чак се ни турбина унутрашње јединице не врти сатима! Соба се охладила и неће се укључити. Померањем степени горе и пали се! Благослов.
Nemam taj problem, probaj da ukljucis iFeel funkciju na daljinskom upravljaču.

Na žalost (ili na sreću) niko od članova nije imao takav problem sa tom energy serijom. Svi je podešavamo da radi jedan stepen niže jer ona grije za stepen više, naštimamo 22 da bi bilo oko 23 u prostoriji. Nekada problem kod klima pravi i elektronika u vanjskoj jedinici. Očigledno je tvornička greška pa ganjaj da ti komplet sve zamjene

зЗдраво браћо! Ја сам из Бугарске и имам исту климу Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG иQG25XVOEG. Пишем вам преко Гугл преводиоца и надам се да ме разумете! Моје питање је да QG35 ! Да ли сте приметили да клима "спава" у режиму грејања? Чак се ни турбина унутрашње јединице не врти сатима! Соба се охладила и неће се укључити. Померањем степени горе и пали се! Благослов.
Da li je klima nova, skoro ugrađena ili je već neko vrijeme imaš ?

Pozdrav, jedno pitanje , za energy pro x , nesto mi je cudno. Klima je namestena je da duva na 27, i posle nekog vremena prestane toplo da duva vec nekako mlako , vise na hladno. U sobi bude 26.6 na temostatu koji se nalazi na dva metra od klime . Jacina ventilatora se ne menja.

Pozdrav, jedno pitanje , za energy pro x , nesto mi je cudno. Klima je namestena je da duva na 27, i posle nekog vremena prestane toplo da duva vec nekako mlako , vise na hladno. U sobi bude 26.6 na temostatu koji se nalazi na dva metra od klime . Jacina ventilatora se ne menja.
Normalno (modulira) ako je postigla temperaturu onda duva mlako i odrzava 27c ako bi rokala non stop toplo nabila bi 30c ;)

Poslednja izmena:
Primetio sam da se klima vrlo cudno ponasa nekoliko dana.Na i feel je drzim i zadata temp je 24.Na daljinskom citana 25 i dalje greje.Za tri sata ptrosila je 3.23 kw.Do sada nisam primetio da se jednom iskljuciala,radi kao on-off.Ocistio filtere i restartovao iskljcenjem iz napajanja.Drzim stalno fan na tri crtice.

Primetio sam da se klima vrlo cudno ponasa nekoliko dana.Na i feel je drzim i zadata temp je 24.Na daljinskom citana 25 i dalje greje.Za tri sata ptrosila je 3.23 kw.Do sada nisam primetio da se jednom iskljuciala,radi kao on-off.Ocistio filtere i restartovao iskljcenjem iz napajanja.Drzim stalno fan na tri crtice.
Promeni bateriju na daljincu

Jutros sam resetovao i daljinski a promenicu baterije.Veceras kada malo zahladi uklucicu klimu i testiracu je ponvo.Ne postoji poseban razlog za koriscenje i feel opcije.

Jutros sam resetovao i daljinski a promenicu baterije.Veceras kada malo zahladi uklucicu klimu i testiracu je ponvo.Ne postoji poseban razlog za koriscenje i feel opcije.
Ja sam kad sam je kupio bas detaljno testirao ifeel (sa raznim pozicijama daljinskog i koječim) i dosta uglađenije mi radi bez ifeel, na ifeel ima dosta veće skokove u potrosnji i sporije spusta potrosnju

Ja sam kad sam je kupio bas detaljno testirao ifeel (sa raznim pozicijama daljinskog i koječim) i dosta uglađenije mi radi bez ifeel, na ifeel ima dosta veće skokove u potrosnji i sporije spusta potr
LukasP,da li horizontalna krilca kada postavim bez usmeravanja vazduha(simbol kao cesalj) rade isto kao i vertikalna sa istim simbolom.Kod vertikalnih motor pokrece gore dole krilca?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno