Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Garancija vazi ukoliko je klimu ugradio servis koji je registrovan za to. Ako je do nesaobraznosti doslo usled neadekvatne montaze servisa koji je registrovan za tu delatnost, davalac garancije mora da resi slucaj u korist potrosaca. Davalac garancije ce biti obestecen parvnim mehanizmom na stetu servisa ciji je nemar prouzrokovao kvar.

Netacno, nazalost.
Koliko sam klima vec reklamirao i prva stvar koju su jurili je nestrucna instalacija.
Logika je, da je do kvara na uredjaju doslo usled nestrucnog rukovanja istim, citaj ugradnje. To sa sobom povlaci gubitak garancije, propisan garantnim uslovima.
Posto je korisnik uredjaja nekome platio ugradnju istih, ima pravo da od toga ko je ugradnju izvrsio trazi nadoknadu stete, ali ne i od davaoca garancije na uredjaj...
Hebena stvar su klime, jer nisu plug and play uredjaji, vec zahtevaju strucnu ugradnju.

Nema to veze nikakve. Razlika u potrosnji sa ukljucenim i iskljucenim frash air je beznacajna a to je oko 5w. Imao sam vremena pa sam testirao sve moguce opcije i razloge ali cest defrost je imala i kad je radila na 1000w bez ukljucenog frash air. Jutros je ugradjena i midea. Obe podesene na istu temperaturu preko folow me, a pre toga testirani daljinski da li pokazuju istu temperaturu. U ovom trenutku na +5 stepena midea modulira na oko 350w dok hisense na oko 450w. Najmanje sto sam uhvatio na hisense je oko 410w nakon toga je podigla i duvala hladnjikavo.
Koja midea?

Izmerio sam prostor laserom, midea greje trenutno 17.5m2, a hisense 27.5m2. Izmeren je unutrasnji prostor. Trenutno midea radi na 500-600w, a hisense na 700-800w. Obe klime podesene na 24c sa folow me opcijom. Primetio sam da je midea spoljna jedinica dosta tisa nego hisense i da dosta redje radi defrost nego hisense.

Ispratio sam defrost na midei, traje oko 5min, najvise sto je trosila u toku defrosta je 600w. Hisense u toku defrosta trosi 900w i traje oko 10-12min. Midea na najvecem opterecenju trosi 1500w dok hisense ide i do 1770w. Moje neko misljenje je da midea daje topliji izduv na manjoj voltazi nego hisense, e sad je to mozda samo moja losa procena.

Ustvari proverio opet vise puta, midea daje vreo vazduh na 400w dok hisense na 600w daje nesto mlako vise hladnjikavo. Razlika je ogromna. Ili ovaj moj Hisense nesto nije u redu, ili je ova midea dosta bolja. 🤔

Jedna bitna stvar, citajuci postove i da se nadovezem na @rovaccccc , temperatura na usisu unutrasnje je 30stepeni i to je ono zbog cega ona cesto vrti samo zrak u prostoriji, tj radi samo unutrasnja jedinica, a uslovljava temperaturu izduva, za koji ja kazem da je mlako,
Potrosnju struje ne znam kako mjerite, nemam smart uticnicu, a neko je napisao da njena aplikacija to nema, ne znam da li se moze to odraditi drugom aplikacijom i da li tu uopste moze odraditi neka aplikacija, bar okvirno? Prateci svoj strujni sat, mislim da mi je dobro povecana potrosnja, nisam veliki potrosac, nas troje potrosimo sad oko 350kw u novembru, decembar cekam jos uvjek racun. Nisam pokusavao da je povezujem na wi fi.

Ustvari proverio opet vise puta, midea daje vreo vazduh na 400w dok hisense na 600w daje nesto mlako vise hladnjikavo. Razlika je ogromna. Ili ovaj moj Hisense nesto nije u redu, ili je ova midea dosta bolja. 🤔
Ugasi fresh funkciju. U njoj ti hisense dodaje vanjski zrak. I logicno je, kad udje vanski zrak od npr 0 ili -5 stepeni i pomijesa se sa izduvom u klimi da ce biti mlak.

Ugasi fresh funkciju. U njoj ti hisense dodaje vanjski zrak. I logicno je, kad udje vanski zrak od npr 0 ili -5 stepeni i pomijesa se sa izduvom u klimi da ce biti mlak.
Fresh funkcija mi nije upaljena, a kada je upalim ne dogodi se ama bas nista, izduv ostane isto kao i kad je ugasena, cak se i voltaza mozda promeni samo za 5w, cak sam u toku rada probao da izvadim hepa filter da vidim da li ima neke razlike kad je upaljena i ugasena jer nisam bio siguran da radi, ali radi normalno jer kad je upaljena jedva se izvlaci hepa filter jer struji vazduh. Taj fresh air su bas dobro resili i nema nikakve veze po rad klime da li je on upaljen ili ugasen. Jedini problem je taj defrost koji traje previse dugo i sto ga radi cesto kad je temperatura ispod 0c, i sto je malo glupa ta modulacija

Kakve su u direktnom poredjenju za sada? Buka, unutrasnja/vanjska, odrzavanje temperature itd?
I jesil dobio ekekt koji si ocekivao sa drugom klimom?

Ono oko uvodjenja vazduha od spolja i toga da ne utice na temperaturu, malko nije logicno...
Bas bih voleo da znam kako je to moguce.
Koncept je i meni bio intetesantan, ali je u Borci toliko zagadjeno, da stvarno nema poente uvuci gomilu otrova u kucu

Utice 100 posto. Zrak temperature recimo -5 kad se pomijesa sa zrakom toplote npr 45 c obara znacajno temperaturu taman bio i umjeru 1:10. Onda vjerovatno klima mora jace radit da to kompenzuje.

A to prociscavanje, kako god okrenes vanjski zrak mora uc. Nisi u vakumu. Ovako ga barem provuce kroz filter i ionizator.

Pogledaj decentralizovani rekuperator sa hepa/karbon filterom. Zracis kucu a vraca ti 85/90 posto te toplote.

Ja sam gledao Lunos, u BiH poslao upit kazu oko 1400 eura. Nadjem isti za 700 ovde u Njemackoj. Nasao sam i druge marke po 300njak eura pa cu vjerovatno uzeti sebi. Dugo vec razmisljambo toj ideji, i moj grad u BiH je industrijski i lozi se svakakvo smece. Kad god smo dole na godisnjem zimi curica fasuje bronhitis a ja se bukvalno davim par dana dok se ne adaptiram..

Uzo bi ja LN35, samo mnogo pare, nego imas li mozda seriski broj od onih sto si vratio da mi te neuvale...
Ono kod nas bilo sta da kupis je lutrija, sve je 5-6 klasa....

Pravo da ti kazem, tesko da cu naci te brojeve, ali sam siguran da ti nece uvaliti iste.
Da ne smaramo ovu temu sa tim, pisi na onoj sto sam otvorio ja, ili otvori novu ako planiras da uzimas nesto.

Energy Pro - racun za decembar 7200.
820 kwh potroseno, jedino grejno telo u kuci... Da napomenem da ovoj klimi treba nekako pomoci da radi kako treba... Neznam mozda i gresim...
Kod mene nikako nepije vodu krilca u patos i 1,2,3 brzina.... Cak na 22 C je znala da vuce po 1200 do 1500w i isla u defrost na sat vreme... Imao sam neke goste smestio ih tamo, reko imate klimu pa je stelujte, necete da se smrznete.... 😀 Oni su klimu stavili na 25 i pojacali izduv na max i podigli krilca.... Ja pogledam potrosnju cepa 1650w... Sutra ujutru pogledam potrosnju 750w,mislim da je defrost, pogledam app nije, pogledam kasnije malo 900w... Od kad su je stavili tako da radi ona nije presla 1000w,niti je isla u defros zadnja 4 dana... ***** li ga kakav algotitam ima.... Sad radi od 728w do 985 w.... U kuci kad ih pitam kakva je temp ocete da vam donesem neku grejalicu, kazu ma jok super je..... Ja sam zbunjen maximalno..... 🤔
Danas treba da idu, pa cu da odem da vidim..kakva je temp u kuci...

Poslednja izmena:
Već rekoh, mi 660kwh, jedino grejno telo koje je uključivano celog decembra. Vox i beko su mirovali, tj bili isključeni

Kod mene Decembar po app potrosila 661.7kwh,ali nije bila stavljena na 25 i na max izduv kako su je ovi stavili i podigli krilca na gore... I nije isla ispod 1000w,uvek kad pogledam vuce 1100w...Bas me interesuje sta su ovi uradili tamo.. Cak i pre nego su je stavili na ova podesavanja mi je vukla konstantno 1100w i vise... Nista meni nije jasno....
🤔
A naj zanimljivije je sto nijednomnije nije bio defrost, to mi je pa tek rebus, zadnja 4 dana ko sta radi, ja buljim u app klime i app potrosnje i nemogu da se nacudim, mozda sam i ja glup mnogo za ove stvari....

Da budem jasan, 660 je ukupan račun, 290 do 300 je kada nije uključeno grejanje ili hlađenje. Znači samo grejanje je 360

Kako je kod tebe nastelovana klima,temp, izduv, krilca... Koliko pokazuje potrosnju???

ventilator na auto, temperatura na 20, vertikala na srednjem stepenu, horizontala u stranu levo i desno

Prilozi

• 20220117_120721.jpg
    20220117_120721.jpg
    78.3 KB · Pregleda: 57
Ventilator na automatiski i temperatura 21, vanjska prvi ogromnu buku citava kuca bruji, a unutrasnnja jedva da pirka. Drzi u sobi temperatru, tako da sam odustao od automatskog ventilatora, Krilca kad setaju, zna povecati sobnu temperaturu za stepen, dok oborena na dole, i lagano u stranu, drzi konstantno na 19 stepeni, ventilator na 3. brzini.
Pitanje za @renne i @Psychotria , jeste zadovoljni potrosnjom ili?

Poslednja izmena:
Naravno da sam zadovoljan

Stigao i meni račun za decembar, ukupno 848kwh. Po mojoj nekoj proceni, pošto nemam merač za utičnicu, od toga je nekih 400kwh otišlo na Energy Pro Hinano 12k.

Uključena je bila ceo mesec, na 22c ili 23c kako kad, srednja brzina ventilatora, i grejala je 3 sobe u stanu, nekih 35 kvadrata.

Pošto je ovo meni prva klima i grejanje na nju, ne znam da li je potrošnja ok, da li bi trebalo i manje, ali nije strašno. Lepo ugreje svakako.

Evo ga racun za decembar...hteo sam da pitam koju to app koristite za pracenje potrosnje?..gde to mogu da skinem i da li to moze i za Hi Nano..nije mi neophodno nego cisto informacije radi..

Prilozi

• IMG_20220117_172008_edit_167061211588570.jpg
    IMG_20220117_172008_edit_167061211588570.jpg
    196.4 KB · Pregleda: 50
Jesam zadovoljan sam klimom, cak i kad je toliko vukla i trosila kao jedino grejno telo, ali ja nisam merodovan posto grejem mnogo veliku povrsinu... Ali za zadnji racun za decembar gde je radila na max ja sam zadovoljan, potrosila manje od metar drva..... A sto sam napisao da sam glup za ove stvari... GLUP SAM,Gosti su zatvorili samo jedna vrata i ta se prostorija greje preko druge prostorije... I da neverujes kako se dobro ugreje, razlika je mozda u stepn manje.... Bas ta vrata da zatvorim nikad mi nebi palo na pamet, pre bih zatvorio ova druga..... Od kad su to odradili nije usla u defrost nijednom i potrosnja neprelazi od juce 880w...
Boze zdravlje na prolece neki japanac da padne i to je to.... 😀

Poslednja izmena:
Vidim da i ova moja trosi struju, ja nemam izolaciju, pa je to to, imam velike gubitke toplote. Ovo kod @renne, mozda i ja nekad postignem, sad samo cekam kraj mjeseca, a po satu mislim da uzima 1kw, ovako ugrubo prateci sat i odbijajuci postotak moje potrosnje.

Nazad
Vrh Dno