Šta je novo?

HIS radeon 9000 64MB DDR, 64-bitni bus !?

gojkos

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2002
Poena
609
Posto nigde nema 9000 pro vivo (osim AIW), spadoh na razmatranje non-pro verzija.
HIS 9000 VIVO 64MB DDR, ima da se nadje, ali:

Na sajtu proizvadjaca (http://www.hightech.com.hk/html/9000.htm) pise da kartice sa 64MB imaju 64-bitni bus (!?), a one sa 128MB, 128-bitni. Naravno, ovu verziju sa 128MB nisam video nigde ctp;

Neki drugi sajtovi kazu da i model sa 64MB ima sirinu magistrale od 128 bita...

Sad, sta je tu tacno? :confused: Mozda postoje obe varijante? Siroka demokratija kod ATI-ja :D

Kakva su iskustva sa overclockom memorije kod radeona 9000 non-pro, generalno? Mislim, ako je ugradjena memorija od 4ns, trebalo bi da moze da ide opusteno do 250Mhz (500 DDR)?

gojkos je napisao(la):
Posto nigde nema 9000 pro vivo (osim AIW), spadoh na razmatranje non-pro verzija.
HIS 9000 VIVO 64MB DDR, ima da se nadje, ali:

Na sajtu proizvadjaca (http://www.hightech.com.hk/html/9000.htm) pise da kartice sa 64MB imaju 64-bitni bus (!?), a one sa 128MB, 128-bitni. Naravno, ovu verziju sa 128MB nisam video nigde ctp;

Neki drugi sajtovi kazu da i model sa 64MB ima sirinu magistrale od 128 bita...

Sad, sta je tu tacno? :confused: Mozda postoje obe varijante? Siroka demokratija kod ATI-ja :D

Kakva su iskustva sa overclockom memorije kod radeona 9000 non-pro, generalno? Mislim, ako je ugradjena memorija od 4ns, trebalo bi da moze da ide opusteno do 250Mhz (500 DDR)?

Moze, ali kod vecine kartica ces to moci da uradis samo sa flashovanjem BIOS-a. A ja za moju jos nisam nasao BIOS. (Connect 3D) Cim probam da OC karticu restartuje se komp, tako da ti je mnogo bolja varijanta 9000pro, ili ako imas vise cash-a 9600.

Pazi ka d na kutiji pise da 64-bitna a u knjizici 128-bitna mem.

Inace ja se ubih sa njom da dobijem sliku filma na TV-u
Pogledaj post

Aj' sad ATI - jevci

mkrnjic je napisao(la):
Pazi ka d na kutiji pise da 64-bitna a u knjizici 128-bitna mem.

Inace ja se ubih sa njom da dobijem sliku filma na TV-u
Pogledaj post

Aj' sad ATI - jevci
E odlicno, ti mi trebas :D
Ako imas Riva Tuner ili neki drugi tweaker, vidi sta kaze za magistralu (mada, ne znam kolko je to pouzdano).

Kakav je kvalitet slike (2D)?

Jesi li probao video ulaz?

E odlicno, ti mi trebas

Gde me nadje care?? Pocupah i ovo malo kose sa ovim cudom od karte ali napredujem. Nemam to sto trazis ali katica daje sa Default driverima 6690 3DMarka 2001 na GA-7VAX, XP 1800+, 512 MB

Monitor mi je Belinea pa nesto i neprimecujem neku razliku, a za memoriju cu videtip cu ti javiti

Pozdrav

Re: Re: HIS radeon 9000 64MB DDR, 64-bitni bus !?

Santa je napisao(la):
Moze, ali kod vecine kartica ces to moci da uradis samo sa flashovanjem BIOS-a. A ja za moju jos nisam nasao BIOS. (Connect 3D) Cim probam da OC karticu restartuje se komp, tako da ti je mnogo bolja varijanta 9000pro, ili ako imas vise cash-a 9600.
Ugh, to mi se ne svidja. Ma vrlo rado bih ja uzeo 9000pro, al sam zapeo da bude VIVO, a takvog NEMA NIGDE. Prvi jaci model je r9500, a to je malo vise kesha i stvarno mi ne treba jer nisam neki igrac.

Tu je i 9100, ali izgleda da je tesko naci posten model, a tu imam i neke nedoumice:
negde sam video da R9100 chipset ima samo 1 RAMDAC 300Mhz, dok 9000/pro i jaci imaju 2x400Mhz. Znaci nista od razlicite slike na TV-u i monitoru? A i frekvencija je niza, pa je za ocekivati nizi kvalitet slike?

Sta radi taj Riva Tuner

Bas ga sad skidam, spominje se naki OC?

Definitivno 128-bitni Rv250 with 64 Mb

Kaze Riva Tuner 12.1, a ja smo prenosim:rocket:

mkrnjic je napisao(la):
Gde me nadje care?? Pocupah i ovo malo kose sa ovim cudom od karte ali napredujem. Nemam to sto trazis ali katica daje sa Default driverima 6690 3DMarka 2001 na GA-7VAX, XP 1800+, 512 MB

Monitor mi je Belinea pa nesto i neprimecujem neku razliku, a za memoriju cu videtip cu ti javiti

Pozdrav
:D OK. Ne mogu ti pomoci oko tih problema jer sam tek potencijalni ATI-jevac, ali pretpostavljam da negde gresis :D
I cekam da vidim sta ces da uradis :D

Moguce je da su ti ovi Unknown Devices vezani za capture, tj. driveri za video ulaz. Pitanje za upucene: da li su capture drajveri integrisani u Catalyste?

mkrnjic je napisao(la):
Definitivno 128-bitni Rv250 with 64 Mb

Kaze Riva Tuner 12.1, a ja smo prenosim:rocket:
Hm, i dalje mi nije jasno zasto bi sam proizvodjac naveo losiju vrednost, al' rezultat u 3dMarku ti je OK, znaci verovatno gruba greska:whip

Tv out sam namestio( slika i titl ), problem je bio samo u podesavanju, sada mi nije jasno kako sa uopste i mogao da pogresim, jer je vrlo jednostavno. Ostaje da vidim kako radi Capture. BTW uz graficku (full pack ) dobija se i citiram:

"Cyber Link POWER DIRECTOR 2.5ve - The total Solution to create Movies on CDs & DVDs

Video Capture Device:
-Analog video capture: USB or PCI capture device compliant WDM standards.
-DV Camcorder video capture : IEEE 1394 I/O device compilant with OHCI standards.

Note: Bundle only. Not for Resale"

pa cu da vidim kako to radi i sta radi

Pozdrav

Posle nedelju dana mucenja poceo sam da sumljam u graficku i dilera i proizvodjaca ali sve je OK, a za te pare 86e ( r9000 vivo ) nema teorije da se nadje bolje. Neki tipovi je valjaju za 110e. a i firma HIS je izgleda Ok jer je ima na gomili mesta na netu a home je

www.hightech.com.hk

Pozdrav

gojkos je napisao(la):
:D OK. Ne mogu ti pomoci oko tih problema jer sam tek potencijalni ATI-jevac, ali pretpostavljam da negde gresis :D
I cekam da vidim sta ces da uradis :D

Moguce je da su ti ovi Unknown Devices vezani za capture, tj. driveri za video ulaz. Pitanje za upucene: da li su capture drajveri integrisani u Catalyste?

Da bi radio capture moraju se skinuti WDM drajveri kao i kod NVidia-e...Znaci Capture drajveri nisu integrisani u Catalistima. Idi na www.ati.com pa skini drajver.

Vrh Dno