Šta je novo?

Hiren's i SATA DVD-RW

R_O_N_I_N

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
349
Valjda sam turio temu na odgovarajuce mesto,ako nisam izvinjavam se. :)

Dakle,problem,i to poprilicno iritirajuci,se sastoji u tome da budjavi hiren's nece da mi shljaka od kad sam nabavio SATA rezac :mad: Ucita se,i kad treba da napravi ram drive jednostavno nece da ucita ni jedne od ponudjenih drajvera ni kad stavim auto,a ni pojedinacno.
Cimam se vec neko vreme sa ovim,a malopre mi je bash trebao raspali hiren's ki 'leba,nebitno zashto...
Jel' zna neko da me posavetuje shta mi valja chiniti? :D Da ne bi pregrizao shugavi sata kabl...:crash: :d

Ukoliko je moguce, pokusaj da u BIOS-u namestis da ti SATA kontroler na koji je prikljucen DVD-RW bude u IDE modu. Ponekad Hiren's ima problema ako je DVD na kontroleru koji radi u AHCI modu, recimo. Mada, zavisi i od kontrolera, tj. chipseta.
Ali, moras da vodis racuna da posle vratis kontroler u prvobitni mod pre nego sto ponovo pokusas da podignes Windows. Pokusaj, pa vidi ...

skini novu verziju Hiren BootCD (zadnja je 9.9)

Ukoliko je moguce, pokusaj da u BIOS-u namestis da ti SATA kontroler na koji je prikljucen DVD-RW bude u IDE modu. Ponekad Hiren's ima problema ako je DVD na kontroleru koji radi u AHCI modu, recimo. Mada, zavisi i od kontrolera, tj. chipseta.

U biosu je nameshteno na NativeIDE. To je i meni prvo palo na pamet....

skini novu verziju Hiren BootCD (zadnja je 9.9)

Probao sa 9.8

Poslednja izmena:
Kod mene je sata rezac i uredno dizem Hyren's cd sa gcd driverima. Mislim, da je 4-ta opcija od gore.

Pa pre neki dan sam kupio SATA DVD nije valjda da ne radi Hiren, nisam ni probao. Ako sam se zezno... mada imam ga i na USB Flashu.

Evo shljaka.Fora je da moraju da se u startu izaberu gcd drajveri.Ako ostane na auto ili krenem redom da isprobavam netje... :)

'fala svima na savetima & dobroj volji:d

Vrh Dno