Šta je novo?

high speed usb controller

vizionar

Čuven
Učlanjen(a)
22.05.2002
Poena
619
kad "ubodem" externi disk preko usb-a, Win XP mi fino kaze da je high speed disk uboden na low speed usb connection (parafraziram). Sta je potrebno instalirati da bi XP podrzavao high speed usb konekciju i brzi prenos podataka?

vizionar je napisao(la):
kad "ubodem" externi disk preko usb-a, Win XP mi fino kaze da je high speed disk uboden na low speed usb connection (parafraziram). Sta je potrebno instalirati da bi XP podrzavao high speed usb konekciju i brzi prenos podataka?

Nema to veze sa XP-om. Ta poruka znači da si "ubo" USB 2.0 uređaj u 1.1 slot. Ako imaš i USB 2.0 konektore na ploči (što sumnjam) priključi hard na njega. U suprotnom ćeš ili morati da menjaš ploču ili da kupiš PCI USB2 kontroler (reda 20€).

Naravno, sve ovo ako ti taj disk treba češće. Ako ti treba samo da s vrmena na vreme prebaciš do par MB onda ignoriši poruku koju ti šalje WinXP

To najverovatnije znachi da nisi instalirao drajvere za USB 2.0. Ili kao shto kaze magnus uopshte nemash USB 2.0 portove na plochi, vec samo 1.1, koja plocha je u pitanju?

Poslednja izmena:
Ploca je FIC AD11
Malo je starija, moguce je da nemam uopste podrsku za 2.0...
Hvala na odgovorima u svakom slucaju. Sad mi je jasnije kako to radi.

Tvoja ploca je zasnovana na kombinaciji AMD 761 (severni most) & VIA 686B (juzni most) i ovaj drugi nema podrsku za USB 2.0 vezu tako da jedino resenje ti je kupovina PCI kartice sa USB 2.o portovima na sebi (1000-1200 dinara).

a sta kad je u pitanju NF7-S?? Tu poruku dobijem (i to ne uvijek 😛 ) kad ubodem card reader (2.0) u USB portove na prednjoj strani chiefteca, cak i prijavi nesto kao lokacije portova koji imaju 2.0 podrsku (zar ne bi trebali da je imaju svi, nekom logikom?). Kad smo vec kod toga, imam sa nekog P1 bracket sa 2 USB 1.1 slota (za PCI), mogu li njega da ubodem (da ga koristim za misha npr, dovoljno je 1.1) i trebaju li kakvi drajveri za XP (to vec nemam 😛 ). Cisto da ne bacam pare na USB hub

joriq je napisao(la):
a sta kad je u pitanju NF7-S?? Tu poruku dobijem (i to ne uvijek 😛 ) kad ubodem card reader (2.0) u USB portove na prednjoj strani chiefteca, cak i prijavi nesto kao lokacije portova koji imaju 2.0 podrsku (zar ne bi trebali da je imaju svi, nekom logikom?). Kad smo vec kod toga, imam sa nekog P1 bracket sa 2 USB 1.1 slota (za PCI), mogu li njega da ubodem (da ga koristim za misha npr, dovoljno je 1.1) i trebaju li kakvi drajveri za XP (to vec nemam 😛 ). Cisto da ne bacam pare na USB hub
Ako ponekad radi kao USB 2.0 onda imas instalirane drajvere koji se inace nalaze u XP SP1 i naravno SP2. Pregledaj kako je uboden konektorna ploci i pregledaj unutrasnjost konektora, mozda je unutra nesto pa povremeno pravi los kontakt sa USB stickom.

ne koristim USB stick, nego (kao sto napisah) card reader (pametnije mi je investirati u memoriju koju mogu da koristim za jos nesto). Vrlo moguce da kabl na card readeru prekida povremeno. Prokleti Sasa sto me nagovori da uzmem no name :d

Nazad
Vrh Dno