Šta je novo?

High pitch noise iz napajanja

mnml

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2008
Poena
309
Pre par dana se pojavio ovaj problem, iz napajanja se cuje kao neko zujanje (high pitch noise, electrical noise...). Iskljucio sam fan u njemu i sve ostale u kucistu misleci da jedan od njih pravi problem ali se i dalje culo to neko zujanje ili kako da ga nazovem. Sto je najinteresantnije to zujanje se javlja periodicno svakih 10-30 sec, traje po par sekundi i duze, nekada je glasnije a nekada tishe. Napajanje je Cooler Master iGreen 600W, ne znam koliko je tacno staro posto sam ga nedavno kupio polovnjaka od drugara. Nije to ne znam ja koliko glasno ali nevidjeno iritira... :crash:

Imao je neko slican problem?

"Uhvatio" sam ga i mikrofonom pa mozete poslusati. :)
cvrrrrr.mp3

Druze razbio me je isti problem. Sad je napajanje u servisu na garanciji , staro je godinu dana(Cft 650). Probao sam ga na dve slicno jake masine i nisam cuo nista, radilo je tiho. A na mojoj masini zuji , pisti, sta li vec.
Kad nesto saznam vise , javljam..

Najvise iritiralo kad sam uvece na netu , tisina totalna , samo on stenje...

Upravo to, preko dana me i ne zivcira toliko... slusa se muzika ili sta ja znam... Ali nocu kada tipkam u tishini ubishe u mozak. Nadam se da nije neka velika frka i da ce ti resiti to. Bas citam na netu da se tako nesto zna desiti kada se odredjene komponente ukombinuju, samo sto ja nisam nista menjao zadnjih mesec dana, sem sto sam ubacio jos jedan hard disk. Baci poruku kada utvrde u cemu je frka sa tvojim napajanjem da znam bar od prilike sta mi je ciniti. :)

EDIT: Danas sam provalio da napajanje ne ispusta taj zvuk kada ga ukljucim (preko noci mi je bio ugasen komp), vec kada malo duze radi... verovatno kada se malo zagreje.

Poslednja izmena:
EDIT: Danas sam provalio da napajanje ne ispusta taj zvuk kada ga ukljucim (preko noci mi je bio ugasen komp), vec kada malo duze radi... verovatno kada se malo zagreje.

I ja mislim da je od zagrevanja, od kako sam premestio napajanje u donji deo kucista (kupio drugo kuciste) ne cuje se nista, jer mi je napajanje vuklo vruc vazduh sa CM Z600 pasivnog.

I ja mislim da je od zagrevanja, od kako sam premestio napajanje u donji deo kucista (kupio drugo kuciste) ne cuje se nista, jer mi je napajanje vuklo vruc vazduh sa CM Z600 pasivnog.
Pokusao sam danas nesto i na tu foru, izvadio sam napajanje iz kucista i posle krace pauze ga tako povezao i ukljucio... same sh*t. :wall: Ostaje mi jos da povezem napajanje na neki drugi racunar, da vidim da li ce se isto ponasati.

Već sam zaboravio na ovu temu. :)
Samo da prijavim da je posle 2 nedelje mučenja napajanje prestalo da zuji/zavija. Od tada radi kao pre, bez problema. Gremlini, nema druge... :d

isti problem na cooler masteru 620w modilar ja sam menjao ventilator u napajanju stavio svetlrci i poelo je da zuji vratio stari sve normalno ako je neko menjao neka proba ? mozda uspe

ja sam imao isti problem sa ocz sxs 500w, i to 2 godine dok nisam izvadio iz konfa otiso u winwin...
sada cu dobiti zamenu...

Da zivnem i aj temu :)
Imam i ja cft 650cs i pravi mi zujanje dok neudjem u neku igru mada u meniju isto cvili?!?!MEnjao sam se sa ortakom za identicno koje ne cvili,ali kad ga stavimo u moj PC CVILI(grrrrr)

Hoće kalemovi da prosviraju. Možete da ih zalijete lakom za nokte; to rešava problem.
Ja sam menjao sve stare elektrolite novim Panasonikovim i posle toga je prigušnica za filtriranje izlaznog napona prosvirala. Ništa što malo laka ne može da reši :)

Nazad
Vrh Dno