Šta je novo?

High Fidelity 2

Raja-iz-kraja

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
304
Evo sedimo kod druga, citamo prethodni thread sa slicnom temom i imamo podpitanje na ceo razgovor.Naime ovde na gajbi chuci neki Grundig RTV 800 iz sedamdesetih (pojacalo sa radiom) u svemu nalik ovim Ei HSR-ovima i takodje ima pozadi dinove i povezacemo ga na magnetofonski ulaz. Nasli smo i konektore koje cemo da nalemimo na kablove, ali se sad tu javlja problem omaze zvucnika i pojacala. Zvucnici su novija generacija floorstandera Synn (Kinezi pod belgijskim brandom). Zvucnici su 2x 100w na 8 oma, a izlazi na pojacalu su 4 oma. Sta upuceniji od nas misle o tome? Ima li vajde baktati se sa ovim i moze li trud da urodi plodom? Mis'im da ne zapalimo pojacalo a sa njime i stan?:smoke:

Da ti je pojacalo 8 oma, a zvuchnici 4, bilo bi kritichno izivljavati se...

Zvuchnici na 4 oma traze mnogo vishe struje, shto pojachalo od 4 oma moze da isporuchi...Na 8 traze mnogo manje..ako pojacalo ima 4 oma, a zvuchnici 8, slobodno se igraj :)

Isto pojachalo:

4 oma- 100w
8 oma - 50w ...grubo govoreci :)

hehe ja sam tako za svoj rodjus preterao pa mi je izgoreo trafo posto su mi zvucnici 4 oma a pojacalo 8 u principu radi bez problema (jednom u 6 meseci se desi da ode osigurac u pojacalu ali uvek ih imam u rezervi tako da to nije problem).E pri normalnom slusanju se cak pojacalo i ne greje tako da svira ok ali svejedno hocu u skorije vreme da pravim neko ozbiljnije pojacalo.

Vrh Dno