youngster
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.12.2009
- Poena
- 320
Pozdrav. Nisam bas dugo pratio stanje na trzistu, sta je trenutno aktuelno, best-buy i slicno, pa mi treba mala pomoc da sastavim konfiguraciju. PC nisam uzimao vise od 4-5g, pa sam hteo da se ponovim.
Budzet je do 4000E, i PC bi se koristio primarno (90%) vremena za Flight Simulator / X-Plane i povremenu neku drugu igru, ali jako retko. Nema potrebe za video editingom, i nekim drugim pro workflow-ovima.
Nabavka iz Madjarske, pa sam te cene i gledao
Ono sto sam ja do sad sklopio sam izlistao ispod, ali me zanima da li u tom budzetu moze nesto bolje, i generalno komentari i preporuke....
PSU: CORSAIR RMx 850W
CASE: Corsair Obsidian 5000d case ili Fractral Torrent ?? (ovde bih bas voleo preporuku, estetika mi nesto nije bitna, i izbegao bih RGB i ostale christmas tree fazone
)
CPU: INTEL Core i9-12900KF
COOLER: ??? Meni je zapao za oko ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 420 ali nisam siguran moze li nesto bolje....
MB: GIGABYTE Z690 AORUS PRO
RAM: CORSAIR 32GB Vengeance DDR5 4800MHz
GPU: GIGABYTE GeForce RTX 3080 Ti 12GB
SSD: SAMSUNG 1TB M.2 NVMe 980 Pro
Ovo preko KP izadje oko 3500-3600E.
Kao sto rekoh, svi komentari su dobrodosli, bas sam dugo van cele price, pa sam se mozda nalupetao
Hvala puno drugari !
Budzet je do 4000E, i PC bi se koristio primarno (90%) vremena za Flight Simulator / X-Plane i povremenu neku drugu igru, ali jako retko. Nema potrebe za video editingom, i nekim drugim pro workflow-ovima.
Nabavka iz Madjarske, pa sam te cene i gledao
Ono sto sam ja do sad sklopio sam izlistao ispod, ali me zanima da li u tom budzetu moze nesto bolje, i generalno komentari i preporuke....
PSU: CORSAIR RMx 850W
CASE: Corsair Obsidian 5000d case ili Fractral Torrent ?? (ovde bih bas voleo preporuku, estetika mi nesto nije bitna, i izbegao bih RGB i ostale christmas tree fazone
CPU: INTEL Core i9-12900KF
COOLER: ??? Meni je zapao za oko ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 420 ali nisam siguran moze li nesto bolje....
MB: GIGABYTE Z690 AORUS PRO
RAM: CORSAIR 32GB Vengeance DDR5 4800MHz
GPU: GIGABYTE GeForce RTX 3080 Ti 12GB
SSD: SAMSUNG 1TB M.2 NVMe 980 Pro
Ovo preko KP izadje oko 3500-3600E.
Kao sto rekoh, svi komentari su dobrodosli, bas sam dugo van cele price, pa sam se mozda nalupetao
Hvala puno drugari !