Šta je novo?

Hieroglifi u BIOS-u!!!!!!!!

Rasuzzio

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2003
Poena
604
Desila mi se zanimljiva stvar. Koristio sam verziju biosa koja je jednostavno PUKLA posle dva meseca koriscenja. Odjednom bez ikakvog ceprkanja po njemu ispisali su se hieroglifi svuda po celom plavom ekranu sve opcije su bile ispisane cudnim znakovima, samo ocitavanje voltage i tepmerature procesora i chipseta su mogle biti citljive. Ucitao sam staru verziju BIOS-a i sve je bilo OK!!

Da li neko ima slicno ISKUSTVO i da li zna sta je u pitanju !!!!!!!

To se desava na visokim taktovima FSB-a na VIA plocama (posto sada jedino one ne lockuju PCI i AGP)...Vise puta mi se desavalo kada bih isao preko 205 MHz FSB-a.

Da li proble mozda u pisanju BIOS-a!

Preuzeo sam ga direktno sa chaintechovog sajta i pri paljenju racunara
ne ide logo ZUTE ZVEZDICE ne ISPISANO ---- Instant Recevory ----
Nesto u vezi sa hard-diskom. Postojala je kao opcija u BIOS-u ali sam je iskljucio i nakraju NIKAD probao. Zasta je ta opcija ?

delimir je napisao(la):
To se desava na visokim taktovima FSB-a na VIA plocama (posto sada jedino one ne lockuju PCI i AGP)...Vise puta mi se desavalo kada bih isao preko 205 MHz FSB-a.
Takodje... na KR-u na 210 MHz.

Meni se to isto desilo.
Jedini nacin kako sam uspeo to da resim je da HDD-u stavim jumper na Cable select i na primarnu granu, a CD na cable select i na sekundarnu granu. Ploca je bila asus KT333 cipset (stao mozak ne mogu da se setim imena modela, al onaj najprodavaniji...).
Inace do ovoga sam dosao nakon celodnevnog smaranja...update biosa, ponovno montiranje kulera....onda sam provalio da se hijeroglfi menjaju :) sa menjanjem jumpera na HDD/CD pa sam probavao razne kombinacije dok nije upalilo.
P.S Posto je ploca bila pod garancijom, vratio sam je i naravno sa novom sve radi ok.

igor2 je napisao(la):
Meni se to isto desilo.
Jedini nacin kako sam uspeo to da resim je da HDD-u stavim jumper na Cable select i na primarnu granu, a CD na cable select i na sekundarnu granu. Ploca je bila asus KT333 cipset (stao mozak ne mogu da se setim imena modela, al onaj najprodavaniji...).
Inace do ovoga sam dosao nakon celodnevnog smaranja...update biosa, ponovno montiranje kulera....onda sam provalio da se hijeroglfi menjaju :) sa menjanjem jumpera na HDD/CD pa sam probavao razne kombinacije dok nije upalilo.
P.S Posto je ploca bila pod garancijom, vratio sam je i naravno sa novom sve radi ok.

ASSUS A7V333

delimir je napisao(la):
...
ASSUS A7V333
Bez dva "S", Delimire, brate... aman. :D

I ABIT, sve velikim slovima, a ne ABit ;)

Samo mala sala... pozdrav :wave;

CAR je napisao(la):
...

Bez dva "S", Delimire, brate... aman. :D

I ABIT, sve velikim slovima, a ne ABit ;)

Samo mala sala... pozdrav :wave;

Cekaj, stvarno pravim gresku...Treba ASUX ;) :beat:

delimir je napisao(la):
...
Cekaj, stvarno pravim gresku...Treba ASUX ;) :beat:
Amen to that! :mrgreen:

E, meni se to nikada nije desilo a na nForce2 sam dizao FSB do 220, naravno da radi, a na 875p do 275, doduse nijedan od ovih nije VIA chipset ali...

Ali koliko sam ja shvatio, njemu sve radi, samo mu bios "brlja" (ali i pored toga radi) !

milenkoc23 je napisao(la):
E, meni se to nikada nije desilo a na nForce2 sam dizao FSB do 220, naravno da radi, a na 875p do 275, doduse nijedan od ovih nije VIA chipset ali...
Nije se to ni meni desavalo na nForce2, a tu je islo do 235 (NF7-S) i 245 MHz (8RDA+... OK, jeste to bilo asinhrono, ali ipak je sam FSB bio na 245).

Vrh Dno