Šta je novo?

Hibernation Manjaro

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
PM: Checking hibernation image partition UUID=c174d773-fbd4-4853-98ff-95b4ad8b30a2
[ 1.507907] PM: Hibernation image not present or could not be loaded.

Ovo mi se stalno pojavljuje zadnjih dana od kad je Debian po obicaju preformatizovao swap file, UUID je od bivseg swap fajla.
U fstab UUID je ok, gde li je ovo zapisao kad se pojavljuje kod svakog boota a ja ne koristim hibernaciju.

Reseno, zapusena jos jedna rupa u saksiji, ako to tako radi i u drugima onda ovde to pogresno radi, logika nalaze da ako upises onda ili obrisi kad zavrsis ili drzi to azurnim.
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash resume=UUID=c174d773-fbd4-4853-98ff-95b4ad8b30a2"
Nevidjena glupost zapisano u etc/grub/default i sad promenis swap ili preformatizujes a on promeni u fstab ali u grubu ne, oda gluposti, sta li cu jos da nadjem?
Ovo nisam video u nijednom drugom linuxu. Ovo bi proslo da Debianov instaler uvek i uvek formatizuje swap fajl i tako nastane problem.

Poslednja izmena od urednika:
Zar u /etc/grub ne bi trebalo da stoji samo grub configuration file i nista vise ? I zbog cega je potreban jos jedan fajl pored FSTAB-a da bi se dobio tacan UUID ?

Poslednja izmena:
Ne znam i ja sam bio zacudjen kad sam to video u grub fajlu, jedino sto sam dodavao u grub je pozadina a tu nisam ni zagledao. To ne bi ni primetio da nije kod podizanja poceo da se buni da mu fali neki file sa tim UUID. Trazim po fstabu ne vidim to i na kraju otvorim grub i vidim tu liniju, sa blkid vidim da je to swap, inace ne korisitim hibernaciju ni slip mod, zasto i kako se to pojavilo tu nije mi jasno.
Ovo je jedina linija koju sam dodao u /etc/default/grub i vise ga nisam pipnuo:
Kod:
GRUB_BACKGROUND="/home/lega99/lux_aeterna-wallpaper-1680x1050.png"

Cudan problem. To jos nisam video. Btw, za sve grub kustomizacije probaj grub-customizer.

Cudan problem. To jos nisam video. Btw, za sve grub kustomizacije probaj grub-customizer.
Gledaj ja ne diram grub fajl bez potrebe, Manjaro u odnosu na Ubuntoilike i Debian distroe ima malo drugaciji grub, Manjaro nalazi i ispisuje
kod update-grub Intel komponentu i to ispisuje a ja nema ni I od Intela nego je sve AMD pa cak i RAM memorija. Sve u vezi intervenicje na grub fajlu je to stavljanje pozadne.
Da Manjaro grub zahteva imperativno da bude prvi i jedini ja ne bi ni to menjao jer sam pozadinu imao u prijasnjem grubu. Sve oko gruba svodi se kod mene na to da imam
jedan grub koji je vodeci, sad je to Manjaro grub jer drugacije Manjaro nece da radi kod mene a i kod jos nekih ljudi. Komandom iz Manjara sudo update-grub kupim ostale
linuxe koje imam i kad se masina podize ona startuje grub meni u kojem su poredjani svi linuxi i windows 10. Sad sam se setio upravo i SuSe 42.2 radi istu kombinaciju
u grubu, zasto ne znam ali je notacija malo drugacija:
Kod:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="resume=/dev/disk/by-uuid/c9cb5165-b6d3-40cf-90b4-bff8cc9dc948 splash=silent quiet showopts"
Jedino sto mogu da predpostavim je to sto imam vise linuxa i vise vrsta distroa pa to zavisi od autora distroa.

Kod:
[lega99@Manjaro-1608 ~]$ sudo update-grub
[судо] лозинка за корисника lega99: 
Стварам датотеку подешавања груба ...
Нађох позадину: /home/lega99/lux_aeterna-wallpaper-1680x1050.png
Found Intel Microcode image  ----> ovo nisam odgonetnuo kakav Intel microcode kad je CPU AMD, GPU AMD, RAM AMD
Нађох слику линукса: /boot/vmlinuz-4.8-x86_64
Нађох слику инитрд-а: /boot/initramfs-4.8-x86_64.img
Found initrd fallback image: /boot/initramfs-4.8-x86_64-fallback.img
Нађох слику линукса: /boot/vmlinuz-4.4-x86_64
Нађох слику инитрд-а: /boot/initramfs-4.4-x86_64.img
Found initrd fallback image: /boot/initramfs-4.4-x86_64-fallback.img
Нађох Windows 10 (loader) на /dev/sda1
Нађох Ubuntu 16.04.1 LTS (16.04) на /dev/sdb1
Нађох Linux Mint 18 Sarah (18) на /dev/sdc1
Нађох Maui (2) на /dev/sdc11
Нађох openSUSE 42.2 (x86_64) на /dev/sdc13
Нађох Kali GNU/Linux 2.0 (2.0) на /dev/sdc6