Šta je novo?

Hibernate radi kao Sleep

Zoxvel

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poruke
32
Poena
304
Moja oprema  
Laptop
ASUS K55VJ
Mobilni telefon
XIaomi Redmi Note 9 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima

Javljam se sa interesantnim problemom - kada komp stavim u hibernaciju, on se ponaša kao da sam ga stavio u Sleep. Čim pomerim miša ili kliknem na tastaturu, sistem se podiže. Šta i kako da uradim da bi Hibernate bio pravi Hibernate?
 
Moguće da je nešto u BIOS-u, možda neko podešavanje za prekidač na poklopcu. meni se to dešavalo na HP-u. Kako sam isključio tu opciju počeo je da potpuno gasi kako treba. U windows-u pogkedaj "Hybrid sleep" koji je kombinacija. Zapiše sveiz memorije na disk ali umesto da ugasi pošalje u Sleep mode.
 
Ma znam ja i šta je i Hibernate i šta je Sleep. Nisam informatički analfabeta a razlika između Hibernate i Sleep spada pod "Must Know". Prošao sam temeljno kroz sve stavke BIOS-a i isključio sam sve što mi je izgledalo da ima veze sa ovim mojim problemom. Ovo mi je prvi put da se ovo dešava za mojih 40 godina bavljenja računarima. Tragao sam i na netu za rešenjem i pronalazio uglavnom nebulozne odgovore.
 
Nije podešavanje iz BIOS-a, već Windows postavke za upavljanje napajanjem.
Verovatno ti je u postavkama za "Power options" aktivirana opcija "Allow hybrid sleep", u tom slučaju sadržaj RAM-a se snima na disk i računar se ne gasi, već ide u "Sleep" mod. Računar se može brzo pokrenuti, a u slučaju nestanka struje, po uključenju se vraća u prethodno stanje sa sačuvanim sadržajem RAM-a.

Idi na: Control Panel\All Control Panel Items\Power Options\Edit Plan Settings => Change advanced power settings

U šemi napajanja nadji sekciju "Sleep" i proširi je, nadji opciju "Allow hybrid sleep" i isključi je.
 
Pomislio sam i ja na to, ali - NIJE. Tu stavku nikad nisam ostavljao uključenom pa je tako i sad.
 
Imao sam jedno slično nebulozno dešavanje pre tipa godinu dana, meni je doduše gubio podešavanja kada ode u Sleep,
kao da je bio "ugašen", a probudi mi se na miša, ali tipa browser ako mi je ostao upaljen, on ubije taj proces itd.., ubije file explorer,
sada sam već totalno zaboravio kako sam rešio problem ali svejedno imaš drugačiji problem.

U svakom slučaju uradi Sleep Study, mislim da sam na osnovu njega izvukao neke zaključke, pa probaj i ti:tipa mislim da možeš videti da li je otišao u Sleep, HybridSleep, Hibernaciju šta već...
 
I ja sam ranije imao taj problem na Win11 kad iskljucim komp (na shut down) i ako posle toga pomerim misa komp se ukljuci. Gasenje Fast Startup-a u Power Options-u je resilo taj problem.
 
Moj PC, ako dobro shvatam, i ne može u hibernaciju?
 

Prilozi

  • HIBER.png
    HIBER.png
    136.1 KB · Pregleda: 9
@Zoxvel
Jel si probao da iskljucis Fast startup opciju u Power options-u?
 
Pozdrav svima

Javljam se sa interesantnim problemom - kada komp stavim u hibernaciju, on se ponaša kao da sam ga stavio u Sleep. Čim pomerim miša ili kliknem na tastaturu, sistem se podiže. Šta i kako da uradim da bi Hibernate bio pravi Hibernate?
To je do BIOS-a, najlakse resenje da ugasis komp na prekidac kad se spusti u hibernate....
 
Problem napokon rešen.

Bilo je potrebno (i dovoljno) otvoriti Device Manager i u podešavanjima za tastaturu i miša skinuti kvačicu sa "Allow this device to awake the computer".

Toliko muke i pretrage, a rešenje prilično banalno i na dohvat ruke.

Hvala svima koji su se potrudili i ponudili pomoć.
 
Nazad
Vrh Dno