Mx
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.04.2002
- Poena
- 619
Posto sam skoro napravio zvucnike shvatio sam da sony-jeva mini linija nema shta vishe da trazi u nekom hi-fi sistemu.Pa da pocnemo pricu o pojacalima i pretpojacalima poshto so oni druge komponente od vaznosti za kvalitet zvuka(ako ne i prve) posle zvucnika.Poshto na ovaj forum dolaze ljudi sa puno iskustva shto se slusanja raznih sistema tice i koji ste mi vec pomogli pri pravljenju zvucnika ,treba mi vasha preporuka.Dakle ,poshto se ja bavim elektronikom i napravio sam vec neka pojacala (za komp 4.1) vreme je da predjem na klasicna stereo ali vishe klase.Nisam pocetnik u ovome ali mi nedostaje iskustvo u slusanju raznih varijanti pojacala i zvucnika.Pa me prvenstveno zanima vasha opredeljenost za tipove pojacali.Da li Mosfet,Lampashka ili kombinacija ova dva sistema.O prednostima i karakteristikama tih tipova pojacala sam dosta citao ali je sasvim druga stvar cuti to.Zcucnici su visaton alto II impedanse 8 oma,i snagom od 60 w rms mada mislim da pre naginje na 40w.Dakle kojem se od ova dva sveta pripojiti??