Šta je novo?

HI-FI oprema za stan

SretenBG

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2008
Poena
445
Koje podnostojece zvucnike i stereo receiver da kupim za dnevnu sobu od 22kvadrata? Mogao bih maksimum da izdvojim do 1500 evra.

Ja sad da kupujem HI-FI sistem nikad ne bih kupovao receiver vec iskljucivo neko integrisano pojacalo. Ali to je moje misljenje.

Нема разлога да се избегава рисивер ако је ОК. Можда бих ја сада рекао да сам погрешио када сам (давно) купио интегрисано појачало, требало је претпојачало и снагаша ... а онда се појављују још неке међукомпоненте. ;)

Једино ако се данас не праве шљ рисивери, некада је рецимо Тандберг рисивер био одлично решење, без икаквог проблема се носио са сличним интегрисаним појачалима. Скоро свака озбиљна фирма је имала и одличне рисивере.

Aha ... A da li hoćeš da slušaš radio? Pošto risiveri imaju ugrađen FM tjuner, a stereo pojačala ne. Generalno za iste pare se kod pojačala dobija malo bolji zvuk.
Integrisana zvučna karta u laptopu nikako nije dovoljna za kvalitetnu reprodukciju i morao bi da kupiš neki eksterni DAC (digitalno-analogni konvertor) koji bi se povezivao preko USB-a ili optičkim putem ako izlaz za slušalice ne laptopu može da posluži u tu svrhu, a trebalo bi da može. Ili se može kupiti stereo pojačalo koje ima ugrađen DAC.

Što se zvučnika tiče idi da čuješ recimo Dali Zensor 7, koštaju 680e.

Inače se ove stvari ne kupuju napamet, bez slušanja. Svi mi imamo različite ukuse i ono što je nekome fenomenalno drugome ne mora da bude.

Neću slušati radio. Lap top bih povezao hdmi kablom, tako da mi dac nije potreban. Zato bih uzimao reciever. Zato bih uzimao novo jer mogu da poslušam pre kupovine. Mislio sam da odem u 4audio, davno sam se još primio tako na monitor audio bronze seriju, ne znam jel postoji neka bolja alternativa u tom rangu.

Hoćeš stereo risiver koji se povezuje HDMI kablom? Ne znam koliko uopšte postoji takvih modela ... Mislim da će ipak na kraju biti neki DAC u ili van pojačala.

Kao što rekoh, treba da čuješ Zensor 7. Neka ti ga na istom mestu povežu sa npr. Cambridge Audio CXA 60. "Bolje" je subjektivna stvar. Kad uporediš sa Bronze 5 onda ćeš moći da doneseš odluku.
Sa Monitor Audiom se obično dobro slaže Marantz.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa i oni su skoro sigurno bolji, viša klasa ... Ali ne treba nagađati nego otići i čuti. Izaberi par modela koji te zanimaju i pravac u obilazak, druge nema. Bez toga ne možeš da znaš da li je bolji stariji S10 ili noviji RS8.

Da li si razmišljao o ostatku sistema, da li bi i tu išao na polovno? Trenutno je na KP-u aktuelan Panasonic SA-XR55 (nestandardni risiver, radi u klasi D, proguglaj) za 150e, ima DAC, ako će se koristiti samo digitalni ulazi treba ga ozbiljno razmotriti. Mada ima komentara da zvuči malo svetlije pa je pitanje koliko je dobar match za MA zvučnike za koje takođe to važi.
Philips FA 960 (MKII) za 130-150 je još jedna zanimljiva ponuda, Marantz PM64 MKII za 220-250e, Grundig Fine Arts A-905 za 185e ...

Poslednja izmena:
Imam isto pitanje kao i pokretac teme samo sto je budzet ogranicen na 300e.Moze li nesto solidno da se uzme za te pare.Nisam gadljiv ni na polovno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno