Šta je novo?

HG630 i prebacivanje u bridge mode - problem

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Situacija je sledeca: Hocu da prebacim telekomov HG630 u bridge mode posto imam svoj router na kojem je sve vec konfigurisano a i ima veci wifi domet. U pitanju je TP-Link 841N. Pisao sam telekomu i poslali su mi username i password postom.

Sta sam prvo uradio: HG se nalazi na Ip asdresi 192.168.1.1 a moj router na 192.168.0.1 tako da sam moj router prebacio na 192.168.1.2

Onda sam u mom routeru napravio PPPoE konekciju uz pomoc paramatara koje sam dobio od telekoma.

Network-Wan-WAN Connection Type-PPPoE:

Dakodje sam upalio DHCP na routeru i stavio da deli adrese od 192.168.1.10.

Posle sam se logovao na HG630 i otisao na:

Basic-WAN-INTERNET_R_VID_300-Connection Type i izabrao bridget

Kad kliknem na Submit HG630 me obavestava da ce sve vezano za tu konekciju biti obrisano:

Idem na OK.

Takodje ugasim DHCP server na HG630:

Sad posle svega uzmem i spojim LAN kabal u HG630 u LAN1 i na moj router taj kabal spojim u WAN port. Povezem komp sa routerom i nista se ne desava. Mogu da pristupim web interfacu mog routera na 192.168.1.2 ali ne mogu da pristupim web interfaceu HG630 na 192.168.1.1. Kad se logujem na moj router i pogledam status konekcije stoji connecting do beskonacnosti. Na HG630 sija samo power o dsl lampica i naravno lan1 povremeno blinka posto je na nju povezan router.

Gde gresim ?

Ama baš niko? Negde grešim a ne znam gde?

Samo da napisem da sam jedan problem resio. Radi mi internet, nešto se TP-Link bio zaglupio i uradio sam factory reset i sve ponovo setovao i radi. :)
Ali i dalje ne mogu pristupiti HG630 preko 192.168.1.1
Mogu samo da mu pristupim ako uključim njegov wifi i na njega se konektujem.

To je zbog NAT na ruteru koji ti sad drži pppoe konekciju.
Ne mogu ni ja svom da pristupum ali i zašto bih?

To je zbog NAT na ruteru koji ti sad drži pppoe konekciju.
Ne mogu ni ja svom da pristupum ali i zašto bih?
Pa npr da vidis parametre konekcije ili da ga vratis iz bridge moda? Ali nije ni bitno - sve dok radi kako treba.

Ja sam imao slican problem kod mojih sa ovim ruterom,pa su mi neki pisali da moj cisco kao drugi ruter nema tu opciju.
Ima opciju da radi u bridge mode-u,namestim ga,radi 2 dana i pukne,ni restart ne pomaze.
Ima da im bacim taj telekomom ruter i turim 2 cisca i kraj.

Nazad
Vrh Dno