Šta je novo?

HG552a1 i port forwarding?

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Da li je ikako moguce da se na ovom ruteru otvore portovi a da se ne aktivira DMZ? Prvo, ne zelim da su mi svi portovi otvoreni, a i da je to jedino resenje, nikako ne mogu da stavim dve ip adrese u DMZ. Imam 3 racunara u mrezi, otvorio portove za svaki IP posebno, ali nijedan port checking tool ne vidi da su otvoreni. Tek kad stavim adresu u DMZ tek onda ih otvori. Ima li nacina da se ovo zaobidje, uzasno me nervira? Svaki racunar ima svoju adresu (x.x.x.2, x.x.x.3 itd), isto kao i na prethodnom HG520c ali na ovom budjavom kinezu je to sad drugacije

Prilozi

• hg552a1.jpg
    hg552a1.jpg
    220.5 KB · Pregleda: 716
isti djavo kinez je i jedan i drugi, a sto se tice otvaranja porta, ja sam imao takav model, mislim da si ih cak i otvorio sa tim podesavanjima na slici, al da bi to video moras listenovati taj port, pa tek onda proveriti sa canyouseeme.org

Ova kombinacija kod mene šljaka na utorrent.

Prilozi

• slika109.jpg
    slika109.jpg
    104.1 KB · Pregleda: 504
Ma jok, i dalje nece. Cemu sluzi ovaj port mapping ako ne radi ***?

Naravno da jesam. Imao sam gomilu raznih rutera do sada, tako da mi nije prvi put da dodeljujem portove kompovima u mrezi. "Najsigurniji" nacin da proverim da li su mi portovi otvoreni mi je Apex DC++, jer ako u njemu ne radi search, znam da nesto nije u redu. Cim stavim svoju ip adresu DMZ, odmah proradi. Bez DMZ-a i dalje nece. Uzasno me nervira

Ja sam jednom prijatelju podesavao za video nadzor, isti router, koliko se secam "Remote Host" treba da ostane prazno, jer ako ukucas neki IP onda on forwarduje iskljucivo sa tog IP-ja. Probaj pa javi da li radi. Ako nece da prihvati prazno polje onda idu sve nule (0.0.0.0) ili slicno - imas na internetu uputstvo (http://portforward.com/) pa pogledaj.

Meni radio normalno 3 meseca i sada zabo nece da mi radi torrent a fora koristio sam ova podesavanja od gore i radilo je... kakva glupost..

Izvinjavam se nisam stigao da editujem, imam jos jedan problem ako iko zna sta to moze biti... dobijam gesku "DNS address could not be found." znaci pokusao sam drugi pretrazivac reinstal chroma , menjao komp ma havarija recimo fejs radi 20 minuta i probam chet ukucam nesto samo nece kliknem f5 on DNS address could not be found. i tako u kurg , onda ne radi 20 30 minuta pa proradi i tako i more drugih sajtova, i to sve bez ikakvih pravila,...

Nazad
Vrh Dno