Šta je novo?

HG532e port forwarding

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
može li neko slikovito da mi objasni kako da uradim port forwarding za gore pomenuti model?

Pokušavam, na njihovoj slici je External Port: 5800, na mojoj imam External start port i External end port, pa gde da ubacim 5800?

Edit: sada vidim na nekim drugim sajtovima da treba da se stavi i na početak i na kraj 5800.

Poslednja izmena od urednika:
Na slici sajta je

1.png

Kod mene traži Internal host:

2.png

Obrati paznju da su se ljudi zalili da taj ruter ima problema sa pamcenjem forwarding pravila, nakon restarta rutera, pravila vise ne vaze iako ih ima u listi.

Još da pitam gde se gleda IP kompa na kojem je uTorrent i neću da smaram više.

Edit: i da li mora da se stavi firewall na off?

Poslednja izmena od urednika:
Na računaru idi na run, kucaj cmd i u command promptu kucaj ipconfig -all.

Hajde proveri kada isljucis i ponovo ukljucis ruter da li port forwarding i dalje radi.
Mada vidim da je tebi ukljucen Automatic Port Mapping.

Uradio sam Reset, port forwarding radi ok.

Isključio, uključio port forwarding radi ok.

Ovaj ruter je jedno najobicnije smece!
Port forwarding radi samo preko DMZ, pojedinacni port nije moguce forwardovati!
Jos gubi podesavanja posle rebootovanja!

Pre nedelju-dve je bio neki update firmware-a, dodali su nesto opcija, recimo Downstream max rate i Upstream max rate podataka nije bilo a sa da su tu.
jel se situacija sa port forwardingom promenila?

Ja nemam te podatke u ruteru.
Pogledaj tvoju verziju firmwarea pa uporedi sa mojom

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    26.4 KB · Pregleda: 338
  • Untitled2.png
    Untitled2.png
    17.7 KB · Pregleda: 228
Poslednja izmena:
Da, kod mene je novija verzija softvera, posto ovaj ruter po default-u ima ukljucen neki remote managment koji telekom-u omogucava da flashuje firmware daljinskim putem ne bih ni primetio da se to dogodilo da se modem nije u jednom momentu restartovao pa sam hteo da proverim parametre linije. Tada sam primetio da su ubacili Max rate koga nije bilo, ali port forwarding ne koristim jer mi automatika za torrente zavrsava posao.

Prilozi

• verzija2.jpg
    verzija2.jpg
    142.2 KB · Pregleda: 252
  • verzija.jpg
    verzija.jpg
    67.5 KB · Pregleda: 180
Poslednja izmena:
Da, razlika je u poslednje 2 cifre - kod tebe je 28 a kod mene 27.
Video sam opcije u polju CWMP i to sam gasio u nadi da cu ga spreciti da kupi default postavke iz sistema ali mislim da ne radi.
Ponovo cu ih upaliti u nadajuci se da ce za 2 dana kontaktirati server i skinuti novi fw.
Najgore je sto imam tp-link adsl ruter koji radi odlicno a zbog pajsera u Telekomu ne mogu da ga koristim jer ne daju pppoe password.

Nazad
Vrh Dno