Šta je novo?

hg530 - AP konekcija nema net-a ;(

mishop

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2007
Poena
310
Malo cudan problem a i postavka.

Pošto je radaljina izmedju ruter i klijenata oko preko 200m u igru sam ubacio 2 ap-a, sve radi samo nema neta.
hg530 1. lan ukljucne komp (ima neta)
hg530 2. lan ap (klijent 192.168.1.99) - ap (*.100) - laptop, konektuje se na ap(*.100) dhcp sa hg-a mu dodjeli adresu *.3 ping hg-a 4ms, ali nema neta.

kada pridjem i konektujem se preko wifi neta ima automatski, ali preko ap-ova nista.
Portove sam otkljucao, pc ima neta u bilo koji lan port kad stavim, ali sve sto ide preko ap-ova zavrsava na hg-u.

Ima li neko ideju sta sam mozda zaboravio da uradim?

Na AP-u ugasi dhcp i kao lan ip postavi rucno adresu sa tim da ti gateway bude hg530, takodje probaj da stavis google dns rucno 8.8.8.8 ili 8.8.4.4

dhc ugasen na ap-ovima, nazanacio sam da dobija ip sa hg-a. Podesavao sam na ap-ovima i sa i bez gw, konekcija sa hg-om funkcionise ali neta nema :(

Nemoj da koristis automatsko dobijanje adrese za AP vec stavi adresu rucno. Tu lepo postavi i adresu gejtveja kao adresu od hg530 takodje stavi rucno DNS. Msm da je u pitanju greska sa DNS-ovima. Takodje uradi ipconfig/all na racunarima koji su nakaceni na AP.

ma sve to radi ok, ping 4ms,
nego glupost je u pitanju. Izvruno sam ap-ove (nece u kontra smijeru)
rjsenje se zove bridge :D + wds

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno