Šta je novo?

Hexen - Edge of chaos

alex303

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.04.2005
Poena
2,425
Već 4 godine u razvoju. Nadam se da će ovo biti gotovo u skorije vreme. I nadam se da ovde ima ljudi koji su igrali originalni Hexen.

Link.

Evo i par ingame screenshotova.

shot15.jpg

shot17.jpg

shot03.jpg

shot19.jpg

shot10.jpg

Svi ovi skrinovi su nadam se neka vrsta koncepta.
Nego ja bi vishe voleo da prave novi Heretic, mada moze i Hexen.

Graficki za danasnje pojmove ovo je katastroficno, ali ipak to je Hexen :)
4 godine? Duke Nukem anyone?

Svi ovi skrinovi su nadam se neka vrsta koncepta.

Kakav crni koncept. To su pravi ingame screenshotovi. Uskoro stiže i trailer. Već ima nekoliko na youtube samo što su iz rane alpha verzije.

Nego ja bi vishe voleo da prave novi Heretic, mada moze i Hexen.

Eh to bi i ja voleo. Ali od toga nema ništa. John Romero je bio započeo Hectacomb, pa je prešao u drugi tim, i na kraju k1ta. Isto važi i za Heretic.

Graficki za danasnje pojmove ovo je katastroficno

Valjda kapiraš i sam da ovo u startu nije ni zamišljeno kao nešto što grafički treba da ubija ili da bude konkurentno današnjim igrama. Ja očekujem samo onaj stari dobri Hexen atmosphere i gameplay. A tech4 engine će svoje odraditi sasvim solidno.

ali ipak to je Hexen :)

Da. Jedva čekam da ponovo uzmem wrathiverge i da izvrćem creva. Gibs anyone ?

4 godine? Duke Nukem anyone?

4 godine i + imaj na umu ta je ovo totalna konverzija za doom 3. Expansion pack if you will.

grafika je sasvim prihvatljiva, samo da muzika i atmosfera budu kao stari hexen....

Grafika je ko iz 2003 - blagi užas s obzirom na to koliko sve ispolirano danas može biti.

Ali koga briga ako je to stari dobri Hexen :)

Sa obzirom da je free igra, tj konverzija Dooma 3 ovo je fenomenalno! :)

Joj sto me uhvati nostalgija? Jedva cekam. Nadam se da ce imati staru dobru atmosferu. Evo demoa za one koji bi da se prisete. Hexen demo

Poslednja izmena:
Već 4 godine u razvoju. Nadam se da će ovo biti gotovo u skorije vreme. I nadam se da ovde ima ljudi koji su igrali originalni Hexen.

Link.

Evo i par ingame screenshotova.

shot15.jpg

shot17.jpg

shot03.jpg

shot19.jpg

shot10.jpg

Igrao vise puta. Kad se setim da Hexen nije hteo da radi sam 8Mb memorije, vec samo sa 16Mb.
Kad se setim onog zvona, kojeg sam trebao da lupim, da bi na tamo nekom nivou portal bio otvoren.

Kakav crni koncept. To su pravi ingame screenshotovi. Uskoro stiže i trailer. Već ima nekoliko na youtube samo što su iz rane alpha verzije.

Eh to bi i ja voleo. Ali od toga nema ništa. John Romero je bio započeo Hectacomb, pa je prešao u drugi tim, i na kraju k1ta. Isto važi i za Heretic.

Valjda kapiraš i sam da ovo u startu nije ni zamišljeno kao nešto što grafički treba da ubija ili da bude konkurentno današnjim igrama. Ja očekujem samo onaj stari dobri Hexen atmosphere i gameplay. A tech4 engine će svoje odraditi sasvim solidno.

Da. Jedva čekam da ponovo uzmem wrathiverge i da izvrćem creva. Gibs anyone ?

4 godine i + imaj na umu ta je ovo totalna konverzija za doom 3. Expansion pack if you will.
Pa razumem ne moraju igre da izgledaju dobro ali ovo izgleda na slabijem nivou od Unreal 2.5 Engine-a.

Heretic i Hexen su bile odlicne igre, jedva cekam novi Hexen.

Nisam kliknuo na link pa nisam video da je free, tako da je onda ovo sasvim OK - poklonu se u zube ne gleda

Za one (poput mene) koje mrzi da kliknu na link evo jedne male bitne informacije ispod:

In order to play this game you will need to have the fantastic game called Doom3 installed which was released end of 2004 by ID Software

Shto Doom 3 engine. Ako su bash zeleli IdTech mogli su Quake Wars da moduju.
P.S.Ovo mi opet deluje ruzno za Doom 3 engine.

Sve nade polažem u ovaj mod.
Bolje i da izgleda zastarelo (ali meni ne smeta ja volim Doom 3),a da bude kvalitetno,nego da bude lepo a smorno kao mnogo toga u zadnje vreme.

E jeste,valjalo bi neko i Heretic-a da se seti i odradi kao remake ili mod...

Ne razumem šta je to ružno na ovim screenshotovima? Jel shvatate da se radi o dark fantasy svetu, ovo nije Crysis i ne treba da ide na fotorealizam. Boje su fine, depth of field lepo maskira daljinu, ništa ne štrči ružnoćom, sve u svemu sasvim korektno.

Šta znam - da mi daš SS ove igrice bez naziva i da me pitaš kada je izašla rekao bih 2002-3 najkasnije.

Nije problem u tome kako treba da izgleda igra, već to što izgleda kako izgleda može da se ispolira tako da teksture budu... u nedostatku boljeg izraza - savremenije - nežnije ivice, živopisnije teksture, pogledaj pozadinu kako je odradjena.

I da se razumemo, nisam od onih koji pate za grafikom, uvek mi je gameplay na prvom mestu tako da obično i ne komentarišem graifku. Ali ako je dotle došlo da i meni "zasmeta" (ne u smislu da neću da je igram) onda nešto očigledno nije u redu :D

Osvetljenje na zadnja 3 skrina su jednostavno u rangu pochetne animacije Heroes 3. Prvi skrin moze da prodje, ono oruzje lepo izgleda, texture i modeli me podsecaju na Gothic 2/Enclave i ono oruzje sa okom izgleda totalno retardirano.

Ali poznajući sve ljubitelje Hexena, imam utisak da ih nešto i zabole za grafiku jer će u svakom slučaju biti bolja od prvobitnog Hexena pa i Heretica... valjda :D

Ja nekako stičem utisak, s obzirom da je u pitanju Doom3 mod, zar je moguće da je grafika toliko napredovala za ovih par godina da već sad Doom3 izgleda loše grafički?

Poslednja izmena:
Ja nekako stičem utisak, s obzirom da je u pitanju Doom3 mod, zar je moguće da je grafika toliko napredovala za ovih par godina da već sad Doom3 izgleda loše grafički?
http://hudm1012008.files.wordpress.com/2008/12/doom3.jpg
ne treba vam ne znam kakav vid da provalite da ovo nema veze sa grafikom doom 3,doom 3 ima bar 10x bolju grafiku,ova grafika je monstruozno losa za danjasnje standarde,ovo cje leteti na voodoo 3 :D.Sudecji po vasim pricama grafika ocigledno necje igrati nikakvu ulogu(u protivnom developeri mogu kolektivno da se samozapale),vecj atmosfera i gameplay.Nisam igrao Hexen nikada,heretic jesam,i kec i dvojku,fantasticne igre.Priznajem,ja sam se sto se tice grafike jako razmazio,i pored gameplaya,grafika mi je izuzetno bitna.

Poslednja izmena:
Alooo ljudi u pitanju je free mod za Doom 3! :)

Ima dosta drugih free modova koji bolje izgledaju.
Meni se Hexxen nije svidjao zbog izbora likova, iz nekog razloga mi se takve opcije kada sam ga igrao pre 4-5 godina nisu svidele, mada mozda skinem onaj Pack sa starim pucachinama pa da odigram josh jednom.

Tako mi i treba kada postujem pre nego što izguglam :D

Ovo veze nema sa doom3 majke mi i ako će onako grafika ispasti, onda stvarno ko da su preuzeli texture od originalnog Hexena i samo ih onako amaterski ispolirali, nema drugog objašnjenja :d

Mogu samo reći, da su Hexen i Hexen2 igre kakve se više nikada nece napraviti ponovo.
To su igre koje su bila remek dela u tadasnje vreme, i mnogo kasnije (bar za mene). Ko god je igrao Hexen u dos-u i ako je imao te srece da ima neku bolju zvucnu karticu, kao naprimer Creative AWE 64, zna na sta mislim.
Muzika, Ambijent pa i grafika je bila neverovatna.
Inače igru sam presao (Hexen), da ne lažem minimalno 100-tinak puta, sto single, sto cooperative, iz DOS-a iz Windowsa, i sada kada je igram, uvek je zanimljiva, i nikada nece biti dosadna, pogotovo cooperative.
Što se tiče moda, jedva čekam da se završi, i mislim da će biti opasno dobar. Grafika je po meni i više nego dobra, i sada da uzmem da igram onaj prvi hexen za DOS, i ta grafika mi neće biti ružna, jel to je HEXEN.
Nadam se samo da će muzika ispratiti grafiku, i da će težina zagonetki biti kao i u starom dobrom HEX-u (koji je bio, po zagonetkama dosta težak).
Nadovezo bih se na onu priču od ALEX303; Ja ne mogu da dočekam da vidim ono 4-to Cliric-ovo oružje sa duhovima, kako izvrće creva, a bogami i Mage-ova struja me interesuje kako ljušti, ma sve je odlično.
Neprevaziđeno...

Muzika na samom sajtu obećava, moram priznati :)

Pa kao Fan hexena naravno da cu igrati ,ali mi ovo po SC-ovima deluje blagi uzas,barem sudeci po grafici,samo pogledaj txture na kemnenju na 1.slici,bljak ...

grafila... %$^$%@# vas grafika. i dan danas je Hexen 2 bolja igra od 90% ovoga sto izlazi. Ako ne mozete da svarite grafiku gledajte dalje od ovoga i kraj.
U svakom slucaju jedan od najboljih fan-modova ove velicine po ovome sto sam do sada video.

Hahaha, bolja od 90% igara, ROFLMAO
Uvek su stare igre bolje od novih, a za to je zasluzna nostalgija koja chini da pamtimo samo bolje trenutke igranja, a one dosadnije malo zaboravimo. Kada bi sada igrao opet Hexxen 2 shvatio bi da igra nije bolja od 90% igara shto je izashlo posle nje, daleko od toga da nije dobra, vec bi samo ponovo uvideo odredjene mane.

http://www.korax-heritage.com/

Ovaj mod igram i dan danas. Dosta poboljšana grafika. Koristi OpenGL i Direct3D. Svetlosni efekti su strava. I skoz je promenjen način igranja. Skuplja se zlato i srebro. Imate lika kome nadograđujete atribute kao što su snaga, brzina...itd. Shop u kome kupujete artifacte. Odličan mod, morate odigrati.

Jel moze neki hint kako da pokrenem ovaj korax mod? Nikako ne mogu da ga nateram da radi :S:

Poslednja izmena:
Potreban ti je originalni Hexen.wad. Njega staviš u neki dir i u taj dir raspakuješ mod i to je to.

Vrh Dno