Šta je novo?

Heroes V-Tribes of the east

DAS

Slavan
Učlanjen(a)
12.10.2006
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i7-13700F / Arctic Liquid Freezer II 280
Matična ploča
ASRock Z790 PG Riptide
RAM
Kingston Fury Renegade RGB DDR5 32GB 6400MHz CL32
GPU
Palit GeForce RTX 4080 GameRock OC
Storage
Lexar NM790 2TB
PSU
Seasonic Prime Snowsilent 750W Titanium
Kućište
Thermaltake Level 20 GT
Monitor
Dell Alienware AW3423DW
Miš & tastatura
Corsair K63 Wireless / Dark Core RGB Pro SE
http://mightandmagic.us.ubi.com/

Najvise mi se svidelo ovo:

"New Upgrade Level: Every creature in the Heroes V universe will get a an alternative upgrade level, increasing the total number of creatures in the Heroes of Might & Magic V line to over 170! These powerful new abilities are sure to become an integral part of your combat tactics."

Jel igra neko uopste stare dobre heroje?

Poslednja izmena:
ја волим да с времена на време инсталирам тројку... некако има више шмека и духа од петице (о четворци да не причам) једино што ми смета је што нема неки моћан чувар у замку (као у дисајплсима).

ја волим да с времена на време инсталирам тројку...

Ja je nikada nisam ni obrisao (mislim na 3)!!! Definitivno bi trebalo tim ljudima koji prave ovakvu vrstu igara objasniti da je treca dimenzija ono što uništava igru (em što je komplikuje, em je usporava, a da nepričamo da je zahtevnost 5x veća).

Ne slazem se da treca dimenzija unistava igru,jednostavno to je evolucija,to mora tako,i to nema mnogo veze sa igrivoscu.
A sto se tice tih komentara da je cetvrti deo los-ovo moze da kaze samo neko ko je instalirao Heroes IV,video ga i obrisao (a ne zna ni on zasto)a nije mu dao sansu.Jednostavno,iz vise razloga Heroes IV je najnapredniji nastavak,petica je vracanje unazad,mada meni se svidja jer ima neke ideje koje poboljsavaju gameplay.
Heroes V je vise nastavak na treci deo nego na cetvrti i kao takav ima svega sto je imao cetvrti deo ali i mnogo vise i od toga.I zato ne vidim razlog zasto se ne bi igrao,pogotovo kada bude izasao ovaj dodatak koji ce uneti novu dimenziju u igru.

Ne slazem se da treca dimenzija unistava igru,jednostavno to je evolucija,to mora tako,i to nema mnogo veze sa igrivoscu.

Naravno da ima veze. Partije u herojima 3 se zavrse za 20-30 minuta, ovde zbog užasne sporosti i kompleksnosti traju i po 3 sata :wall: Mislim koji će mi očin 3d i šarene gluposti, meni i jeste poenta da što manje čekam, da to što brže napreduje!!! Da nepričam što na učitavanje između poteza prođe večnost!!!

A sto se tice tih komentara da je cetvrti deo los-ovo moze da kaze samo neko ko je instalirao Heroes IV,video ga i obrisao (a ne zna ni on zasto)a nije mu dao sansu.

O čemu ti to?!? Ja sam prvi prešao i osnovni deo, a potom i ekspanzije (jednu čak i 2 puta) i ostajem pri tome da ta igra nezaslužuje da nosi naziv Homm (barbarin iz šuta ubio 20 crnih zmajeva, mislim daj bre mani gluposti). Jednostavno je đubre.

Jednostavno posle svega ovog neznam na koga više besan da budem: da li na one što naprave dobru igru pa nam onda zagorčaju život i smore nas sa njenih xxx identičnih nastavaka (npr. tomb raider, rezident...), ili na one što naprave odličnu igru, pa se onda počnu praviti pametni i upropaste nastavak(e) :mad:

Poslednja izmena:
Sto se tice trece dimenzije: to sto pricas je suludo,tada sam imao bartona 250+,giga rama i 6600GT i petica je radila lepo,jedino je usporavalo prilikom zumiranja sto se i ovako nije cesto radilo.Tako da tu pricu kako partije duze traju zbog 3D grafike mozes nekom drugom da prodajes! Jednostavno gigabajt memorije je obavezan,ostalo nije toliko bitno(smanjis grafiku i to je to).To da se trojka zavrsavala za 20-30 minuta a petica zbog sporosti za vise sata je najveca glupost koju sam cuo u skorije vreme.Sve zavisi od velicine mape,cak mogu da kazem da su partije u petici krace,sto zbog manjih mapa nego u trojci,sto zbog malo drugacijeg gameplaya.Ne pricam napamet-igrao sam heroje jos od prvog dela i to ne samo kampanje vec i sa drustvom nebrojene partije!
E sad za cetvorku: ono sto sam napisao nisam mislio na tebe nego uopste.A vidim ja da si ti igrao samo kampanju kad pricas to za varvarina koji ubija po 20 zmajeva.Da li si nekada igrao sa vise igraca Heroes IV? Videces da tako ne moze da se nabudzi heroj koji je neunistiv.Jednostavno,taj heroj iz kampanje je na x misija pokupio sve zive bustere za attack i defense a to ne moze da se uradi u mapama kad igraju vise igraca cak i na najvecim(zanfa's chalange).

Sto se tice trece dimenzije: to sto pricas je suludo,tada sam imao bartona 250+,giga rama i 6600GT i petica je radila lepo,jedino je usporavalo prilikom zumiranja sto se i ovako nije cesto radilo.Tako da tu pricu kako partije duze traju zbog 3D grafike mozes nekom drugom da prodajes! Jednostavno gigabajt memorije je obavezan,ostalo nije toliko bitno(smanjis grafiku i to je to).To da se trojka zavrsavala za 20-30 minuta a petica zbog sporosti za vise sata je najveca glupost koju sam cuo u skorije vreme.Sve zavisi od velicine mape,cak mogu da kazem da su partije u petici krace,sto zbog manjih mapa nego u trojci,sto zbog malo drugacijeg gameplaya.Ne pricam napamet-igrao sam heroje jos od prvog dela i to ne samo kampanje vec i sa drustvom nebrojene partije!
E sad za cetvorku: ono sto sam napisao nisam mislio na tebe nego uopste.A vidim ja da si ti igrao samo kampanju kad pricas to za varvarina koji ubija po 20 zmajeva.Da li si nekada igrao sa vise igraca Heroes IV? Videces da tako ne moze da se nabudzi heroj koji je neunistiv.Jednostavno,taj heroj iz kampanje je na x misija pokupio sve zive bustere za attack i defense a to ne moze da se uradi u mapama kad igraju vise igraca cak i na najvecim(zanfa's chalange).

Preglednost Djole, fali joj preglednost :p

Trojku vidis lepo ko covek sta ima na mapi i znas sta hoces da uradis, u petici dok jadan ukapiras sta si video (pod uslovom da si uopste video sta ima da se vidi) prodje ti pola zivota :d

Presao sam sve moguce HoMM nastavke/dodatke/ekspanzije i igrao dosta sa ortacima. Svi se slazu da jedino trojka vredi, cetvorka je marginalno podnosljiva, a petica je tesko nje... ocu reci nije pregledna :d

U petici potez protivnika (narocito ako ih ima maksimalan broj) traje prilicno dugo i na 2 Gb memorije, dalje, tvoj potez traje duze nego u trojci zbog zumiranja, okretanja kamere... Ne mogu da zamislim hot seat sa ogranicenjem vremena na 1-2 minuta u HommV.
Trojka u hot seat-u se igra kao partija saha, prvih 10-ak poteza odradis unapred nauceno "otvaranje" i tek onda pocinje prava igra, bolji random map generator, bolji heroji...
O HommIV stvarno ne treba trositi reci. Veliki korak nazad u odnosu na III :smash:

DAS: druže neću da ulazim u dalju raspravu, očigledno svako ima svoje mišljenje o igri, baš kao i u drugim stvarima, a o ukusima se neraspravlja. Inače, vrlo lako mogu da ti dokažem da FPS u herojima 5 pada do nekih 11 pod određenim uglovima kamere (da nemisliš da je zbog mašine reću ti da je probano na 8800gtx, 2gb rama, c2d 2800mhz). A da su partije kraće to me nemožeš ubediti, jel sa istim prijateljem igram heroje 3, probao sam par puta i heroje 5 i ko što rekoh na najmanjoj mapi smo se cimali par sati dok ga nisam dobio! :wave:

Preglednost Djole, fali joj preglednost :p

Trojku vidis lepo ko covek sta ima na mapi i znas sta hoces da uradis, u petici dok jadan ukapiras sta si video (pod uslovom da si uopste video sta ima da se vidi) prodje ti pola zivota :d

Presao sam sve moguce HoMM nastavke/dodatke/ekspanzije i igrao dosta sa ortacima. Svi se slazu da jedino trojka vredi, cetvorka je marginalno podnosljiva, a petica je tesko nje... ocu reci nije pregledna :d

Ljudi,pricate takve kojestarije da je to strasno! Kakava bre preglednost,kako se meni ne desava da propustim nesto na mapi.Ako ne znas da igras igru,onda joj to ne pripisuj kao nedostatak.Jednostavno,fora je da igras i posle ces se navici i neces propustati nista.

U petici potez protivnika (narocito ako ih ima maksimalan broj) traje prilicno dugo i na 2 Gb memorije, dalje, tvoj potez traje duze nego u trojci zbog zumiranja, okretanja kamere... Ne mogu da zamislim hot seat sa ogranicenjem vremena na 1-2 minuta u HommV.
Trojka u hot seat-u se igra kao partija saha, prvih 10-ak poteza odradis unapred nauceno "otvaranje" i tek onda pocinje prava igra, bolji random map generator, bolji heroji...
O HommIV stvarno ne treba trositi reci. Veliki korak nazad u odnosu na III :smash:

Jao,kakvi argumenti,ne verujem!Ma kakva memorija i potez protivnika,o cemu i pricas? Kakve veze ima koliko komp igra dugo turn? Igraj sa zivim igracima,to je i poenta heroja.
A ovo za sah,pa ko kaze da i cetvorka i petica nisu takve! Ako igras istu mapu vise puta,pocetak ce ti biti manje-vise isti.
"Bolji heroji" - sta li ovo znaci??

DAS: druže neću da ulazim u dalju raspravu, očigledno svako ima svoje mišljenje o igri, baš kao i u drugim stvarima, a o ukusima se neraspravlja. Inače, vrlo lako mogu da ti dokažem da FPS u herojima 5 pada do nekih 11 pod određenim uglovima kamere (da nemisliš da je zbog mašine reću ti da je probano na 8800gtx, 2gb rama, c2d 2800mhz). A da su partije kraće to me nemožeš ubediti, jel sa istim prijateljem igram heroje 3, probao sam par puta i heroje 5 i ko što rekoh na najmanjoj mapi smo se cimali par sati dok ga nisam dobio! :wave:

Gledaj druze,slazem se ja da o ukusima ne treba raspravljati,ali ako je neko toliko voleo da igra heroje(kao ja na primer),i pojavi se nastavak i lik ga staruje i kaze "ma ovo je ******"(a znam x ovakvih primera),bez upustanja u samu igru,onda mogu da kazem da tu vise nisu ukusi u pitanju vec ZATUCANOST! Ne mogu da razumem,znaci izadje nastavak tvoje omiljene igre,logicno je da ces da se radujes,da ces da igras,da provaljujes igru itd.
A ovo za harware-sku zahtevnost,pominjes 8800GTX-mislim strasno! Pa ovo je turn-based strategija,nije CRISIS! Igrao sam na masini na kojoj sam naveo i to mnogo vise nego ti,i sve je radilo lepo i to na max,osim to sto kazes kad zumiras.Medjutim to zumiranje se retko radi,kasnije kad naucis gde je koji predmet ne moras vise to ni da radis.Veruj mi ovo ti nije nikakav argument.
Ni za duzinu igre nisi u pravu-pitaj koga hoces ko je igrao obe igre da se heroji 5 krace zavrsavaju od trojke.I sam si rekao da si "probao",kad bi igrao duze navikao bi se i posle bi islo daleko brze.Jednostavno,u petici ne postoji ni jedan elemen koji bi igru ucinio duzom,vec upravo suprotno.

Poslednja izmena:
Gledaj druze,slazem se ja da o ukusima ne treba raspravljati,ali ako je neko toliko voleo da igra heroje(kao ja na primer),i pojavi se nastavak i lik ga staruje i kaze "ma ovo je ******"(a znam x ovakvih primera),bez upustanja u samu igru,onda mogu da kazem da tu vise nisu ukusi u pitanju vec ZATUCANOST! Ne mogu da razumem,znaci izadje nastavak tvoje omiljene igre,logicno je da ces da se radujes,da ces da igras,da provaljujes igru itd.
A ovo za harware-sku zahtevnost,pominjes 8800GTX-mislim strasno! Pa ovo je turn-based strategija,nije CRISIS! Igrao sam na masini na kojoj sam naveo i to mnogo vise nego ti,i sve je radilo lepo i to na max,osim to sto kazes kad zumiras.Medjutim to zumiranje se retko radi,kasnije kad naucis gde je koji predmet ne moras vise to ni da radis.Veruj mi ovo ti nije nikakav argument.
Ni za duzinu igre nisi u pravu-pitaj koga hoces ko je igrao obe igre da se heroji 5 krace zavrsavaju od trojke.I sam si rekao da si "probao",kad bi igrao duze navikao bi se i posle bi islo daleko brze.Jednostavno,u petici ne postoji ni jedan elemen koji bi igru ucinio duzom,vec upravo suprotno.

Ej, ti otvorio thread da nas 'prosvetlis' i nabijes broj postova, a mi naseli ko mu*ci :p

A ono tvoje "ZATUCANOST", pa.... ovaj, kako da kazem.... sam si ga rek'o :d :d

Ljudi,pricate takve kojestarije da je to strasno! Kakava bre preglednost,kako se meni ne desava da propustim nesto na mapi.Ako ne znas da igras igru,onda joj to ne pripisuj kao nedostatak.Jednostavno,fora je da igras i posle ces se navici i neces propustati nista.

Ako si mi reko da ne znam da igram Heroje :D

A da se naviknem po cenu da ostanem slep pored ochiju, fala lepo. :D

Jao,kakvi argumenti,ne verujem!Ma kakva memorija i potez protivnika,o cemu i pricas?
Evo ovako. Ako igras sa jednim "zivim" i 6 "mrtvih" :p igraca, dok onih 6 odigra svoj potez prodje vise vremena nego sto su neki od nas navikli u HommIII. Dalje, prakticno je nemoguce u multiplayeru ograniciti vreme za potez na 1-2 minuta, jer objektivno za to vreme ne moze da se odigra.
"Bolji heroji" - sta li ovo znaci??
To znaci da u HommIV, nemas uopste izbor heroja (imas samo dve klase, a razlike medju njima su samo u imenima). U HommV imas po 8 heroja od kojih se ni jedan ne izdvaja, dok u HommIII imas po 16 od kojih svako ima nekog svog favorita. Uprosceno receno, za IV i V mi je prilicno svejedno koji ce mi biti glavni heroj, dok u III volim da igram samo sa odredjenim herojima (razliciti ljudi imaju razlicite favorite medju herojima). Ne kazem da toga nema i u V, ali ne onako kao u III.

Mozda si ti upravu za sve ovo sto tvrdis, ali ocigledno da igri (V) nesto fali kada ljudi koji godinama vec igraju III, tako brzo odustanu od nove igre.
Trojka+WOG nesto najbolje ;)

To znaci da u HommIV, nemas uopste izbor heroja (imas samo dve klase, a razlike medju njima su samo u imenima). U HommV imas po 8 heroja od kojih se ni jedan ne izdvaja, dok u HommIII imas po 16 od kojih svako ima nekog svog favorita. Uprosceno receno, za IV i V mi je prilicno svejedno koji ce mi biti glavni heroj, dok u III volim da igram samo sa odredjenim herojima (razliciti ljudi imaju razlicite favorite medju herojima). Ne kazem da toga nema i u V, ali ne onako kao u III.

Mozda si ti upravu za sve ovo sto tvrdis, ali ocigledno da igri (V) nesto fali kada ljudi koji godinama vec igraju III, tako brzo odustanu od nove igre.
Trojka+WOG nesto najbolje ;)

Odavno nisam palio HOMM3,ali sam prilicno sigurran da nema 16 heroja po rasi.Inace,petica je vrlo slicna trojci jer i u njoj heroji imaju speciality.Mogu da ti kazem da je u petici taj specialty mnogo upotrebljiviji nego u trojci-u trojci imas brdo heroja koji ne sluze nicemu sto se tice specialty-ja,dok je u petici taj procenat manji.Slazem se ja da razliciti ljudi vole razlicite heroje,ali ti ljudi koje si ti naveo igraju jedan te isti heroes 3 i to im je problem.
Ista je situacija i u petici,ja sam ga pikao sa drugarima i svako je zavoleo nekog svog heroja.
Kazem ti jedini problem je da se igra,a heroji ce se vec naci.

@Stojcha: briga mene za postove,jednostavno,otvorio sam thread zato sto novi dodatni disk mnogo obecava-pa zamisli koliko je vremena i truda potrebno da se za svaku jedinicu u igri ubaci jos jedan alternativni upgrade i da se sve to izbalansira! Novu rasu,predmete,sposobnosti da i ne pominjem.
E sad sto ste vi poceli da spamujete kako su losi svi heroji posle trojke,sta da ti kazem,branicu se dok god niste u pravu! :wave:

Ih,pa ja u petici sa Infernom ne znam za kog heroja da se odlucim,svi su skoro extra.
E dobro je sto si stavio ovaj link-kazi mi kad je u trojci mogla da se upotrebi ballista? I samim tim ovaj heroj Christian? Pa onda ovi heroji kojima je speciality neka slabija jedinica? U petici slabije jedinice igraju veliku ulogu,zato sto su jace i zato sto se zamak teze razvija pa vecih lvl jedinica imas manje. A u petici za balistu imas vise specialty-ja,kao i skillova,plus kod razlicitih rasa imas jos razlicitih dodatnih skillova za balistu,sto znaci da je ista i te kako upotrebljiva.

Ih,pa ja u petici sa Infernom ne znam za kog heroja da se odlucim,svi su skoro extra.
E dobro je sto si stavio ovaj link-kazi mi kad je u trojci mogla da se upotrebi ballista? I samim tim ovaj heroj Christian? Pa onda ovi heroji kojima je speciality neka slabija jedinica? U petici slabije jedinice igraju veliku ulogu,zato sto su jace i zato sto se zamak teze razvija pa vecih lvl jedinica imas manje. A u petici za balistu imas vise specialty-ja,kao i skillova,plus kod razlicitih rasa imas jos razlicitih dodatnih skillova za balistu,sto znaci da je ista i te kako upotrebljiva.

Za pocetak, ja sam takodje jedan od onih koji su odigrali sve sto ima homm u imenu, znaci 1-5, sve addonove, expanzije, dodatne kampanje i sl, a na racunaru imam trajno instaliranu samo trojku.
I pored toga moram reci da sam se do ovoga uglavnom slagao sa tobom, iako mi je trojka najdraza i najzanimljivija, cetvorka je bila hrabar pokusaj da se unese nesto novo i prosiri postojeci koncept (propao pokusaj, ali ipak hrabar) a petica je pokusala da vrati stari smek sa dodatkom novih stvari i 10 godina novijom tehnologijom. Niko ko je samo startovao i odigrao par sati ne bi trebalo da sudi o nijednom od ovih nastavaka.
Medjutim, posle ovog komentara za christiana i balistu pitam se da nisi ti tako ocenio trojku? Slazem se da nema heroja bez multiplayera protiv ljudi, a da si igrao vise trojku u tom kontextu na recimo small/medium mapama video bi da i christian i balista imaju upotrebnu vrednost, a ovaj komentar za slabije jedinice ti ne bi verovatno ni pao na pamet. Sem na xl mapama multiplayer partije u trojci resavaju jedinice 1-5 lvl. Na small/medium mapama jedinice 1-3 lvl.
Svi naravno i dalje imaju prava na svoj ukus i da igraju ono sto im je najbolje/lepse/zanimljivije. Odo da dodam ovu expanziju u download wishlist :wave:

Za pocetak, ja sam takodje jedan od onih koji su odigrali sve sto ima homm u imenu, znaci 1-5, sve addonove, expanzije, dodatne kampanje i sl, a na racunaru imam trajno instaliranu samo trojku.
I pored toga moram reci da sam se do ovoga uglavnom slagao sa tobom, iako mi je trojka najdraza i najzanimljivija, cetvorka je bila hrabar pokusaj da se unese nesto novo i prosiri postojeci koncept (propao pokusaj, ali ipak hrabar) a petica je pokusala da vrati stari smek sa dodatkom novih stvari i 10 godina novijom tehnologijom. Niko ko je samo startovao i odigrao par sati ne bi trebalo da sudi o nijednom od ovih nastavaka.
Medjutim, posle ovog komentara za christiana i balistu pitam se da nisi ti tako ocenio trojku? Slazem se da nema heroja bez multiplayera protiv ljudi, a da si igrao vise trojku u tom kontextu na recimo small/medium mapama video bi da i christian i balista imaju upotrebnu vrednost, a ovaj komentar za slabije jedinice ti ne bi verovatno ni pao na pamet. Sem na xl mapama multiplayer partije u trojci resavaju jedinice 1-5 lvl. Na small/medium mapama jedinice 1-3 lvl.
Svi naravno i dalje imaju prava na svoj ukus i da igraju ono sto im je najbolje/lepse/zanimljivije. Odo da dodam ovu expanziju u download wishlist :wave:

Drago mi je da si se javio sa malo normalnijim komentarom.Prvo,samo da kazem za cetvorku,ona je hrabar i uspeo pokusaj,ne znam koliko si ga igrao sa zivim igracima,ali izuzetno je igriv i sve sto je novo ubaceno i izmenjeno u odnosu na ranije delove predstavlja korak napred.
Nego da se vratimo na peti deo.Na manjim mapama su balista i manji lvl jedinica u trecem delu mozda i upotrebljive,ali poenta je u tome sto su u petom delu upotrebljivi i na velikim mapama.Sto se tice baliste u petici je mnogo jaca i ima dosta dodatnoh skillova za jos unapredjivanja(runic machines,triple ballista,imbue ballista,flaming arrows),a jedinice manjeg lvl-a su upotrebljive na velikim mapama jer se jace mnogo teze prave,kao i zbog cinjenice da postoje skillovi i artifacti za unapredjivanje istih(battle franzy,Necklace of the Bloody Claw),do kojih se izuzetno lako dolazi.

Nekim igricama bi trebalo zakonom da zabrane 3d. HoM&M je jedna od njih.
Svaki HoM&M je dobar , a meni je najbolji HoM&M 2 + Exp.
I mene je peti nastavak smorio pa sam nastavio da igram Disciple 2 Gold.

Pozdrav

Drago mi je da si se javio sa malo normalnijim komentarom.Prvo,samo da kazem za cetvorku,ona je hrabar i uspeo pokusaj,ne znam koliko si ga igrao sa zivim igracima,ali izuzetno je igriv i sve sto je novo ubaceno i izmenjeno u odnosu na ranije delove predstavlja korak napred.
Nego da se vratimo na peti deo.Na manjim mapama su balista i manji lvl jedinica u trecem delu mozda i upotrebljive,ali poenta je u tome sto su u petom delu upotrebljivi i na velikim mapama.Sto se tice baliste u petici je mnogo jaca i ima dosta dodatnoh skillova za jos unapredjivanja(runic machines,triple ballista,imbue ballista,flaming arrows),a jedinice manjeg lvl-a su upotrebljive na velikim mapama jer se jace mnogo teze prave,kao i zbog cinjenice da postoje skillovi i artifacti za unapredjivanje istih(battle franzy,Necklace of the Bloody Claw),do kojih se izuzetno lako dolazi.

'Neuspeo pokusaj' za cetvorku se odnosilo na to kako je igra prihvacena od strane homm zajednice (prodata u 10x manje primeraka nego trojka, ima 3x manje sajtova/modova/mapa nego za trojku itd), nisam hteo da komentarisem sam kvalitet igre ili igrivost u multiju (koji sam u cetvorci isprobao samo povrsno pa svakako nisam ni prava osoba da komentarisem).
Sa svim ovim sto si napisao za peticu se slazem, to nije uopste sporno, prigovor je bio na komentar u vezi trojke i gameplaya/upotrebe heroja/skilova/baliste u njoj.
Trojka, cetvorka i petica su tri razlicite igre a ne jedna igra i dva expansion packa za nju pa ih tako treba i gledati, tj igrati.

Prvo,samo da kazem za cetvorku,ona je hrabar i uspeo pokusaj,ne znam koliko si ga igrao sa zivim igracima,ali izuzetno je igriv i sve sto je novo ubaceno i izmenjeno u odnosu na ranije delove predstavlja korak napred.

Igrao sam cetvorku i nije losa. Samo sto se igre sa zivim igracima tice bilo je problema. Naime ako moj heroj nema stealth, desi mi se da jako brzo ostanem bez zamka. Naime protivnik odmah unapredi nivo ili 2 stealtha i pridje zamku. Sad resenje je da uvek kupim sve jedinice koje imam u zamku(sto usporava izgradnju grada) ili da razvijam i ja stealth od pocetka. Kada sam izgubio igru u 14 danu, vise je nisam startovao. Po meni stealth je jako nebalansiran skil za multiplejer. Cuo sam da su kasnije to nesto menjali, ali generalno ostao je los utisak sto se tice multiplejera.

Tacno je da ima nebalansa u cetvorci.Sto se stelth-a tice a to postoji resenje(kao sto si ga i sam naveo,s tim sto ne moras da kupis celu vojsku,samo neku jaku jedinicu koja moze da se izbori s tim herojem).Ali ima i vecih od tog sto si naveo(ogromna prednost dungeon zamka).Mod Equilibris cini mi se donekle ispravlja stvari.
Ali pazite heroji su oduvek bili neizbalansirani-uzmimo treci deo,koliko su castle i tower zamkovi jaci od necropolis i fortress recimo?
Peti deo je 'komercijala',trudili su se da bude bas izbalansiran,i zamkovi su svi otprilike slicne jacine,bar na prvi pogled.

@Shpajz: Cetvorka jeste drugacija,ali trojka i petica su skroz slicne.Petica je u stvari po meni nastavak trojke.Ajde da donekle razumem ako neko ne voli cetvrti deo(samo donekle),ali peti deo moras da igras :) .Skroz iste sheme kao u trecem delu,mislim na generalne sheme,sa znatno razvijenim sistemom skillova.
Lepa je petica za igru,kao i svi heroji do sada,probajte :wave:

Ali pazite heroji su oduvek bili neizbalansirani-uzmimo treci deo,koliko su castle i tower zamkovi jaci od necropolis i fortress recimo?

Jesu, heroji su uvek bili lose balansirani za human vs human multi. Al nemoj vise ove cinjenice o homm3 molim te :d . Ja sam batalio pracenje situacije pre par godina, ali dok sam bio u toku svetski priznat najjaci igrac trojke je bio neki ruski batica kojem je grad po izboru bio ...pogadjas...tanana...fortress. A iz licnog iskustva ti mogu reci da su igraci koji znaju da igraju necropolis jako nezgodni. Castle i tower su super...ako se vijas sa racunarom po xl mapi... arandjeli titani i ti tripovi.

Ljudi ne razumente: Trojka je standard sa kojim se sve meri: bolje ili gore, lepshe ili ruzznije, preglednije ili nepreglednije....

Vrh Dno