Šta je novo?

help :| win7, nestao tcp/IPv4

reboot

Cenjen
Učlanjen(a)
05.05.2012
Poena
180
Ovaj.. verovatno je tema za neki drugi (windows) podforum, ali problem je sa mrežom, pa da probam ovde da objasnim.

Nestao mi wifi na laptopu (zenbook prime ux31a), registruje mreže ali samo limited access. To je bilo negde u sredu. I još nisam rešio.

Hteo da unesem fiksnu IP, medjutim, kao što vidite na slici, nema properties od oba internet protokola, a ako odem na install piše access is denied.

windows network dijagnostika kaže IP helper servce is not running. odem u sevices i probam da pokrenem i tu je situacija sa drugog screenshota, The request is not supported.

Nemam pojma da li radi žičani lan, ovo je neki fancy tanki laptop pa ima eksterni adapter za mrežu, a u hotelu sam trenutno, nemam to kod sebe. Mada po ovome deluje da ni to ne bi radilo

Video sam da su imali neki slične probleme, ali ni jedna tema nije zaključena nekim rešenjem (ne ovde, po stranim forumima).

help :|

Prilozi

• 4.jpg
    4.jpg
    89 KB · Pregleda: 92
  • iph.jpg
    iph.jpg
    142.9 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
jesi probao ono najjednostavnije, tj reinstalaciju drajvera?

Uradio sam roll back drajvera za wifi adapter, isto se ponašao, pa vratio na najnovije i isto. Nemam pojma, možda ima neki noviji, videću sada da skinem pa probam :/

Pokusaj i sa nekom boot-bilnom linux distribucijom. Cisto da vidis dal to radi ikako.

Otvori cmd kao admin i kucaj

netsh winsock reset
netsh int ip reset

i zatim restartuj komp

Probao ovo gore sam već sinoć, medjutim ništa se nije desilo, mada ne sećam se sada da li sam uradio restart nakon toga, hm. Sada sam ponovio iiiii, onaj IP helper je sada startovan, jeee, hvala :Klanjanje

medjutim i dalje nema tcp/ip properties, tj piše da nije ni instalirano, a radi wifi, samo preko dhcp-a, na primer ne mogu da unesem fiksne IP-eve i dns. Što je čudno, nema ga a radi. A kada kao hoću da instaliram ne da mi.

nesto je tu drajver/servis pobrljavio. ako hoces da dodelis sebi fiksnu ip adresu, uradi to na ruteru rezervacijom po mac adresi

***, imam slučajeve gde moram da savim fiksni ip da bih mogao da pristupim na primer nekom AP-u koji ima adrese u drugom opsegu i tako to.

za sada je ovo super, zanimljivo koliko laptop postane beskoristan bez interneta :)

Nadam se da neću morati da reinstaliram win zbog ove gluposti :|

Da ne shvatite pogrešno, ne volim Apple baš nešto, čak me nerviraju, pre svega prepotentni korisnici, ali evo imam macbook pro 2013, nisam siguran da li sam ga uopšte ikada restartovao od kada sam ga kupio. Znači samo ga zaklopim kada ne koristim i dopunjavam kao telefon i sve radi

i ja na mom laptopu imam win 4g i saljaka sve normalno.. :)

Nazad
Vrh Dno