Šta je novo?

Help sa konfiguracijom :(

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Pozdrav, pisem vam iz Banja Luke, RS, u kojoj su sve cijene za 20-30% skuplje nego u Srbiji.Kontao sam da si od svog halfa svercera nabavim komp prije NG, tj prije nego sto bude nabavljao novu robu sa PDV-om i glupostima , komp ce biti za svrhu - razno, prvenstveno DTP, rad u Korelu, Fotoshopu, rad sa tifovima, i kojekakvim slicicama i slicurinama, dakle mlatimudija, i ako ponekad ufatim vremena da poigram neku igricu ko sto je KOTOR itd.. Interesuju me vasi komentari i iskustva, nemam bas love da se razbacujem, dakle promjena za svaku stavku oko 10tak evra dolazi u obzir,

Procesor: AMD Sempron 2.4 (kazu da su ovi na 2.6, 2.8 osjetno skuplji, a da nema neke velike razlike u realnim preformansama, cuo sam da je Sempron nesto kao Duron (dakle "slabiji"), ali Athloni (konkretno sam kontao uzeti Bartona 2500) su kao u zemlju propali.

Ploca Elite N2U400 - A, NForce 2 cipset - nikad cuo, ali taj prijatelj koji je opremio nekoliko igraonica (nije mu svrha da me *****e, znamo se dugo) kaze da je imao dosta problema sa Asusovim plocama, koje su dosta skuplje, a ova se pokazala kao great...?

1 GB Rama - neka je hmmm znj marka, nije no name, takodje se pokazala dobro (2x512MB) from SHvabija..interesuje me ako je ram 400mhz i ploca 400mhz, a ovaj procesor nije (neam pojma mozda i jeste?) isplati li se uopste kupiti ovu brzu memoriju i koliko je eventualno mem na 333mhz???

Hard-drajv - 120 GB - Hitachi ili Maxtor (ima i Western Digital, ali su oni malo poskuplji), i da li neko zna kolika je razlika pare/preformasne ako trazim onaj sa 8MB kesa.

Graficka - (naj-zbunj kategorija) simpaticne su mi 9600XT 128 i FX5700 Ultra 128, interesuje me kolika je razlika u cijeni i koliko cu realno osjetiti razliku u brzini i kvalitetu. welcome other prijedlozi u ovom novcanom opsegu. koliko extra kosta Tv In?

Drajvovi - DVD RW Pioneer i CD RS LG

Ostalo - muzicka neka cmi8738, ne treba mi kucno kino, bice neki "polu srednji" zvucnici,standard flopi, modem, Logitech tastatura, opticki mis i eventalno neki Samsungov polovan (sa garancijom) 17" ili 19" monitor

Thats all folks, awaiting for you`r oppinions...

Preporucujem ti da od optickih drajvova uzmes ili Nec DVD-RW i neki Pioneer/Asus DVD-ROM, ili samo Pioneer DVD-RW. Prva kombinacija ako bas planiras da drndacis opticki uredjaj (slusanje muzike i gledanje filmova sa istog - da ne drndas Nec, koji je ionako probirljiv oko citanja, a Pioneer/Asus DVD-ROM ce sve da cita).

1. Sta ce ti flopi?
2. Kako mislis 17' monitor za DTP? Osim ako ne uzimas TFT, mada je kako mi se cini CRT pravilniji izbor. Na monitoru ne stedi.
3. Uzmi WD disk sa 3 godine garancije. Onaj od 80Gb, pristedi sebi kintu.
4. Obzirom na koncepciju tvoga posta i nacin na koji si izneo problem-dilemu, cini mi se da ce ti i 512mb rama zavrsiti posao, a ostatak para malo drugacije usmeri.
5. Uzmi slabiju graficku karticu, nesto tipa ATI8500 polovnu, ustedi i tu sebi koju paricu.
6. Kupi cestito kuciste i napajanje, misa i tastaturu.
7. Uzmi jedan opticki uredjaj, za pocetak, iznos PDVa na cenu drugog ce brzo biti "pojeden" njegovim pojeftinjenjem nad najezdom novih modela.

Pozdrav

brzi je napisao(la):
3. Uzmi WD disk sa 3 godine garancije. Onaj od 80Gb, pristedi sebi kintu.
WD vec odavno ne daje 3 godine na svoje diskove izuzev Raptora. Cini mi se da su na site-u to i stavili uz napomenu da se garancija od 1 godine odnosi na sve diskove bez obzira sto na kutiji pise. Pa sad .....

Vrh Dno